AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-18-2008, 00:58   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Dağlıca komutanının dehşet itirafları

Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.

Video paylaşım ve internet sitelerinde hızla yayılan bol küfürlü ses kaydında, baskınla ilgili çarpıcı açıklamalar var.

Kayıttaki ses, 'bu olaydaki dehşet hatanın er Ramazan Yüce'nin teröristleri dinledikleri telsizin başına konması' olduğunu söylüyor. Silahların tutukluk yapmasının da kendisine 'dokunduğunu' anlatan Onur Dirik olduğu ileri sürülen kişi ayrıca, Çukurca Alayı'ndaki uyuşturucu şebekesini nasıl ortaya çıkarttığını da ayrıntılarıyla anlatıyor.

İşte o açıklamalar; "Bizim bu olaydaki (Dağlıca baskını) dehşet hatamız söylim mi size? Benim kesin bu tabur komutanlığından alınmam lazım bu hata üzerine. Ne biliyor musunuz; o Ramazan Yüce'nin o telsizin başına konulması. Adam kendi el yazısıyla zaten 'ben PKK'lıyım diyor. Biz onu alıp teröristlerin dinlendiği telsizin başına koyuyoruz."

Şahıs, bir üsteğmene ait olduğu ileri sürülen günlükten bölümler okuyor; "Bugün var ya aşkım diyor, bu terörün bitmeyeceğine tekrar şahit oldum. Gözümüzün önünden 10 katır, 10 kişi geçiyor. Gidelim öldülerim diyoruz göndermiyorlar. Adamlar resmen gözümüzün önünden geçtiler. Neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz. İlk defa burada duruşumuzun boş olduğunu anladım."

(Okumaya devam ediyor) O sabah sana demiştim ya, terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye. Şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya yüklerini boşaltıp geri döndüler. Ve biz yine bir şey yapmadık. Emir vermediler üstlerimiz. Yine 'gidelim' dedik, 'bırakın gitsinler' dediler. 'Başlarım böyle işe' dedik. Elimizi kolumuzu bağladık. Ne kadar saçma bir şey. Çıldırtık çaresizlikten. 10 tane adam vardı nereden baksan. Şerefsizleri paramparça ederdik. Manyak gibi durduk yerimizde."

Çukurca Alayı'yla aralarında yaşadıkları sorunlardan bahseden ses, şunları anlatıyor: "Biz ilişkileri normalleştirmeye çalıştık bu Çukurca Alayı'yla. Fakat normalleşecek bir hali yok. Karşı taraftan da saldırıyorlar bize bu sefer. Onların sınır taburu var, 3. Sınır taburu oradan da saldırıyorlar bize. Ben de bunların kendi aralarında ki esrar, uyuşturucu şebekesini ortaya çıkardım. Alay komutanının önüne koydum. Alay komutanı bi s... bunları, kendi jandarmalarını. Haaa öyle harç hurç dalmak yok bize yani. Biz de ısırırız arada bir durumu oldu."

"Bir kaç konuya çok üzülüyorum. O kadar üzerinde durduğum iki konu. Bu haksızlık ya insan lanet ediyor. Şu Ramazan Yüce ve şu tutukluk yapan silahlar. Vallaha 8 adama filan üzülmüyorum. O kadar koymuyor bana yani. Ama şi tutukluk yapan silahlar var ya. Öldürmek istedim o uzmanı orada. Adama üst üste Allah senin belanı versin dedim. İkinci gece bir daha yaptı tutukluk çünkü. Bir tane MG3 ya altı üstü. Ulan 10 tane mermi atsa yeterdi. Mutlaka bir ikisi isabet ederdi. Kader yaa. O anda aklıma topçuyu görevlendirmek gelmedi. Niye attırmadık ki oraya havan, top. Ama işte şamata koptu yaa..."

Ses kaydında köylüye ağır hakaretler, küfürler ediliyor ancak köylüye karşı bir politika olması ve onların kullanılması gerektiğini anlatıyor.

Haber Editör

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-18-2008, 01:15   #2
Kullanıcı Adı
Bostancı
"Bugün var ya aşkım diyor, bu terörün bitmeyeceğine tekrar şahit oldum. Gözümüzün önünden 10 katır, 10 kişi geçiyor. Gidelim öldülerim diyoruz göndermiyorlar. Adamlar resmen gözümüzün önünden geçtiler. Neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz. İlk defa burada duruşumuzun boş olduğunu anladım."

Katılmamak mümkün değil 300 tane terörist nasıl oluyorda toplu bir biçim'de sınırdan içeri giriyor..?? Komşu bir ülke bize savaş açmak istese koca bir alayı bizimkilerin ruhu bile duymadan sınırlarımızdan içeri sokar herhalde (!)
Hadi içeri girdiler diyelim 5 kilometre kadarda ilerlediler diyelim..taburuda bastılar diyelim...
Bu adamlar yanlarında uçak savar bile getirmişler çok ağır silahlarla gelmişler ve taburu bastıklarında 3 saat çatışma sürüyor...
Bizim cobra helikopterler ne hikmetse çatışma bittikten sonra anca gelebiliyor..yine ne hikmetse helikopterle teröristlere yetişip onları öldüremiyorlar..
Adamlar ellerini,kollarını sallaya sallaya geldikleri gibi 5 kilometre ilerleyip sınırdan çıkıp kamplarına gidiyor...
hatırlarsanız bu yukarıda yazdıklarım o zamanlar sorulmuştu ama hepsi cevapsız kalmıştı...
Kime çalışıyor ordumuz belli değil sözde pkk kapları bbp evi gibi olmuştu..
Bostancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 01:17   #3
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Ben inanmıyorum, aleni olarak bir yerleri karıştırma çabası ile çıkartılmış uydurma bir haber bence...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 01:19   #4
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
Bostancı Nickli Üyeden Alıntı
"Bugün var ya aşkım diyor, bu terörün bitmeyeceğine tekrar şahit oldum. Gözümüzün önünden 10 katır, 10 kişi geçiyor. Gidelim öldülerim diyoruz göndermiyorlar. Adamlar resmen gözümüzün önünden geçtiler. Neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz. İlk defa burada duruşumuzun boş olduğunu anladım."

Katılmamak mümkün değil 300 tane terörist nasıl oluyorda toplu bir biçim'de sınırdan içeri giriyor..?? Komşu bir ülke bize savaş açmak istese koca bir alayı bizimkilerin ruhu bile duymadan sınırlarımızdan içeri sokar herhalde (!)
Hadi içeri girdiler diyelim 5 kilometre kadarda ilerlediler diyelim..taburuda bastılar diyelim...
Bu adamlar yanlarında uçak savar bile getirmişler çok ağır silahlarla gelmişler ve taburu bastıklarında 3 saat çatışma sürüyor...
Bizim cobra helikopterler ne hikmetse çatışma bittikten sonra anca gelebiliyor..yine ne hikmetse helikopterle teröristlere yetişip onları öldüremiyorlar..
Adamlar ellerini,kollarını sallaya sallaya geldikleri gibi 5 kilometre ilerleyip sınırdan çıkıp kamplarına gidiyor...
hatırlarsanız bu yukarıda yazdıklarım o zamanlar sorulmuştu ama hepsi cevapsız kalmıştı...
Kime çalışıyor ordumuz belli değil sözde pkk kapları bbp evi gibi olmuştu..
Emin olun bu dediklerinizin hepsi oluyor. Son 3-4 ayda Allah şahit kulaklarım öyle şeylere şahit olduki 1.ağızların konuşmalarından... Ama...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 01:27   #5
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Çok ilginç geldi bana ...Yorum yapılası bir şey de değil bu ya ...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 01:30   #6
Kullanıcı Adı
özgürtutsak
Alıntı:
Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Ben inanmıyorum, aleni olarak bir yerleri karıştırma çabası ile çıkartılmış uydurma bir haber bence...
ben inanıyorum çünkü benim doğur büyüdüğüm yer de terör bölgesiydi ve buna benzer şeyler duyuyorduk birinci ağızlardan.bu haber doğru değilse bile bu tür olaylar oluyor ne yazık ki
özgürtutsak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 01:36   #7
Kullanıcı Adı
dilek
yorumsuz :-X
dilek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)