![]() |
#1 |
![]() ![]() Tür : Komedi / Dram / Bilim Kurgu Gösterim Tarihi : 16 Ekim 1998 Yönetmen : Peter Weir Senaryo : Andrew Niccol Görüntü Yönetmeni : Peter Biziou Müzik : Burkhart von Dallwitz , Philip Glass , Leo Robin Yapım : 1998, ABD , 103 dk. Oyuncular: Jim Carrey (Truman Burbank) , Laura Linney (Meryl) , Noah Emmerich (Marlon) , Natascha McElhone (Lauren/Sylvia) , Holland Taylor (Truman'ın Annesi) , Brian Delate (Truman'ın Babası) , Blair Slater (Genç Truman) , Peter Krause (Lawrence) , Ed Harris (Christof) Konusu: Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes tüm bunların düzmece olduğunu bilmektedir. Truman'ın yaşamı gerçek zannettiği bu stüdyolarda tam otuz yıldır, 24 saat boyunca canlı olarak bütün dünyaya yayınlanmaktadır. Truman bundan hiç şüphelenmemiştir, ta ki öldü zannettiği babasını bir gün caddeden geçen figüranlar arasında görünceye kadar… Alacakaranlık Kuşağı adlı kült televizyon dizisinin bir bölümünden esinlenerek yaratılan Truman Show, Batı dünyasında on yıllardır süregelen toplumsal eleştirilere bir örnek olarak yerini alıyor. Peter Weir'in filminde söylemeye çalıştıkları ve Truman'ın trajedisi, kimi zaman beklendiği üzere gözlerinizi doldurmasa da, başı ve sonu olan eliyüzü düzgün bir Jim Carrey filmine kim hayır diyebilir. Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=GYj2m1yVpGU
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çok güzel bir bilim kurgu filmi.
Ayrıca dram. Komedi... Filmin başları herşey güzel,baya gülceksiniz,sonrasında olaylar genişlicek,dram boyutuna ulaşcak. İlk başta ki gibi gülmeler kesilcek yerini hüzüm alcak. Küfür dahi etceksiniz ![]() İzlediğim en güzel filmlerden bir tanesi. İzlemeyen hakikaten intihar etsin kafasını monitöre vurarak veya hemen izlesin,bu derece tavsiye ediyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İzledim gerçekten küfür edilesi bir olay....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Bulunduğu yerde kayık ile denize açılıınca yönetmen fırtına çıkarttırmıştı,ölüyordu neredeyse Truman. Üzüntüden baya baya svmüştüm yönetmene > ![]() Bu film bay etkilemişti beni ;) |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Aynen öyle ;)
Bilim Kurgu alanında bana göre bir numara.Hani bilim kurgu niyetine hayaletli,uzaylı film yaparlar genellikle.Onlar bunun yanında cacik kalır ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() güzel film ama bilim kurgu olarak değil... bilim kuguluk pek bir yanı yok.... geleceğe dönüş serisi ne kadar eski de olsa bilim kurguların en güzelidir... bu film daha çok komedi dram yani bilim kurgu değil....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|