AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-25-2010, 23:24   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Orhan Pamuk: 12 Eylül'le Hesaplaşmak İçin 'Evet' Diyeceğim
Orhan Pamuk: 12 Eylül'le hesaplaşmak için 'Evet' diyeceğim

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, 12 Eylül'de yapılacak referandumda tercihinin 'Evet' olacağını açıkladı.

'Manzaradan Parçalar' adlı yeni kitabı için Türkiye'de bulunan Pamuk, NTV'nin sorularını cevapladı. Pamuk, "Benim anayasa değişikliğindeki oyum 'Evet'. 12 Eylül Anayasası'ndan zaten memnun değilim. Anayasadan çok fazla anlamam; çünkü siyasi ve hukuki bir belgedir. Ben, 12 Eylül'ün kendisinden memnun değilim." dedi. Anayasa değişikliğini onaylamanın AK Parti'yi desteklemek ya da hükümete güvenoyu vermek anlamına gelmeyeceğini belirten yazar, referandumda 'Evet' oyu kullanıp seçimlerde AK Parti'ye oy atmayacak çok sayıda kişi olabileceğine dikkat çekti.

1980 Askerî Darbesi'yle birçok insanın büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Pamuk, 12 Eylül ile hesaplaşmak gerektiğini ifade etti. Orhan Pamuk, yeni anayasayı, bu hesaplaşmanın yolunu açan bir kapı olarak niteledi. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda darbe dönemi yöneticilerine yargı yolunun açılabileceğine de işaret eden Pamuk, yargı süreci başlamasa bile referandum sayesinde 12 Eylül'ün vicdanlarda mahkûm edileceğini savundu.

Zaman 26.08.2010

Konu Cihannur tarafından (08-26-2010 Saat 03:11 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-25-2010, 23:30   #2
Kullanıcı Adı
nrsbh
çok şaşırdım bu adam nasıl evet der ama tebrik ederim mantıklı olabiliyor arada demek ki
nrsbh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2010, 23:32   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
nrsbh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok şaşırdım bu adam nasıl evet der ama tebrik ederim mantıklı olabiliyor arada demek ki
Bu adam dediğin nobel ödüllü yazarımız
Alt 08-25-2010, 23:33   #4
Kullanıcı Adı
nrsbh
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
olabilir... benim için hala bu adam
nrsbh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2010, 23:43   #5
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Satılık demeliydi haklısın.
Alt 08-25-2010, 23:55   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Satılık demeliydi haklısın.
Zaten bizim ülkemizde nerde düzgün bir birey var ya satılıktır ya vatan hainidir
Ahmet Kaya
Yılmaz Güney
Şiwan Perver
Orhan Pamuk

Şiwan Perver dünyanın en iyi 10 sesinden biri
Yılmaz güney uluslararası alanda ödüller kazanmış en ünlü sinema sanatçımız
Orhan pamuklu Türkiyeden çıkan nobel ödüllü ilk insan
Ahmet Kaya anlatmaya gerek yok

Bizde genelde böyle turgut özakman doğu perinçek yalçın küçük gibi ipsiz sapsız hiç bir şeyden anlamayan adamlar adam yerine konur.

Onun için siz satılık diyorsanız Orhan Pamuk'a kesinlikle doğru yolda ilerliyordur

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)