AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-12-2012, 23:57   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bakan, Başörtüsü Yasağını `Birtakım İstisna` Olarak Değerlendirdi


Halk için öncelikli sırada olan başörtüsü yasağını kaldırmayıp aksine katmerleştiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tepkilere rağmen yaptıkları hatalardan vazgeçmeyip, aksine yürürlüğe koydukları MEB yönetmeliğini savundu.

Bakan Dinçer, çeşitli programlara katılacağı Bingöl`e gitmek üzere Ankara`dan tarifeli uçakla geldiği Elazığ Havalimanı`nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, MEB`in Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile ilgili tartışmaların sürdüğünü belirterek, ``Şöyle bir algı oldu sanki, şimdiye kadar orta ve ilk öğretimlerde başörtüsü serbesti de yeni yasaklanmış gibi oldu. Bu tür eylemler var. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?`` sorusu üzerine Bakan Dinçer, kıyafet özgürlüğü veya kıyafet serbestliğinin, Türkiye`nin geldiği demokratik seviye itibariyle yapılması zorunlu bir davranış olduğunu söyledi.

Yönetmelikle ilgili diğer itirazların toplumda özgürlükler genişledikçe çözülebilecek durumda olduğunu, önceki yönetmelikle mevcut konumun mukayese edilmeden ``Bazı kısıtlamalar varmış`` şeklinde gösterilmesinin kendilerine yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu vurgulayan Bakan Dinçer, şunları söyledi:

``Benim bütün vatandaşlara tavsiyem, önceki yönetmelikteki kısıtlamaları ve uygulamaları, ifade biçimlerini görmeleri sonra da mevcut yönetmelikte ortaya koyduğumuz serbestliği fark etmeleri. Benim açımdan önemli. Öyleyse hemen şunu söylemeliyiz. Mevcut yönetmelik ile eski yönetmelik arasındaki temel yaklaşım şu; eski yönetmelik yasakları esas alıyor, serbestlikler için birtakım istisnalar belirliyordu. Bizim yönetmeliğimiz ise çok kısa bir yönetmelik. Serbestliği esas alıyor ama birtakım belki güvenlik ve huzur için öngördüğümüz yasakları istisna olarak belirliyor.``

MEB yönetmeliğinde yer alan `Okul içinde kız öğrencilerinin başı açık olacaktır` ibaresini bir takım istisna olarak açıklayan Bakan Dinçer, müslüman halkın beklentilerini ne derece basit ve önemsiz gördüklerini ifade etmeye çalıştığı yorumları yapıldı.

Başörtüsü yasağını kaldıracaklarını vaad ederek müslüman halkın oyları ve desteğiyle yetkilerin tamamını ellerine geçirdikeri halde, çıkardıkları MEB yönetmeliğiyle başörtüsü yasağını devam ettiren ve istisna olarak gördükleri başörtüsü yasağını çözme gibi bir endişelerinin olmadığını gösteren AKP, yerel seçimlerde hangi vaatlerle halkın karşısına çıkacakları merak ediliyor. (Hürseda Haber)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi