AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 03-27-2009, 18:36   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Kazadan 3 gün sonra Helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin cesedi Sisne ve Elmadağ arasındaki Şahinkaya mevkiinde bulundu.
YAZICIOĞLU KİMDİR?

25 Mart 2009 günü seçim çalışmalarını yürütmek üzere Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne giderken Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Döngel köyü yakınlarındaki helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu 1954 yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı.

1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı; sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu (1977-78).

Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almaan berat etti.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.
Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde Sivas'tan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi.

BBP Genel Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Konu FarukARSLAN. tarafından (03-27-2009 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-27-2009, 19:33   #2
Kullanıcı Adı
genç_TÜRK
Allah rahmet eylesin başkanıma mekanı cennet olsun...

hala inanamıyorum..
genç_TÜRK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-27-2009, 20:29   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Düne kadar İHA muhaberinin "sanırım herkes öldü" sözünün doğru olmaması için dua ediyordum. Şimdi inşAllah diyorum, muhabirin dediği doğrudur. Ama o muhabire de yazık değil miydi? Adamcağız yavaş yavaş, acılar içinde donarak vefat etti. Üstelik 112 arayıp onca dakika yardım istemesine rağmen. Kim verecek bunların hesabını? Enkazı tam ters istikamette aratanlar, hangi akla hizmetle o kordinatları verdi? Neden hiç kimse BBP'nin "ters istikamette aranıyor" sözüne itibar etmedi? Kahroluyorum.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-27-2009, 21:49   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Nasıl bu kadar geç ulaşıldı, nasıl bu kadar ihmalkarlık yapıldı, aklım almıyor gerçekten... Umarım bu işin içinde de birilerinin parmağı yoktur, şüphelenmiyor da değilim de...
Başımız sağolsun... Türkiye'de seveni en çok olan siyasetçilerden biriydi, ki bugün de gördük öyle olduğunu. Bu ülkeye daha çok lazım olan bir insandı gerçekten...
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2009, 00:15   #5
Kullanıcı Adı
sina
hani devlet herseyiyle seferberdi , hani tüm imkanlar kullaniliyordu
göz göre göre adami ölüme terk ettiler ,bu degerli insana allah rahmet etsin
adamlar buldugumuz yerde arandigina dair hic bir iz yoktu diyor ... yazik
mekanin cennet olsun muhsin yazicioglu...
sina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2009, 00:19   #6
Kullanıcı Adı
sevdesu
muhabirin donarak ölmüş olduğunu bilmek beni bin kat daha üzüyor.... donarak ölmek nasıl bişey..... düşünebiliyor musunuz.... hayır değil mi..... vicdanım çok rahatsız eger ihmal varsa bu bir insanlık ayıbıdır..... içimiz kan aglıyor konuştuklarmız isyanımız belki de bu yüzden....
sevdesu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2009, 00:58   #7
Kullanıcı Adı
Beritan
Yazıcıoğlu'nun örnek aldığı tarihi lider

.Yakın dostları, Yazıcıoğlu'nun Celaleddin Harzemşah'ın mücadele etme azmini çok beğendiğini ve gerçek bir dava adamı olarak gördüğünü söylediğini ifade etti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 14 Temmuz 1997 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık beldesinde bulunan Kolakoğlu Un ve Yem Fabrikası'nı ziyaret ettiğini belirten işadamı Durmuş Ali Konu, "BBP lideri Celaleddin Harzemşah'ı çok sevdiğini söyledi. Partisinin çok kişi tarafından sevilmesine rağmen oy verilmemesi konusunda 'mahallenin güzel kızına talip çok, alan yok' tabirini kullandı." dedi.
Konu, "Yazıcıoğlu, Celaleddin Harzemşah'ın Moğal zulmüne karşı direnmesini ve korkusuzca savaşmasını seviyordu. Harzemşah'a yakın dostları 'Moğol ordusuna karşı yenileceğini bile bile niçin savaşıyorsun?' dendiğinde, 'Muzaffer etmek Allah'ın elinde, ben vazifemi yapıyorum' demiş. Yazıcıoğlu da, 'Bizim görevimiz bu millete doğruları söylemek. Tercih halkın. Lütuf ve ihsan Allah'ın. Biz çalışmalarımızı birileri plaket versin apolet taksın diye yapmıyoruz. Atalarımızdan miras kalan ve 3 asırdır dumura uğrayan Nizamı-ı Alem davasını en güzel şekilde temsil etmek.' demişti." ifadesini kullandı.
BBP liderinin 30 yıldır 'en aziz dostu' olduğunu belirten Manavgatlı işadamı Muharrem İnce de Cenab-ı Allah'ın Yazıcıoğlu'nu önce eşi Gülefer Yazıcıoğlu'na, çocukları Firuze ve Furkan ile Türk milletine bağışlamasını diledi.
İnce, Yazıcıoğlu'nun, 1994 yılında Manavgat'ta köylerinin yaylasına çıkarken sağ ayağının bir taşa takılması sonucu bileğinin kırıldığını ifade etti.
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2009, 16:18   #8
Kullanıcı Adı
depare
Paylaşım için teşekkürler..
Allah rahmet eylesin..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2009, 17:52   #9
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Türkiye gerçekten çok önemli bir şahsiyeti kaybetti.Duruşuyla,düşüncesiyle herşeyiyle adam gibi adamdı....Onunla beraber o soğuğu hepimiz iliklerimizde hissettik...İhmakarlık söz konusuydu bunu inkar edemem ama daha farklı boyutlarda yorumları gördükçe şaşırıyorum.Gerçekten böyle birşey olabilir mi diye düşünmeden de edemiyorum.Ama kim neden yapsın böyle birşeyi?Mekanın cennet olsun Reis....
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2009, 19:04   #10
Kullanıcı Adı
genç_TÜRK
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Düne kadar İHA muhaberinin "sanırım herkes öldü" sözünün doğru olmaması için dua ediyordum. Şimdi inşAllah diyorum, muhabirin dediği doğrudur. Ama o muhabire de yazık değil miydi? Adamcağız yavaş yavaş, acılar içinde donarak vefat etti. Üstelik 112 arayıp onca dakika yardım istemesine rağmen. Kim verecek bunların hesabını? Enkazı tam ters istikamette aratanlar, hangi akla hizmetle o kordinatları verdi? Neden hiç kimse BBP'nin "ters istikamette aranıyor" sözüne itibar etmedi? Kahroluyorum.

kardeş sen hiç merak etme...gerekirse ben gerekirse bir başka alperen bunun hesabını soracaktır..TÜRK-İSLAM yolunda seve seve ölürüm ve öldürürüm...yaptıkları şerefsizlik arkalarına kar kalmayacak!..
genç_TÜRK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)