![]() |
#1 |
![]() Makyajla gelen günahlar
Kadının dışarıda süslü ve koku sürünmüş halde bulunması, beraberinde bazı günahlara yol açar: Birincisi, başkalarını kendisine baktırarak günaha sokma, İkincisi, olduğundan başka görünerek insanları aldatma, Üçüncüsü, Allah'ın verdiği sureti ve vücudu beğenmeme manasına gelen şekil değişikliklerine girme. Evet, İslam, süslenip güzel görünmeye karşı değildir. Sadece insandaki bu duyguyu, günah işlemeye, duyguların bulanmasına ve insanlar arası kargaşaya sebebiyet vermeyecek şekilde sınırlandırmıştır. İslamiyet'in hoş görmediği nokta, keyfe kâfi olan meşru dairenin dışına çıkarak sadece kendisini değil başka insanları da günaha sevk edecek ve onların içerisinde bazı olumsuz fikirleri harekete geçirecek şekilde süslenmektir. Asrı saadette bu konuda bazı tedbirler alınmış ve namaz gibi önemli bir ibadette dahi süslenme ve koku sürünme, bir engel olarak görülmüştür. Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır: Kendisine buhur (koku) değen kadın sakın bizimle yatsı namazına katılmasın." (Müslim, Salat, 143; Ebu Davud, Tereccül, 7) Bir kadının kokular sürünerek dışarıya çıkmasının ne manaya geleceğini şu ikaz edici beyanlarıyla Peygamber Efendimiz'den (sallallahu aleyhi ve sellem) öğreniyoruz: "Her göz zina eder. Kadın koku sürünür, sonra da erkeklerin bulunduğu bir topluluğa uğrarsa o da zina işlemiş olur." (Tirmizi, Edeb, 35; Ebu Davud, Tereccül, 7) Bu konuda insan, "Başkasının benim yüzümden günaha girmesi beni ilgilendirmez. Ben güzel görünmeyi seviyorum ve süsleniyorum. Herkesin günahı kendine" diyemez. Zira, bir günaha sebep olan, o günahı işlemiş gibi olur. Bugün, yapılan masraflı süslemelere göre insanlara değer verilebilmektedir. İnsanlık adına çok acı olan bu durum, insanı insan yapan vasıfların bir tarafa bırakılmasına ve neticede değerlerin alt üst olmasına sebebiyet vermiştir. İnsanların şehevi duygularını tahrik etmek, haram olan usullerle insanların teveccühünü kazanmaya çalışmak, kendini güzel bir vasıfla ve fikirle değil de şekille ifade etmeye çalışmak, insanların bizi sağlıklı şekilde değerlendirmelerine mani olmak yani onları aldatmak vs. hepsi başlı başına birer günahtır ve işte makyaj bu tür günahları içinde barındırmaktadır. Bu arada, makyajda kullanılan boyaların, parfümlerin ne içerdiği de ayrı bir mesele. Maalesef, çoğunun hangi maddeden ve nasıl yapıldığını, içinde ne gibi katkılar barındırdığını bilmiyoruz. Fakat bilmediğimiz şeyleri kullanmakta da mahzur görmüyoruz! Aslında Kur'an'ı rehber edinen ve O'nun emrine amade olan cennete talip kadınlar için şu ayet ne kadar güzel bir uyarıcı ve mürşiddir:"Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini açmaktan ve günahtan korumalarını söyle. Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklar dışında kimseye göstermesinler. Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar! Ey müminler! Hepiniz toptan Allah'a tövbe ediniz ki felaha eresiniz! " (Nur Suresi, 24/31) Bu ayet-i kerime bir Müslüman bayanın Allah'ın kendisine vermiş olduğu ziynetleri ve ziynet takılan yerleri, hangi sınırlar içerisinde ve kimlere karşı muhafaza etmesi gerektiğini açık ve seçik olarak belirtmiştir. Bir kadının kokular sürünerek dışarıya çıkmasının ne manaya geleceğini şu ikaz edici beyanlarıyla Peygamber Efendimiz'den (sallallahu aleyhi ve sellem) öğreniyoruz: "Her göz zina eder. Kadın koku sürünür, sonra da erkeklerin bulunduğu bir topluluğa uğrarsa o da zina işlemiş olur." (Tirmizi, Edeb, 35; Ebu Davud, Tereccül, 7) Ne yazık ki bu hadisi söylüyor fakat bir türlü inandırıcı olamıyoruz. Bir boşvermişlik var. Ben kokuları seviyorum diye bir cvp alıyoruz. EEE bizde seviyoruz sevmeyen varmı ki? Her sevdiğimizi hoşumuza gideni yapamıyoruz malum. İslami çerçeve de evinde sür sürüştür. Dışarıya çıkamazsın! Bu kadar basit. Rabbim böyle dünyalık sevdiklerimizden feragat edebilecek kadar bizde ki İSLAM SEVGİSİni arttırsın. Amin... Bu hadisi gördükten sonra varmı gerisi
![]() Konu Alem_i Ervah tarafından (04-30-2009 Saat 04:19 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çok güzel anlatılmış bir konu. Paylaşım için teşekkürler +
Hayatımda bir kere parfüm sürünmüştüm ki çok oldu zaten. Ondan sonra da sürmemeye karar verdim artık kullanmıyorum. Bence çok güzel kokan esanslar var tavsiye ederim.;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Arkadaşlar, bir bayanın makyaj yapması veya parfüm sürmesinin nesi kötüü olabilir ki. Açık konuşmak gewrekirse, sıcak havalar da çok kötü bir şekilde ter kokuyorlar. Ne yani parfüm sürmek günah diye başkaları o ter kokusunu çekmek zorunda mı? Bazıları da hava 40 derece dahi olsa siyah giyiyorlar, ve malum koyu renkler sıcağı emer ve terletir. Bunlar bir de bayanlar. Siyah çarşaflıları hesaba katmıyorum onlar ayrı bir facia zaten. Yani bir kadının abartıya kaçmadan hafif bir makyaj yapması, güzel hoş kokulu parfümler kullanması çok çok normal. Yok karşı cinsin ilgisini çekermiş falan. Arkadaşlar herşey beyinde biter. Bu bakış açısıdır. Eğer o erkeğin yüreğinde fesatlık fitne varsa ne olursa olsun o kötülük açığa çıkar zaaten. Bir erkeğin yüreğinde ve aklında kötülük ve fesat yoksa zaaten sorun yoktur. Çünkü arkadaşlar, kadınlar ilk önce kendilerine iyi görünmek isterler. Karşı cinse değil. Aynaya baktıklarında kendilerini güzel görmek isterler ki bu sırf kendi psikolojileri içindir. Bir kadın kocasına değil evvela kendisine güzel görünmek için kuaföre gider. Bir kadının ter kokmasından, yada makyajsız ceset gibi bır yüz ile dışarı çıkması mı hoş yoksa hafif bir makyaj ve mis kokular sürünmüş bir halde mi?
Konu dilemma tarafından (04-30-2009 Saat 10:41 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Saygı sınırlarını aşmadan fikrinizi ifade ederseniz seviniriz! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kusura bakmayın ama insnaların kötü kokması yerine hoş bir koku ile yanımdan geçmesi tercihimdir.
Şu var ki, bazı şeyler meşrulaştı. Artık herkes parfüm sürüyor. Kadın erkek sosyal hayatta hemen hemen içiçe. Şöyle bir örnek vermek istiyorum bu anlatmak istediğimi açıklayabilmek adına güzel olur: Dayım bir gün demişti ki: "Biz gençlik zamanlarımızda sokakta çıplak ayaklı bir kadın görsek ayıplardık, şimdi bir şey ifade etmiyor bile.." Örneğe bakarak sosyal yapının şu an daha farklı olduğunu görürüz. Yani çıplak ayak kimsenin dikkatini çekmiyor bile. Aynı şekilde parfüm sürmek de.. Kimsenin parfüm sürmediği bir yerde tek kişi sürüyor olsa, evet belki bir dikkat çekmek söz konusu olabilir ama Allah aşkına bir koku alıp da "hiiih burda kadın var" mı diyecek erkekler? Böyle şeyler bana nedense erkekleri aşağılamak gibi geliyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Terbiyesizlik olarak nitelendirilebilecek ne söylediğimi açıklare mısın? Ben yanlızca izlenimimi dile getirdim hepsi bu. Bunun neresi terbiyesizlik. Benimkine terbiyesizlik diyorsanız, forumdaki ''bir erkek, karısını nasıl kendine bağlar?'' başlıklı konuya bakınız lütfen oldu mu? Ben yaşadığım şeyleri söyledim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() dilemma seni canı yürekten alkışlıyorum. Bir bayan olarak çok güzerl söyledin arkadaşım gerçekten de haklısın. Geçmişe bakınız; 60'lar 70'ler ve 80'li yılların giyim - kuşam şekline bakınız. Bu şuna benziyor bir çocuğa bir şeyi ''sıcak yanarsın'' desen de çocuk anlamaz ama ne zamnki o sıcak nesneye dokunur eli yanar ancak o zaman anlar onun sıcak olduğunu ve bir daha istesenizde dokunmaz. Yani günümüzde modern çağın getirisi ile bazı şeyler olmalı. güzel kokular sürmek, hoş kokmak iyi değilmidir. Madem temizlik imandan geliyorsa, temiz hoş kokulu olmak bunun bir parçası olmaz mı?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Aynı görüşte olmadığı insanlara karşı bile saygısını koruyamayan ve onları aşağılanacak kimseler olarak gören insanların fikrime alkış tutması ya da fikrime hak vermesi benim için bir şey ifade etmez..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bir kişi fikrini açıkça dile getirmesi eğer terbiyesizlik'' olarak adlediliyorsa bu sizin ne denli terbiyeli olduğunuzu, karşı fikre ve görüşe ner kadar kapalı ve sığ bir mantalite ile olayları irdelediğinizi gösterir.Bir bayanın kapalı bir bayanın ter koktuğunuj dile getirmerm terbiyesizlik mi oluyor. Kusura bakmayın ama son derece sığ ve at gözlüğü ile bakıyorsunuz olaylara
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
At gözlükleri olaya böyle "aşağılamadan, kalp kırmadan" bakmak ise, çok şükür "gözlüklerimiz" var diyelim o halde ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Benim anlatmak istediğim kısmı görmediniz yazdığım halde. Dedim ki madem temizlik imandan geliyorsa bu da temizliğin bir parçası değil mi? Özellikler bir bayanın ter kokması hiç hoş bir şey değil. Ben ne erkekte ne bayanda bunu asla tasvip etmem. Kapalı olabilir ama bu kapalı diye o ter kokusu ile dolaşması anlamına gelmez. En basitinden, piyasada alkolsüz ıslak mendiller var onlarla temizlenmesi daha makbul değil midir. Bakın ben bir erkek olarak, sırf makyaj ve parfümünden dolayı yok karı cinsin yani erkeğin ilgisini çekmemek v.s. mantğına katılmıyorum. Çünki dediği gibi kişinin kalbi ve aklı zaten fesad ve fitne varsa ne olursa olsun düşünür. Bu aşağılamak değil. Fikrimi direkt olarak dolandırmadan söylediğim için bu şekilde algılandı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|