![]() |
#1 |
![]() Hrant Dink, ölümünün üçüncü yıldönümünde Şişli’deki Agos Gazetesi önünde sevenlerince anıldı. Oğlu Arat Dink, törende Kafes’i hatırlattı: Yüz yıl önce bu topraklarda avdık. Kafes Planı sayesinde yem olduk...
Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin üçüncü yıldönümünde öldürüldüğü yerde anıldı. Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Agos‘un önüne toplanan binlerce kişi “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” ve “Hrant’ın katili Ergenekon devleti” sloganları attı. Cinayet saati olan 15.00’de, Dink’in kendi sesinden, Sabiha Gökçen’in 1915 soykırımında öksüz-yetim kalmış bir Ermeni kızı olduğu haberi ve sonrasında Genelkurmay’ın Dink’e yönelik uyarısı ile İstanbul Valiliği’ne nasıl çağrılıp haddinin bildirildiği ve o günden sonra kendisine yönelik lincin nasıl başladığına yönelik kendi ses kaydı dinletildi. Bu sırada binlerce kişi saygı duruşunda bulundu. Burası acayip bir ülke Anma töreninde konuşan Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, “Mahkeme salonlarında bizimle dalga geçildi. Açıkçası ben bu ülkenin adaletine güvenmiyorum” dedi. Dink şunları söyledi: “Bu ülke acayip bir ülke. İnsan babasının ölümüne bile üzülemiyor. Daha dün 12 yaşındaki çocuğun üzerinden 13 tane devlet kurşunu çıktı. Onu görünce, insan kendi acısını unutuyor. Bu ülke çok acayip bir ülke. Üç yıl önce burada babamın acısıyla öfke ve keder içindeyken, siz bu duygulara bir de şaşkınlığı eklediniz. Yüzbinler olup buraya geldiniz. Babamın öldürüldüğü gün öfke doluydum, ama sizin varlığınız sayesinde ümidim oldu. Bizimle dalga geçilmedi mi Üç yılda adalet adına ne oldu? O üç yıla hesabı sorulcak 3 yıl daha eklendi. O üç çocuk mahkemede bizimle dalga geçerken yalnızlar mıydı? Son bir yıldaki gazete haberlerine baktım. Çoğu, o üç gencin bizimle alay etmeleriyle ilgili. Peki sadece onlar mı alay ediyorlar? Tek tek örnek vermeli miyim? Babam, öldürülmeden üç gün önce bir yazı yazdı. ‘Valilikte haddim bildirilmeye çalışıldı’ diye. İki istihbaratçı da vardı orada. Mahkemeye avukatlarımız ‘Valiliğe o iki istihbaratçının adını sorun’ dedi. Mahkeme ‘O kişiler kim?’ diye soru sordu, Valilik 1.5 sayfa masal anlattı. Devletin bu şehirdeki en üst makamı, masal anlattı, dalga geçti. Avukatlarımız, ‘Bu sorduğumuz sorunun cevabı değil, istihbaraçıların adını isteyin’ dedi. Mahkeme, ‘Yeni cevaba gerek yok, yeterli’ dedi. Mahkeme, bizimle dalga geçmedi mi? Hiddetim, öfkem ve acım... ‘Kafes Planı’ diye bir plan ortaya çıktı, ‘Hrant Dink operasyonu’ diyor. Medya yazdı mı? Gayrımüslimlerin üzerine korku salmaktan bahsediyor. Babamın Yargıtay kararını anlatmak için dilinde tüy bitti. ‘Kışkırtılacak kadar Ermeni kalmadı’ demişti. 100 yıl önce bu ülkenin yüzde yirmisiydik, bugün binde biri değiliz. 100 yıl önce avdık, şimdi yem olduk. Bu konuşmayı yaparak yanlış bir şey de yaptığımı biliyorum. Hiddetim, öfkem ve acım nedeniyle sakın bazı arkadaşlarımız cam çerçeve indirmesin. Onlara ‘yuh olsun’ derim. Ben bu dünyanın camını çerçevesini kırmak istiyorum. Agos’un içinde güvenlik camları var, onları da kırmak istiyorum. Babamın büstü var içeride, onu oda kırmak istiyorum. Ben büstleri değil, insanları seviyorum. Üç yıl önce yapıldığı gibi kalabalık olup, güçlü olmak olmamız lazım. Vakur duruşu koruyabilmek lazım.” Agos önündeki anma töreninin ardından binlerce kişi olaysız bir şekilde dağıldı. Taraf
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|