![]() |
#1 |
![]() Orhan Pamuk: 12 Eylül'le hesaplaşmak için 'Evet' diyeceğim
![]() Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, 12 Eylül'de yapılacak referandumda tercihinin 'Evet' olacağını açıkladı. 'Manzaradan Parçalar' adlı yeni kitabı için Türkiye'de bulunan Pamuk, NTV'nin sorularını cevapladı. Pamuk, "Benim anayasa değişikliğindeki oyum 'Evet'. 12 Eylül Anayasası'ndan zaten memnun değilim. Anayasadan çok fazla anlamam; çünkü siyasi ve hukuki bir belgedir. Ben, 12 Eylül'ün kendisinden memnun değilim." dedi. Anayasa değişikliğini onaylamanın AK Parti'yi desteklemek ya da hükümete güvenoyu vermek anlamına gelmeyeceğini belirten yazar, referandumda 'Evet' oyu kullanıp seçimlerde AK Parti'ye oy atmayacak çok sayıda kişi olabileceğine dikkat çekti. 1980 Askerî Darbesi'yle birçok insanın büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Pamuk, 12 Eylül ile hesaplaşmak gerektiğini ifade etti. Orhan Pamuk, yeni anayasayı, bu hesaplaşmanın yolunu açan bir kapı olarak niteledi. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda darbe dönemi yöneticilerine yargı yolunun açılabileceğine de işaret eden Pamuk, yargı süreci başlamasa bile referandum sayesinde 12 Eylül'ün vicdanlarda mahkûm edileceğini savundu. Zaman 26.08.2010
![]() Konu Cihannur tarafından (08-26-2010 Saat 03:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() çok şaşırdım bu adam nasıl evet der
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zaten bizim ülkemizde nerde düzgün bir birey var ya satılıktır ya vatan hainidir
Ahmet Kaya Yılmaz Güney Şiwan Perver Orhan Pamuk Şiwan Perver dünyanın en iyi 10 sesinden biri Yılmaz güney uluslararası alanda ödüller kazanmış en ünlü sinema sanatçımız Orhan pamuklu Türkiyeden çıkan nobel ödüllü ilk insan Ahmet Kaya anlatmaya gerek yok Bizde genelde böyle turgut özakman doğu perinçek yalçın küçük gibi ipsiz sapsız hiç bir şeyden anlamayan adamlar adam yerine konur. Onun için siz satılık diyorsanız Orhan Pamuk'a kesinlikle doğru yolda ilerliyordur |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|