AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-26-2010, 13:18   #1
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart Cindoruk Bir Kahramandır
Alıntı:
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kurtuluş Günü’nde Konuştu:

“Cindoruk Bir Kahramandır”

Yalova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89.Yıldönümü’nde bir konuşma yapan CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u bir “kahraman” olarak gençlere örnek gösterdi.

İnce, “Bence bu sahnede de bir tane kahraman var. Bu ülkenin başbakanları, bakanları, darbeyle indirilip yargılanırken, 27 yaşında bir avukat gidip ‘Ben bunları savunacağım’ diyorsa, 19 kişiyi savunmaya gidiyorsa, bu yürek ister, bu cesaret ister. İşte bu kahramanlıktır, o kahraman Sayın Hüsamettin Cindoruk’tur.” diye konuştu.

(DP Basın Merkezi - 21 Temmuz 2010)

Yalova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 89.Yıldönümü’nde bir konuşma yapan CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u bir “kahraman” olarak gençlere örnek gösterdi.

İnce, DP Genel Başkanı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Ben önce gençlerimize bir şey söylemek istiyorum. Az önce savaş kahramanlarımızın çocuklarını, torunlarını ağırladık bu sahnede. Gençlere şunu söylemek istiyorum, her zaman kahraman olamayabilirsiniz, ama her zaman insan olabilirsiniz. Kahraman olmak için her zaman elinize fırsat geçmeyebilir. Bakın burada, pek çok ilçe başkanı, il başkanı var, belediye başkanı var, milletvekili var, ama siyaseten de kahraman olabilirsiniz. Bence bu sahnede de bir tane kahraman var, bence bu ülkenin başbakanları, bakanları, darbeyle indirilip yargılanırken, 27 yaşında bir avukat gidip ben bunları savunacağım diyorsa, 19 kişiyi savunmaya gidiyorsa, ben o partiden değilim, siyaset yapmak için de bunları söylemiyorum, bu yürek ister, bu cesaret ister, işte bu kahramanlıktır, o kahraman Sayın Hüsamettin Cindoruk. Ben Sayın Genel Başkan’a, Atatürk’ün kentine geldiği için teşekkür ediyorum”

Cindoruk: “Hukuk Savaşı Verdim”

Muharrem İnce’nin konuşmasını alkışlarla karşılayan ve teşekkür eden DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Muharrem İnce’ye şu karşılığı verdi:

“Ülkemizin toprakları, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin elindedir. Güzel Yalova da bu nedenle özgürdür, milli bayrağımızın gölgesi altında yaşıyoruz. Burada demin hepimizi iftihara, sevince boğan bir olay yaşadık. Elinde bayraklarıyla birkaç nesil bir araya geldiler ve büyük bir coşku yaşadık. Allah, Türkiye’yi ve Yalova’yı iç ve dış işgalden korusun.

Demin sevgili Muharrem İnce bana iltifat etti, 50 sene önceki bir hikayeyi hatırlattı. O acı günleri de burada anmak istiyorum. Gerçekten dedim ki, iç ve dış güçlerden Türkiye’yi ve Yalova’yı Allah korusun. İşte böyle bir gündü o, hukukun çiğnendiği, hakkın askıya alındığı, mahkemelerin adil olmadığı ve rejimin demokratik olmadığı bir Türkiye’de, gerçekten 27 yaşında bir avukat olarak bir hukuk savaşı verdim. O savaştan 50 yıl geçti. Benim bundan sonra ‘Allah yurdumuza öyle günleri nasip etmesin’ duygusundan ve duasından başka yapacağım bir şey yok. Ama elimden geldiği kadar bu önemli davada, siyaset yoluyla da olsa, ülkemiz insanını, ülkemiz toprağını ve bölünmez cumhuriyetimizi, yılmaz halkımızı savunmaya devam ediyorum. Allah, 27 yaşında sizlere de bu gücü versin, bu sağlığı versin, bu niyazı versin. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”

Yalova Belediye Başkanı Koçal, daha sonra Yalova’daki tüm seçilmişleri sahneye davet ederek, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü konusunda kararlı mücadele edeceklerine dair hep birlikte and içtiler.

Kurtuluş Savaşı’na katılan kahramanların yakınlarına birer plaket verildiği gecede, son bir yıl içinde spor, eğitim, kültür dallarında Yalova’yı başarı ile temsil edenlere de birer plaket verildi. Ardından 10. Yıl Marşı hep birlikte söylendi.

Sahneye davet edilen siyasi partilerin liderleri ve temsilcileri, ilde görev yapan tüm muhtarların da katımıyla sahnede Türk bayrakları sallayarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Yalova Belediyesi’nin son dönemde gerçekleştirdiği hizmetlerin kısa video gösterimi ile anlatıldığı programın bu bölümü, temsili olarak yapılan hizmetlerin açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu.

Temsili açılışı ise Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal birlikte yaptı.

Yalova Atatürk’ün yazlık başkenti

Belediye Başkanı Yakup Koçal, yaptığı konuşmada, Yalova’nın geçmişte bir anlamda Atatürk’ün yazlık başkenti olduğuna değinerek, “Yalova’nın insanı, her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

Koçal, “Yalova, atamızın kentidir, Yalova, cumhuriyetin önemli kararlarının alındığı bir kenttir, yazlık başkenttir bir anlamda. Yalova tarihi olan bir kenttir, İpek Yolu’na egemen olan, Osmanlı’nın Yalakabad dediği bu bölgede yaptığı Bafeus Savaşı ile devlet olma özelliğini, niteliğini kazanan bir bölgedir. Yalova’nın insanı, her şeyin en iyisine layıktır. Onun için Yalovamız için yapılanları anlatmaktan hicap duyarız, ama misafir olarak gelen siyasi partilerin temsilcisi büyüklerimizle birlikte kurdeleyi kesmek istiyoruz” dedi.

Kurtuluş günü kutlamalarının bu yılki sanatçı konukları Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Bülent Serttaş ve ülkemizi Eurovision'da temsil eden Hadise oldu. İlk olarak sahneye çıkan Bülent Serttaş sempatik hareketleri ve seslendirdiği eserlerle büyük beğeni topladı.

Gecenin son sanatçısı ise, dansçılarıyla birlikte Hadise oldu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Hadise, Yalovalıları eğlendirdi. Gecenin sonunda Başkan Koçal, Hadise ve Bülent Serttaş'a çiçek vererek teşekkür etti. Gece, atılan havai fişeklerle daha da renklendi.

http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=130427

Yuh olsun sana ey muharrem ince!

Cindoruk gibi birisine kahraman diyorsun ya yazıklar olsun!

redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-26-2010, 14:00   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
yalancının...
kahramanmış...
ha şu menderesin avukatıyım diyip yıllarca pastayı yiyen sonra olmadığı kesinleşince ben hiç öyle demedim diyen Cinçarpmışdoruk mu kahraman...?
Pes o kahramansa bende Neyim kim bilir...;)
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 14:02   #3
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
cindinazorus

ha ha ha

kalleş kancık yalaka yalancı...

salamonun yaltakçısı şakşakçısı...

derin devletin en ayıp uzvu...

.
akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)