![]() |
#1 |
![]() DİNLE EY KIZIM, MÜCAHİDEM DİNLE Bu nasihatleri dinlersen şayet İyilik emreder yüzlerce ayet Söylediğim söze kendim riayet Etmezsem dinleme beni ey kızım Küçüğe sevgidir, büyüğe saygı Mevlam bize vermiş ne güzel duygu Sözümü dinlersen çekmezsin kaygı Kendinden büyüğü daim say kızım Kulaktır sözleri işiten duyan Hayrı dinlemektir sana da uyan Benim bu sözlerim çok açık ayan Nasihati iyi dinle duy kızım Kıyar mıyım senin bir tek teline Dayanamam kor bassalar diline Ne yapayım buda böyle biline Namazın yoksa haline vay kızım Evlatların seni alıkoymasın Dünyaya meyledip ayak kaymasın Duyan yeter, duymayanlar duymasın İnandığın hakkı haykır, yay kızım Her işinde ALLAH rızası gözet Nefsini ıslah et, halini düzelt Belalara karşı bolca dua et Sabrı İlahi bir görev say kızım Davet et takvaya, takvalı yaşa Şeytanı uzak tut, geçirme başa Seni de taptırır paraya hâşâ Fakirin hakkını ayrı koy kızım Bu günün işini yarına atma Akşamla, yatsıyı kılmadan yatma Ebedi hayatı dünyaya satma Bu sözden kendine çıkar pay kızım Çok çeşitli nice yollar yapmışlar Kendi yaptıkları puta tapmışlar Dalalete düşüp yoldan sapmışlar Ehlibeyt yolundan ayrılma kızım Sen üstüne düşen vazifeni yap Bil ki yaptığını görür Yüce Rab Çok ibadet ile olsan da harap Bahane arayıp sıyrılma kızım Hayat imtihandır zorda kalsan da Hatta çoğu yerde haklı olsan da Her ne kadar sende aciz kulsan da Hiçbir zaman yalan uydurma kızım Kuran'ın emri var, haramdır gıybet Zan ile gıybete aman dikkat et Babanın sözünü dinlersen şayet Kimsenin gıybetin eyleme kızım Kulluk için gönderildik dünyaya İyilik yap hiç kaçmadan riyaya Üç gün için tamah edip paraya Kalp kırıp kötü söz söyleme kızım Sırdaşın olsun ki, sırrını paylaş Samimi kimseyi eyle arkadaş Boş durma daima nefisle savaş Namerde derdini söyleme kızım Dostunu iyi seç, kıymetin bilsin Sen ona, o sana canını versin Dostluğun şartını ilk başta dersin Hakka düşmanı dost edinme kızım Babanın sözünü dinlersen eğer Kazanırsın ALLAH indinde değer Mehmette kızını severmiş meğer İtiraf edeyim sende duy kızım
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
babalar ve kızlardan başkası okumasın dememişim ama :-* |
||
![]() |