![]() |
#1 |
![]() Üzmez Olayı Derinleşiyor
Vakit Gazetesi, tacize uğradığı iddia edilen kızın babası ile konuştu. Bekir Ç. hadisenin kartelin kamu oyuna yansıttığı gibi olmadığını söylüyor. ![]() Vakit'in Konuyla İlgili Haberi; Kartel gazeteleri iğrenç bir yalanın altına daha imza attı. B.Ç. isimli öğrencinin kendisinin ve ailesinin yalanlamasına rağmen Hüseyin Üzmez'in tacizine uğradığı iddiasıyla manşetler atan kartel gazeteleri, bu iftirayı çok farklı bir noktaya taşıdılar. ![]() Bu gazeteler B.Ç.'nin annesi Livade Ç.'nin de Hüseyin Üzmez ile ilişkiye girdiğini yazmıştılar. Üstelik Livade Ç.'nin bu iddiayı Mudanya Cumhuriyet Savcılığı ve çıkarıldığı Mudanya Sulh Ceza Hakimliği'nde kabul etmemesine rağmen. Başını, Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesinin çektiği kartel gazeteleri, Hüseyin Üzmez'e yönelik komploda iftirayı oldukça uç noktalara taşıdılar. Hürriyet, manşetten olmak üzere, diğer kartel gazeteleri de Hüseyin Üzmez'in yıllarca evladı gibi ilgilenip yardım ettiği eski kapıcısının kızı Livade Ç. ile de ilişki kurduğunu yazdılar. Livade Ç.'nin Mudanya Cumhuriyet Savcılığı ve Mudanya Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadelerde bu iddia kesin bir dille reddediliyor. Livade Ç., Üzmez'i babasının Ankara'da kapıcı olarak çalıştığı dönemden tanıdığını belirterek, kendisi ile cinsellik yaşamadığını anlatıyor. Livade Ç. bu yönde Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesine konan bölümlerin kendisine ait olmadığını söylüyor. Mudanya Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde Livade Ç., “Polisin ifadesinde geçen ben, 'Hüseyin bey ile cinsellik yaşadım, cinsel birleşmem olmadı' şeklindeki beyan yanlıştır. O, yönlendirme dışında yazılı bir cümledir” ifadelerini kullanıyor. Savcılık ve hakimlik ifadeleri ortada olmasına rağmen, kartel gazetelerinin Livade Ç. için böyle bir iftira atması, yakınlarının da tepkisine sebep oldu. VAKİT; B.Ç'NİN BABASI VE ÜZMEZ'İN KOMŞULARIYLA KONUŞTU Hüseyin Üzmez'e yönelik yargısız infazın en yakın tanıklarından 14 yaşındaki B.Ç.'nin babası Bekir Ç., Vakit'e şok açıklamalar yaptı. 20 YILDIR TANIRIM Hüseyin Üzmez'i 20 yıldır tanıdığını söyleyen Bekir Ç., “Kayınpederim onun Ankara'da oturduğu apartmanda kapıcıydı. Benim hanımım onların elinde büyüdü. Zamanında rahmetli kayınpederimin Hüseyin Üzmez'e bir iyiliği dokunduğu için, o da bizim ailemize çok iyilik yaptı. Para yardımı yapıyordu, sıkıştığımız zaman yardımcı oluyordu. Hanımımı bir evlat gibi severdi. Hatta avukatlık yaptığı dönemde eşim yanında sekreterlik yaptı. Bizim eşimle ayrılma noktasına geldiğimiz dönemlerde aramızı yaptı. Bir baba gibi korudu kolladı” dedi. İNEGÖL'E BİZ ÇAĞIRDIK Olay günü Hüseyin Üzmez'in İnegöl'e kendilerinin çağırmaları üzerine geldiğini anlatan Bekir Ç., şunları söyledi: "Bize Mudanya'da iş bulmuştu. Bir tanıdığının yanında kapıcılık yapacaktık. Kapıcılık yapacağım yer 2 ay sonra başlamamı istemişti. Ben İnegöl'de oturuyordum. Kiramı ödeyemediğim için de ev sahibiyle ters düşmüştüm. Ayrıca kızım B., mahalleden kötü arkadaşlar edinmişti. Bir an önce İnegöl'den ayrılmak istiyorduk. Bu sıkıntımızı Hüseyin beye ileterek yardım istemiştik. Biz yardım isteyince Hüseyin bey 2 ay İnegöl'de kalmak yerine Mudanya'ya taşınmamızı söyledi ve orada ev bulmamıza yardımcı oldu. Olay günü de İnegöl'de bunun için buluştuk. Hüseyin bey bize Güzelyalı'da bir ev ayarlamıştı. Gazetelerde yazılanların aksine bu ev kendi evine yakın değil. Kendi evi Hasanbey Mahallesi'nde. tuttuğu ev ise Güzelyalı'daydı. O gün Hüseyin bey ile saat 14.30 gibi buluştuk. Ben, eşim, kızım ve Hüseyin bey hep Birlikte yemek yedik. Gazeteler Hüseyin beyin eşim ve kızımla İnegöl'de gezdiğini yazarak iftira atıyorlar. O gün yanlarında ben de vardım. Hep birlikte yemek yiyip otogara gittik. Ben diğer iki çocuğumun anneannelerine gidip gitmediğini kontrol etmek üzere aradığımda kayınvalidemin evinde kimsenin olmadığını gördüm. Bunun üzerine ben Hüseyin bey ve çocuklarla gitmekten vazgeçtim ve çocuklara sahip olmak üzere arabadan inmek zorunda kaldım. Saat 18.00 gibi eşimi ve Hüseyin beyi aradığımda ikisinin de cep telefonları kapalıydı. Gece geç saatlere kadar ulaşamadım. Saat 02.30 sularında polis kapımı çaldı ve beni emniyete götürdü. BİZ BU İDDİALARA İNANMIYORUZ Kızının bugüne kadar rahatsız edildiği yönünde kendisine hiçbir şikâyette bulunmadığını söyleyen baba Bekir Ç., “Benim kızım çok içine kapalı bir insan. Kullanılmış olabilir. Rehberlik servisine götürdük birkaç kez. Oranın verdiği rapor sayesinde derslerinden geçiyor; yoksa geçemez asla" dedi. AYŞE ÜZMEZ: HEP YARDIM ETTİK Hüseyin Üzmez'e yönelik suçlamaları eşi Ayşe Üzmez'e de sorduk. Hüseyin Üzmez ile 5 yıldır evli olduğunu hatırlatan Ayşe Üzmez, Bekir Ç. ile ailesini Hüseyin beyin yıllardır tanıdığını ve hep yardım ettiklerini söyledi. Eşinin gözaltına alındığı sırada Kadıköy'deki evlerinde olduğunu belirten Ayşe Üzmez, “Eşimden en ufak bir şüphem yok. Büyük bir komplo olduğunu düşünüyorum” dedi. Üzmez'in gözaltına alındığı andan itibaren yaşadıkları sıkıntıları Vakit'e anlatan Ayşe Üzmez, olayın duyulduğu andan itibaren Aydın Doğan Grubu başta olmak üzere kartel basın-yayın organlarının yaptığı iftira dolu haberleri ibretle izlediklerini belirtti. Yazılanların büyük bir çoğunluğunun yalan-yanlış bilgiler olduğunu ifade eden, gözaltında olduğu sırada eşiyle telefonda görüştüğünü belirten Ayşe Üzmez, “Eşim bana büyük bir komplonun içine çekildiğini söyledi. Kendisine yönelik çamur atma kampanyası düzenleyenlerle mahkeme huzurunda hesaplaşacağını anlattı” dedi. ÜZMEZ'İN KOMŞULARI, MEDYAYI YALANLADI Hüseyin Üzmez'in Mudanya'daki apartman komşuları medyaya öfkeli. Medyanın, Hüseyin Üzmez'in bu aileyi sık sık apartmana getirerek taciz ettiği haberlerine tepki gösteren Üzmez'in üst komşusu Fatma Gündoğdu, “Biz böyle bir kızın binaya gelip gittiğini görmedik. Eşi Ayşe hanım onun babası ve annesinden başka hiç kimse gelmez. Gazeteciler bize gelerek aleyhte konuşturmak istiyorlar. Bizi çok bunalttılar. Fakat biz Hüseyin Üzmez'in komploya kurban gittiğini düşünüyoruz” dedi. Apartman sakinleri Hüseyin Üzmez'in eşi Ayşe Üzmez'e de “geçmiş olsun” dileklerini iletti. İsminin yazılmasını istemeyen diğer bir komşu ise Hüseyin Üzmez tutuklandıktan sonra önceki gün saat 16.00 sularında kahverengi ceketli bir kişinin eve girdiğini gördüğünü anlattı ve “Hüseyin beyin bu işten en kısa zamanda aklanmasını temenni ediyorum. Kendisini tanıyor ve seviyoruz” dedi. Ayşe Üzmez eve giren kişi ile ilgili bilgisi olmadığını, anahtarın sadece eşi, kendisi ve emlakçıda olduğunu, emlakçının da eve girmediğini kendisine ilettiğini anlattı. MUDANYALI EMLAKÇI ETHEM GÜL: ÜZMEZ, AİLE İÇİN EV TUTMUŞTU Hüseyin Üzmez'in Ç. ailesine ev ayarlamak üzere Mudanya'ya gittiğini, ilçede emlakçılık yapan Ethem Gül de doğruluyor. Ethem Gül şunları anlattı: “Hüseyin bey bize bu aile için bir ev bakmamızı söylemişti. Biz de Güzelyalı da bir ev ayarladık. Olay günü (Cuma) bizi aradılar ve eve bakmak üzere Mudanya'ya geldiler. Hüseyin bey ayrıca kendi evini satmak da istiyordu. Hatta Hasanbey Mahallesi'ndeki bu evde hâlâ benim satılık tabelam asılı.” Emlakçı Ethem Gül'ün bu sözleri, Üzmez'in, kızı daha rahat taciz edebilmek için yakınına taşıdığı iddialarını çürütüyor. Çünkü Üzmez'in evi satılık, ve tutulan ev ile Üzmez'in evinin arasında kilometrelerce fark var. ------------- Çifte standart ve karalama kampanyası Yazar Hüseyin Üzmez ile ilgili iddiaları günlerdir manşetinden indirmeyen medyanın özellikle kartel kanadı, Ergenekon soruşturmasında sergilediği “yargılamaya saygı” tavrını unutarak bir karalama kampanyası başlattı. 28 Şubat'ta benzerini gördüğümüz komplolar ve psikolojik harekât senaryolarına çok benzeyen bugünkü tablonun, benzer şekilde medya eliyle psikolojik harekâtın başlatılması olabileceği belirtiliyor. Topkapı Sarayı'ndaki görevlinin, tesettür defilesinin ve çok eşlilik tartışmasının hemen sonrasındaki bu tablo, kafalardaki soru işaretlerini de artırıyor. Medyanın genel tutumu ise tüm bu iddiaları güçlendirecek bir tablo ortaya koyuyor. Hüseyin Üzmez'in şahsında ortaya atılan iddiaları ele alan medyanın, “dinci”, “şeriatçı” gibi sıfatlarla mütedeyyin camiayı töhmet altında bırakma çabası gözden kaçmıyor. Fırsatı kaçırmayan bazı köşe yazarları da iddiaları dindar insanların dünya bakışı ve AK Parti ile ilişkilendirecek kadar ileri gitti. (Vakit)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|