![]() |
#1 |
![]() Türkiye 9 yılda 212 milyar TL borçlandı
2002 yılında 6 milyar 605 milyon lira olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları, 2011 Ekim ayı itibariyle 219 milyar liraya ulaştı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı'nın, tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarına ilişkin yazılı soru önergesini, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in bilgi notuyla yanıtladı. Buna göre, tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarının toplamı; AK Parti'nin iktidara geldiği yıldan bu yana 212 milyar 465 milyon lira arttı. Yıllara göre artış şöyle: - 2002 yılında 6 milyar 605 milyon lira - 2003 yılında 12 milyar 842 milyon lira - 2004 yılında 26 milyar 448 milyon lira - 2005 yılında 46 milyar 721 milyon lira - 2006 yılında 69 milyar 101 milyon lira - 2007 yılında 94 milyar 993 milyon lira - 2008 yılında 117 milyar 133 milyon lira - 2009 yılında 129 milyar 915 milyon lira - 2010 yılında 172 milyar 623 milyon lira - 2011 yılı Ekim 219 milyar 70 milyon lira ntvmsnbc.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu konuyu kimler aydınlatabilir?
Bu borç kimin borcudur? Bu borçlanma iyimidir kötümüdür? Toplu konut vs. bunlar hep kredi usulü ile alınmakta bu borçlarda bu rakamların içindemidir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Vay anam ülke batmış la bavulumu topladım kaçıyorum ben
![]() Nurettin Canikli ahmet hakanın programına çıkmıştı bir chpliyle birlikte,orada chpli artan dış borçları dile getirmişti,'ülke battı laaa' demişti.Canikli de 'hadi la oradan' diyip gerekli cevabı vermişti bulup izlemeni tavsiye ederim ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İnş gerçekten 'Hadi la ordan' dememiştir,yoksa bn de bavulumu alıp kaçarım
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Evet maalesef ki kredi kartı ile yapılan harcamalar bile büyüme oranlarına dahil ediliyor. Bu borç aynı zamanda bizim büyüme oranımızda büyük bir pay sahibidir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Peki devlet bunları azaltmak için müdahale edemez mi?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Müdahale eder veya edemez bu konuda derin bir mülahaza bulunmak istemiyorum. Ama bu yaranın büyümemesi için küçük pansuman tedavisi diye adlandırılan atılımlarda bulunuyorlar.
Örneğin BDDK'nın tüm tepkilerini rağmen, kredi kartı limitlerin düşürülmesi gibi. Gayrimenkul ve taşıt oto alım ve satım sektörlerinde yaşanan büyümeler, otomatikman bu rakamların şişmesine sebep olur. Çünkü bu sektörlerde artan parakende satışlar, bireyin bankaya veya başka bir bireye borçlanması anlamını da taşır. Bilinçli tüketiciler eğer bu şişmenin altında kalkabilecek düzeyde ise bu alımları gerçekleştirmelidir. Son yaşanan seçim sürecinde, slogan edilen İSTİKRAR SÜRSÜN, TÜRKİYE BÜYÜSÜN aslında büyük bir gerçeğin içyüzlerini taşır. Belki bu borçlar bir politikanın izlerini taşır. İstikrarın sürmesi bu noktada değerlendirildiğini önemli bir olgudur. İktidarın değişmesi, ekonomi yelpazesinin istenmeyen noktalara savrulması, vatandaşın bu borç altında ezilmesi anlamına gelir. Velhasılı kelam doğru bir slogan, uygun bir politika diyebiliriz buna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() su kredi karti olayina bir cözüm bulmaliyiz cünkü kredi karti olmayan bir parayi harcatmaya ve siniri asan borclandirmaya tesvik ediyor..
birde cari acik olayi var arkadaslar simdi türkiye büyüdükce, ekonomi büyüdükce ister istemez ic ve dis borclanmada artiyor!.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() çok normal insanlar genelde bir kartın borcunu diğer karttan çekerek ödüyor...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|