![]() |
#1 |
![]() CHP lideri Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmamasına yönelik eleştirileri cevapladı. Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün verdiği davete katılmama gerekçesini ise ilke meselesi olarak açıkladı. Baykal, lügatinde kin ve nefretin bulunmadığını ifade etti. Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi'nin geldiğinde davet katılmadığı için kendisini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. Baykal, Türkiye'nin ciddi ekonomik kriz ortamından geçtiğini belirterek, gidişatin yeni bir seçim ortamı olduğunu söyledi. Hükümetin elde avuçta ne varsa seçim ortamında kullanma anlayışı içinde olduğunu belirten Baykal, Türkiye'nin çok tehlikeli bir seçim ekonomisine sürüklendiğini öne sürdü. Baykal, kendilerinin gündeminde kuraklık, tuzladaki ölümler, işçi hakları ve sosyal güvenlik konularının bulunduğunu, Başbakan Erdoğan'ın gündeminde ise Deniz Baykal ve CHP'nin olduğunu söyledi. Baykal, "Sen CHP'yi Deniz Baykal'ı bırak işine bak. Sen Başbakansın. Güneydoğu kuraklık yaşanıyor. Bunun için ne düşünüyorsun onu anlat. Varsa yoksa Deniz Baykal"dedi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'nü İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmamasıyla eleştirilerine cevap veren Baykal, " Bir konuşma yapmış. İçinde kin, nefret... 'Yok kaymak tabakasının yanındaymış Cumhuriyet Halk Partisi.' Sana ne kardeşim. Sen işine bak, kendi bak. Cumhuriyet Halk Partisi her gün halkın içinde. Deniz Baykal hergün halkın içinde. Ben etrafımda koruma ordusuyla dolaşmıyorum. Benim etrafımda devletin güçleri tedbir alıyor değil. Antalya'da vatandaşın birisi bir şey söylemiş, perişan ettiler. Ben sabah altı da sokaktayım. Gece yarışına kadar çarşıda pazarda yalnız başıma dolaşıyorum."diye konuştu. Kaymak tabakası eleştirilerini cevaplayan Baykal, kendilerinin o işi bilmediklerini, eşi ve iki torunuyla birlikte bir orta hala Türk ailesine yaşamını sürdürdüklerini söyledi. Baykal, kendi işlerini kendilerinin gördüklerini belirterek, "Uşaklarımız, aşçılarımız etfarımızda dönmüyor. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz. Milyonlarca aile nasıl yapıyorsa biz de öyle yapıyoruz. Sosyetik 7 yıldızlı oteller cümbür cemeat maile, eşi dostu toplayıp devlet sırtında tatil yapmak bizim lügatimizde yazmaz. Yok bizde böyle şeyler. Biz anadolu'a insanımız nasıl yaşıyaor"dedi. Kendisinin lügatinde kin ve nefretin bulunmadığını ifade eden Baykal, "Hiç bir zaman kin nefret gütmeyiz. Kin ve nefret duysam önce sana kin ve nefret duymam gerekir. Yüzde 34 oy aldıktan sonra senin siyasi haklarının iade edilmesi gerektiğinde demokrasiye ve milli iradeye saygım nedeniyle öncülük yapan ben değilmiyim" diye sordu. Kimseye kin ve nefret duymayacağını anlatan Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de kin ve nefret duymadığını söyledi. Baykal, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinin yanlış olduğunu söylemesinin kendisinin görevi olduğunu ifade etti. habervaktim
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() BAYKAL, GÜL'ÜN VERDİĞİ DAVETE KATILMAMA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
Baykal'dan Erdoğan'a imalı geçmiş olsun CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuştu. Baykal, AK Parti hükümetinin, seçim ekonomisi uygulama hazırlığı yaptığını savunarak, ''Gidişat, seçim ortamına doğru olabilir. Bunlara, 'her şeyi, ekonominin gerektirdiği biçimde değil, benim seçim hesabımın gerektirdiği şekilde kullanmalıyım', anlayışı egemen olmuştur'' dedi. ''Mustafa Kemal'i içine sindiremeyenlere, kampanyalar yaparak siyaset peşinde koşanlara ibret olsun'' diyen Baykal, 19 Mayısın kutlu olmasını temenni etti. İşsizlik ve eğitim sorunlarının, en fazla gençliği vurduğunu dile getiren Baykal, devletin, gençlere, Anayasaya uygun şekilde, çağdaş eğitim ve yurt olanağı sağlayamadığını ifade etti. Baykal, dünyanın, tarımın değerini yeniden keşfettiğini vurgulayarak, gelecek ay Şanlıurfa'da ''Tarım Kurultayı'' gerçekleştireceklerini bildirdi. Kuraklığı yerinde inceleyeceklerini, çözüm ortaya koyacaklarını ifade eden Baykal, 4 Hazirandaki kurultayda tarımın, üretimin sorunlarını konuşacaklarını, ''mısır, pancar üretmek suç mu?'' diye soracaklarını, destekleme politikalarının kaldırılmak istendiğini anlatacaklarını belirtti. Baykal, partisinin MYK üyelerinin ertesi gün de Diyarbakır'a geçeceğini ve vatandaşların, sorunlarını dinleyeceğini kaydetti. ''SEÇİM EKONOMİSİ'' Ekonomik tablonun, kaygı verici olduğunu belirten Baykal, TÜİK ve Merkez Bankasının hazırladığı Tüketici Güven Endeksi'nin sürekli inişte olduğunu ifade etti. Merkez Bankasının faiz artırımına işaret eden Baykal, bunun; üretimin, yatırımın cezalandırılması, ülkenin borçlanma yükünün artırılması, ekonomide işlerin iyiye gitmediği, ekonomideki kanamanın devam edeceği anlamına geldiğini kaydetti. Ciddi bir ekonomik sıkıntı içinden geçildiğini ifade eden Baykal, Hükümetin, böyle bir tablo içinde bir yandan seçim ekonomisi uygulama hazırlığı yaptığını savundu. Baykal, ''Gidişat, seçim ortamına doğru olabilir. Bu gidişat karşısında, 'aman elde, avuçta ne varsa, her şeyi, ekonominin gerektirdiği biçimde değil, benim seçim hesabımın gerektirdiği şekilde kullanmalıyım' anlayışı, düşüncesi bunlara egemen olmuştur. Çok tehlikeli bir seçim ekonomisi istikametinde sürüklenme ortaya çıkmıştır'' diye konuştu. Hükümetin, İşsizlik Sigortası Fonunda biriken nemanın bir kısmına göz diktiğini öne süren Baykal, buna sendikaların neden seyirci kaldığını anlayamadığını belirtti. Bu fonun, işçinin güvencesi olduğunu kaydeden Baykal, geçmişte SSK'yı tahrip eden zihniyetin, işçinin bu güvencesine el uzatmak üzere yola çıktığını savundu. Baykal, sendikalara, ''Buna göz yumarsanız gerisi gelir, çarçur edilmesine izin vermeyin'' diye seslendi. ''TUZLA'DAKİ ÖLÜMLER'' Tuzla tersanelerindeki ölümlere de değinen Baykal, bu ölümlerin, ''iş kazası'' olarak nitelenmeyeceğini söyledi. İhmal, vurdumduymazlık, sorumsuzluk sonucu facia yaşandığını belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bazı tersaneler var ki ölümler tesadüf değil, art arda facialar yaşanıyor. Bunların karşısında iktidar yetkililerinin üzüntülerini beyan etmesi önlem değil, bu sorunun çözüme ihtiyacı var. Hiçbir önlem alınmazsa bunların artacağı açık. Bu tablo karşısında, gerçekleşecek ölümlerin sorumlusu kim olur? Tedbir alması gerekirken, almayanlar değil mi? Önlem alacaksınız, alamıyorsan, orada kalamazsın, gideceksin. Dünyanın her yerinde böyle. 'Ben mi sebep oldum' Sen önlemekle yükümlüsün, sorumlusun, yetkin var. Gerekeni yapmamışsın, çekil, yapacak biri gelir derler. Türkiye'de de dememiz lazım.'' ''BAŞBAKAN'A İMALI GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ'' Başbakan'ın yaşadığı hastalık nedeniyle kendisine 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Baykal, "Bu hastalıklar geçer, insanın gözü ağrır, boğazı ağrır geçer gider. İnsan iç dünyasını kaptırmasın" diyerek Başbakan'a imalı bir gönderme de bulundu. ''ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARIR GİBİ'' Yargı reformu hazırlandığını, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ''Şapkadan tavşan çıkarır gibi'' bunu cebinden çıkarıp, AB'li muhatabına sunduğunu söyledi. Baykal, ''Kim, nerede hazırladı bunu, bilen yok. Bunları, hukuk reformu yapmadığımız dönemlerde dahi yapamadık'' diye konuştu. Baykal, birilerinin, ''karambolden, sel önünden kütük kapmaya çalışır gibi'' amaçlarına ulaşmaya çalıştığını savunarak, Hükümetin, duygusal nedenlerle üniversitelerle ilişkisini sağlıklı şekilde kuramadığını öne sürdü. Baykal, üniversite hastanelerinde çalışan hemşirelerin, Sağlık Bakanlığında çalışanlardan daha az maaş aldığını söyledi. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Cehennemin dibine git baykal >
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() nereye,nerden saldıracağını şaşırmış durumda kanımca :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() İlkelerini açıklasan da Sayın BAYKAL, vesayet sahipleri de bilse ... Makul mü, değil mi, hani ...? ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Kendisinin lügatinde kin ve nefretin bulunmadığını ifade eden Baykal, "Hiç bir zaman kin nefret gütmeyiz. Kin ve nefret duysam önce sana kin ve nefret duymam gerekir. Yüzde 34 oy aldıktan sonra senin siyasi haklarının iade edilmesi gerektiğinde demokrasiye ve milli iradeye saygım nedeniyle öncülük yapan ben değilmiyim" diye sordu.
burda haklılık payı var.. ''ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARIR GİBİ'' Yargı reformu hazırlandığını, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ''Şapkadan tavşan çıkarır gibi'' bunu cebinden çıkarıp, AB'li muhatabına sunduğunu söyledi. Baykal, ''Kim, nerede hazırladı bunu, bilen yok. Bunları, hukuk reformu yapmadığımız dönemlerde dahi yapamadık'' diye konuştu. burada %100 katılıyorum.. ha gayret baykal doğru yolu bulacaksın.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Cumhuriyet Halk Partisi her gün halkın içinde
:D :D kesin bunamış |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |