AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-06-2009, 11:47   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs up Aydın Doğan'a bir ceza daha
Maliye Bakanlığı'nın vergi şokuyla sarsılan Doğan Grubu ile BP'ye bir ceza da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) geldi.

Maliye Bakanlığı'nın vergi şokuyla sarsılan Doğan Grubu ile BP'ye bir ceza da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) geldi.
Kurum, POAŞ ve BP'ye depolarındaki akaryakıtın 'teknik standartlara uygun' olmaması nedeniyle 250'şer bin TL'lik ceza kesti. EPDK'nın, akaryakıt dağıtım şirketlerinin depolama tanklarına yönelik yaptığı denetimlerin sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Kurum, bir süre önce dağıtım şirketlerinin depolarından benzin, motorin gibi petrol ürünlerinden örnekler aldı. Bu örnekler, akredite laboratuvarlarda analiz edildi. Bazı dağıtım şirketlerinin tanklarındaki ürünlerin, 'teknik kriterleri' (kükürt, oktan gibi) karşılamadığı, standartlara uygun olmadığı belirlendi.

GEREKÇE KRİTERLERE AYKIRILIK

Kurum, aralarında POAŞ, BP ve Shell'in de bulunduğu çok sayıda dağıtım şirketine, "teknik kriterlere aykırı' akaryakıt ikmali yaptıkları gerekçesiyle 250'şer bin TL ceza kesip, adreslerine gönderdi. Kurum yetkilileri, sektöre yönelik denetimlerin aralıksız süreceğine işaret ederek, daha iyi işleyen bir piyasa için sektörün disipline edilmesinin önemine vurgu yaptı. Bazı dağıtım şirketlerinin cezaları yargıya taşıdıkları bildirildi. Maliye de, Doğan Grubu'na 1 milyar TL, BP'ye 474 milyon TL vergi cezası kesmişti.

BP'YE CEZA İNGLİİZ BASININDA

British Petroleum'a (BP) çıkartılan vergi cezası, İngiltere'de dikkat çekti. Financial Times gazetesi, BP'nin "Bizim için tam bir sürpriz oldu" dediği 474 milyon liralık cezayı değerlendirirken, "Bir ayda ikinci defa Türkiye'nin Maliye Bakanlığı yüz milyonlarca lira tutarında bir vergi cezasını empoze ediyor" diye yazdı. Gazete, bu cezanın Doğan'a 862 milyon TL'lik cezanın hararetli tartışmaları sürerken geldiğine işaret etti.

(Sabah)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-06-2009, 11:50   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Başbakanımıza gönderdiği mektuplar işe yaramadı anlaşılan
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2009, 17:27   #3
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Oh oh bereket versin.. (:

Şimdi BP'yi de gaza getirip dedirtirler: ''BASINA SANSÜR'' diye
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2009, 17:29   #4
Kullanıcı Adı
SEVDALIMM
az bile yapmışlar
SEVDALIMM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2009, 18:48   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
Doğan grubu:

Beter olsunlar.....
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)