![]() |
#1 |
![]() TFF, A Milli Takım için aldığı çok tartışılan karardan döndü.
![]() Türkiye Futbol Federasyonu, 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi A Milli Takım için aldığı çok tartışılan karardan döndü. A Milli Takım, turkuaz formayı bıraktı. Futbol Federasyonu ile Nike arasında yapılan yeni protokole göre ay-yıldızlıların forması bundan sonra kırmızı ve beyaz renklerden oluşacak A Milli Futbol Takımı, tartışmalara neden olan turkuaz formaya veda etti. Futbol Federasyonu'nun, 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi ay-yıldızlıların giymeye başladığı, turkuaz renkleri içeren formalardan vazgeçtiği, Dünya Kupası grup elemelerinde kalan dört maçta da bu formaların kullanılmayacağı ortaya çıktı. Federasyon ile Nike arasında yapılan yeni protokole, A millilerin 2010 yılı forma kreasyonu klasik kırmızı ve beyaz renklerden oluşacak. Ay-yıldızlı takım, katılma hakkını elde ederse Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası finalleri ile 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde söz konusu iki rengi kullanacak. SADECE KIRMIZI VE BEYAZ OLACAK Bu formalardan ilki kırmızı ve göğsünde beyaz şerit bulunan, diğeri ise beyaz forma-şort ve kırmızı şeritten oluşacak. Kararın Turkuaz formanın kamuoyunda çok tartışılması ve renklerin benimsenmemesi üzerine alındığı öğrenilirken, diğer malzemelerin de yeni belirlenen renklerden sipariş edildiği kaydedildi. Öte yandan Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun halen TBMM genel kurulunda görüşülmeyi bekleyen Futbol Federasyonu'nun kuruluş ve görevleri hakkındaki yasa tasarısına milli formanın renkleriyle ilgili bir önerge vereceği bildirildi. Aslanoğlu'nun hazırladığı önergeye göre milli takım formasının logosunda Türkiye'nin bayrağı olacak ve forma sadece kırmızı ile beyaz renklerden oluşacak. Tasarının genel kurul görüşmeleri sırasında gündeme gelecek olan önerge kabul edildiği takdirde bundan sonra milli formanın renkleri kesinlikle değiştirilemeyecek. Türkiye daha önce bu formayı Portekiz, İsviçre, Fildişi Sahilleri, Avusturya ve Beyaz Rusya maçlarında giymişti.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kına yaksın şimdi kartel..
Turkuaz özbe öz Osmanlı'nın meşhur çini rengini temsil ediyordu.. O camilerde, türbelerde vs kaplanılan müthiş çini kaplamaların rengi öylesine meşhur olmuştu ki kendi adımızı vermişti o renge avrupalılar.. Ama kartel yaptı yine kartelliğini... Türküaz'mış. SİZİN TÜRK'ÜNÜZ NE KADAR PEKİ?!? Peh! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet Turkuaz bir Turk rengiydi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ohh be istediğim karar. Sadece BEYAZ ve KIRMIZI Bayrağımızdada Beyaz ve kırmızı renklerden oluştuğuna göre, Turkuaz renk seçimi baştan hatalıydı! Zararın neresinden dönersen kar'dır..
Konu Sekoloji tarafından (04-11-2009 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
bende çok seviyordum üzüldüm şahsen. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Aaa neden yaa..
Evet turkuaz Türk ün rengi... Bir sürü kırmızı beyaz takım var ama turkuaz yoktu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|