AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 08-11-2014, 23:26   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Mustafa Karaalioğlu - Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bir Zafer Bu Kadar Parlak Olabilir
Mustafa Karaalioğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bir zafer bu kadar parlak olabilir

Tayyip Erdoğan, Çankaya’nın 12. sahibi, seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Hayırlı olsun... Türkiye demokrasisi için benzersiz bir gün yaşandı ve ilk turda sonuca ulaşıldı.

Bugün Yeni Türkiye’nin ilk gününe uyandık. Yeni rejimin adı ve yolu budur: Yeni Türkiye.

Seçmen, kendi iradesiyle, bilerek ve isteyerek yeni bir yönetim sistemi belirledi. Başına da Erdoğan’ı getirdi. Mesele bundan ibarettir. Bugün itibariyle toplumun geldiği nokta anayasal mevzuatın bir adım daha ilerisine ulaşmıştır. Yeni bir anayasa yapmak için bir acil sebep daha ortaya çıkmıştır.

Erdoğan sadece ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı değildir. Tarihsel olarak kariyerinde bu kadar çok başarıyı art arda ve artırarak elde eden tek isimdir. Bir başka örneği de yoktur.

Cumhurbaşkanlığı’nı partisinin oylarını % 50’nin üzerine % 52’ye kadar çıkararak kazanmıştır. Devletin zirvesine çıkarken siyasi kariyerinin de zirvesine çıkıyor. En iyi makama, siyasi yükselişinin tepe noktasında geliyor. Bunun da bir örneği olmamıştır.

Evet, benzersiz bir siyasi zafer ve benzersiz bir siyasi başarı öyküsü...

Toplum, Erdoğan’a açık ve net bir şekilde “Beni sen yönet ve vaat ettiklerini gerçekleştir” mesajını vermiştir. Partisi de bu büyük başarıyı sağlayan lidere tarih önünde minnet borçludur. Belli ki AK Parti’nin Erdoğan’a “iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta” ihtiyacı olacaktır. Zira, toplumun tanıdığı, bildiği, istediği kişi bizatihi Erdoğan’dır.

Erdoğan, seçimi “Ben aktif ve icracı bir Cumhurbaşkanı olacağım” diyerek kazandı. Bir anlamda “Bana oy verirseniz bu şartla verin” dedi ve öyle kazandı. Şu hâlde kendisini seçenlere karşı mesuliyeti vardır. Yani, icracı olmak, koşmak ve terlemek sadece arzusu değil, sorumluluğudur da...

Şimdiden sonra, mazbatasını alacağı ay sonuna kadar kendisinden sonrasını dizayn etmek için ruhsata ve hakka sahiptir. Bunu geciktirmeden yapmak en doğrusu olacaktır. Zira, 10 Ağustos’ta kazanılan zafer aynı zamanda bir sonraki seçimin 2015 Haziran sandığının da işaretçisidir ve AK Parti’nin yeni mimarisi o mantıkla tasarlanmalıdır. Tasarlanmalıdır ki böyle zamanlarda eski Türkiye’yi kemiren siyasal fitneye de kapı açılmamış olsun.

Kaynak

Star 11.08.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)