![]() |
#1 |
![]() Evet arkadaşlar bazı muhalif arkadaşlar, özellikle başörtüsünü savunan muhalifler buraya gelip Ak Parti'nin anayasa değişikliği ile yasağı kaldırmadığını meşrulaştırdığını, yasağı anayasaya eklediğini söyledi. Aşağıda açık açık yapılan değişiklikler var. Alın okuyun bakalım kamu kuruluşlarında başörtüsü yasaktır diye bir düzenleme var mıdır? Yada başörtüsü kelimesi direkt geçmekte midir?
İcraat yapamayanların icraat yapanların ayaklarına taş atma çabasını anlamıyorum. Özellikle paralel görüştekiler bunu yapınca insan daha bir şok oluyor. Başörtüsüne serbestlik her zaman savunduğumuz bir konuydu. Hepimiz aynı konudan bahsediyorduk, şimdi o parti bu parti demenin ne alemi var? Aslolan sonuçtur, sonuçta bu yasak kalkacaksa İşçi Partisi bile kaldırsa mutlu olurdum kendi adıma. Kendi kardeşiniz yapınca neden çamur atıyorsunuz? Geçen gün şans eseri Ahmet Hakan'nın CNN Turk'teki programında başörtüsü mevzuusunun konuşulduğunu gördüm, dayanabildiğim kadar baktığım sürede Ertuğrul Özkök bağlandı ve Ahmet Hakan şunu sordu "Siz ki bugüne kadar başörtüsü yasağını çağ dışı buluyordunuz, şimdi neden hükümet kaldırmaya çalışıyor diye eleştiriyorsunuz?" o da "Siyasete alet etmesinler..." gibi birşeyler vızıldadı açıkçası aklımda kalmadı pek ama şu soru çok ilginçti, Ahmet Hakan "Peki nasıl kalkacak bu yasak?" dedi, yani meclis kaldıracak bunu di mi, hangi parti olduğunun ne önemi var? Özkök "Bunu önce üniversite rektörlerinin konuşması gerek..." gibi şeyler vızıldamaya devam etti. Çok güldüm Özkök'e, nasıl kalkacak kardeşim bu yasak? Bir parti elini taşın altına sokacak, sorumluluk alacak, bu işi yapacaktı. Yoksa üniversitelerin kanun değiştirme hakkı yok, bunun yeri meclistir. Ha eğer anayasa mahkemesi başörtüsüne yasak getirmeseydi o zaman Özkök efendinin dediği olurdu ama o viraj Refahyol hükümeti döneminde dönülmüştür artık çok geçtir. Anaysa değişikliği şart olmuştur. Bu forma girip Ak Parti yüzünden yasak meşrulaştı, anayasaya girdi diyenleri de esefle kınıyorum, bu gerçekleri siz de biliyorsunuz, köstek olacağınıza destek olsanız, siyasi rant peşinde koşmasanız, hep birlikte hareket edebilsek ne güzel olurdu. Hükümetin görevi sorunları çözmektir, bunu siyasi rant peşinde koşmak olarak algılayanlar, kendi ideallerindeki bir konuyu halletmeye çalışan bir partiye bu lafı ederek kendilerine ihanet ettiklerinin, kendilerini gülünç duruma düşürdüklerinin, siyasi rant peşinde koştuklarının umarım bir an önce farkına varırlar. Yasağı kaldıran düzenleme Anayasa'nın 10. maddesi Mevcut 4. fıkra: Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Kabul edilen teklif: Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır. Anayasa'nın 42. maddesi: Mevcut 1. fıkra: Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. 2. fıkra: Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Kabul edilen teklif: 1. fıkra: Kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. 2. fıkra: Öğrenim hakkının kapsamı ve kullanılmasının sınırları kanunla tespit edilir ve düzenlenir. 7. fıkra: Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir. Başörtüsü yasağını kaldıran teklifin 1. tur oylaması 10. MADDE 401 Kabul 110 Ret 42. MADDE 404 Kabul 99 Ret Kaynak : Zaman
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|