AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-25-2008, 14:24   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Kılınçdaroğlu ve Fırat'tan süpriz açıklamalar
Saat 14:30'da karşı karşıya gelecek olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmeye az bir süre kala süpriz açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun, "Vazgeçmeye niyetim yok, sürprizlerim olacak" sözlerine Fırat; "Orda olacağım, belgelerim var" karşılığını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat ile saat 14:30'da karşı karşıya gelecek olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "tartışma konusunda vazgeçmek gibi bir niyetim yok, sürprizlerim olacak" dedi.

Randevuya 2 buçuk saat kala bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, heyecanlı olmadığını söyledi. "Her yolsuzluk olayının süprizleri vardır" diyen Kılıçdaroğlu, Baykal-Toptan görüşmesi öncesinde bu açıklamayı yaptı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının hemen ardından Fırat'tan da beklenen açıklama geldi. Fırat. "Bugün sadece iki konuyu tartışacağız. Başka bir şey bu toplantının konusu olmayacak. İşi karıştırmak istiyor, insanların kafasını karıştırmak istiyor. Her şey adabına göre olacak. Bu iddialarla ne demek istiyor, bunları ispatlasın. Ben de belgelerimi sunacağım" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın da, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a 'uzlaşma çağrısı' ile ilgili partisinin görüşünü aktaracağı belirtildi.

habervaktim.com

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-25-2008, 14:46   #2
Kullanıcı Adı
_SoN_
dakikalar kaldı merakla bekliyorum .
Alt 09-25-2008, 14:52   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Gergin söylemlerden, hakaretvari sözlerden uzak durularak tansiyonun düşürülmesi isabetli olur. Türkiye'ye yakışan biçimde bir tartışma yapmaları temennimiz..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2008, 15:02   #4
Kullanıcı Adı
Gönülden
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gergin söylemlerden, hakaretvari sözlerden uzak durularak tansiyonun düşürülmesi isabetli olur. Türkiye'ye yakışan biçimde bir tartışma yapmaları temennimiz..
Aynı kanıdayım...bende merak ettim bekliyoruz..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2008, 16:33   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Büyük Düelloyu Canlı izleyin !
Gündem

Büyük düelloyu CANLI izleyin!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın yönetiminde yapacağı tartışma programına hazır... Cafesiyaset bu büyük tartışmayı canlı yayın hizmeti ile veriyor...

Fırat salonda! Tartışma başladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar’ın yönetiminde yapacağı tartışma programına hazır.
Uğur Dündar'ın yönettiği büyük düello Meclis'te 14.30'da başladı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 50 televizyon kamerasının önünde canlı yayında birbirilerine yönelttikleri suçlamaları ispatlamaya çalışıyor.

DÜNDAR: 7'ŞER DAKİKA VERECEĞİM
Toplantı öncesi Uğur Dündar kameraların önüne çıkarak tartışmanın nasıl yapılacağını anlattı. Dündar ilk sözü Kılıçdaroğlu'na vereceğini ve iddiasını anlatmasını isteyeceğini daha sonra mikrofonu Fırat'a bırakacağını söyledi. Dündar sözlerini şöyle sürdürdü:
"5 ve 7 dakikalık konuşma süreleri düşünüyorum. Ancak belgelerin açıklanması için yeterli zamanı vermek gerek. Bu bir basın toplantısı olmadığı için soru soramayacaksınız.
Ben medeni bir üslubun olacağına inanıyorum."

VEKİLLERE 'DIŞARI ÇIKIN' RİCASI KARŞILIKSIZ KALDI
Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Dündar'ın yanında yerlerini aldı. Bu sırada AKP'li bir milletvekili bazı arkadaşlarının salonda yer kalmadığı için içeri giremediğini söyledi. Dündar ise bu konuda yetkili olmadığını ve kendisinin elinden bir şey gelmediğini söyledi.
Bir süre sonra Dündar, milletvekillerinin salonu terk etmesini rica etti. Ancak kimse salondan ayrılmadı.
Saat 14.30'da Fırat salona geldi ve tarihi oturum başladı.

BÜYÜK DÜELLOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ....
http://www.cafesiyaset.com/haber/200...LI-izleyin.php

25 / 09 / 2008 14:25
cafesiyaset
Alt 09-25-2008, 16:41   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Fırat, Kılıçdaroğlu'na Sert Çıktı !
AK Parti'li Fırat CHP'li Kılıçdaroğlu'nun hayali ihracat suçlamasına cevap verdi. Fırat, belgeleri eksik okuyan ve konuyu farklı noktalara çeken Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

Fırat, belgeleri eksik okuyan ve konuyu farklı noktalara çeken Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.
"Ben çok üzgünüm. Ben şahsen Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle yollara başvuracağını faklı yolara gireceğini beklemiyordum. Ukrayna'dan bir anda İngiltere'ye döndük. 2003 yılında yapılan bir ihracatı Danıştay nasıl dönüp karara bağlamıştır.Bana yöneltilen şey ayrı şimdi söylenen şey ayrı.
Burada zaman aşımına dair bu davanın düştüğüne dair tek bir ifade var mı? Hayali söylemlerle bunu iddi etmek ne kadar doğru olabilir.
Sahte belge gösrtermeyin ve yalan beyanda bulunmayın. Burada zaman aşımı yok soruştumaya yer olmadığına karar veriyor.
Lütfen bana bundan sonra evrak sallanmasın. sallanırsa da bunların fotokopisi çekilir. Biri bana biri basın mensuplarına verilir ne olduğunu biz de görürüz.

BELGELER MERSİN'DEN

Sayın Kılıçdaroğlu'nun nerede ne zaman görev yaptığını çok iyi biliyorum. Moğoltay döneminde göreve getirildiğini de iyi biliyorum. Ben her şeyi çok iyi biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu2nun bilmediğini iddia ettiği belge ile ilgili yemin ederse inanacağım. Raporu biliyor mu bilmiyor mu? Herhalde Mersin Belediyesi başka bir belge bulamamış sanırım. Bunları bulabilmişler.

25 09 2008 15:18
haber7
Alt 09-25-2008, 17:03   #7
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Pek tartisma yok gibi
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2008, 17:32   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Bana Bir Daha Evrak Sallama
Bana Öyle Evrak Sallanmasın

Konu "hayali ihracaat" mevzusuna geldi. Kılıçdaroğlu, "zaman aşımı" iddiasında bulundu. Fırat "bana böyle evrak" sallanmasın dedi.

İNTERNETHABER/ Kılıçdaroğlu, yeni bir belge daha ortaya koydu. Bu belgede "hayali ihracaata" dairdi.

Dengir Fırat ise "Belgeler sahi olsun" deyip, "Bana bir daha evrak sallanmasın" diye çıkıştı. İkinci raundun galibi yok gibiydi... İddialar havada kaldı.

İkinci raundda Fırat'ın MENAS şirketinin hayali ihracaat yaptığına dairdi. Kılıçdaroğlu, 2000 yılında hazırlanan bir raporun bunu belgelediğini öne sürdü. İddiasına göre bu rapor sümen altı edildi. Bu raporda MENAS'ın hayali ihracaat yaptığını ispat ediyordu.

"Bu raporu getirin tartışalam" diyen Kılıçdaroğlu'na, Fırat, "Siz getirirsiniz, konuşuruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ortada 3 rapor olduğunu söyleyip şu tarihleri verdi.

MENAS'A DAİR ÜÇ İNCELEME
İlk rapor: 24 Ekim 2000
İkinci rapor: 2004
Üçüncü rapor: 2006

Fırat, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği dosya ile ortaya koyduğu belgenin birbirinden farklı olduğunu savundu. Bu üç raporun birbiri ile ilintisi olmadığını öne sürdü.

Ardından da şunları söyledi; "Danıştayla ilgili şu karar verilmiştir diyeceksiniz, başka bir rapor göstereceksiniz. Özür borcunuz varsa, özrünüzü diler gidersiniz. Lütfen sahte belge göstermeyin, yalan beyanda bulunmayın. Bana bir daha evrak sallamayın!"

Özetleyecek olursak; Bu konuyla ilgili zihinlerdeki sorular giderilemedi. Belgeler ortaya konuldukça kafalar daha çok karıştı. Dengir Fırat da açıklama yapmak ve konuyu aydınlatmak adına çok fazla şey söylemedi. Bu raundu berabere diye tanımlamak uygun olur sanırız.

25 Eylül 2008 Perşembe 15:40
internethaber
Alt 09-25-2008, 17:44   #9
Kullanıcı Adı
islam
Bu işte bi iş yok böyle muhalefet olmaz... Ne biçim belgeler bunlar ben progaramı baştan sona izledim... Kılıçtaroğlu bi halt yiyemedi Dengi mir Fırat'a karşı... Fırat Çok ağır ve çok güzel cevaplar ve belgelerle bu işler nasil yürür onun dersini verdi...

Yazık Türkiyeme muhalefet bumu dur... Ne bu ya iki millet vekili hodri meydan diyor... ortaya çıkıyor ... Sonunda koca bir hiç...

Türkiyenin gündemi Ne çabuk değişiyor veya değiştiriliyor...

Daha önce terördü...Daha dün Başörtü oldu...Yine darbe söylentileri oldu...Sonra parti Kapanma çıktı... Daha öncelerden gelen Ergenekon soruşturması patlak verdi... ne imiş Deniz feneri olayı ile tüm medyanın gözünü baş tarafa çevirip(tüm yardım kuruluşlarına zarar verilerek bie taşla iki kuş vuruldu ) tüm her şeyi arkada bıraktı... EEE simdi...Bu yazık türkiyeme..
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2008, 17:56   #10
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Kılıçdaroğlu'nun Belgeleri Fos Çıktı !
Kılıçdaroğlu ve Fırat düellosu sona erdi

TBMM'de, Gazeteci Uğur Dündar'ın yönettiği AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışma sona erdi. Tartışmada Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgeler, Fırat tarafından karşı belgelerle çürütüldü.

Tartışmayı, çok sayıda basın mensubu ve milletvekili de takip etti. Tartışmanın taraflarına dışarıdan soru sorulmadı. İşte tartışmanın ayrıntıları...

UĞUR DÜNDAR: Tartışmanın demokrasimize yararlar getirmesini diliyorum. Tartışma konularımız, son günlerde her iki önemli siyasetçinin birbirlerine yönelttiği iddialarla sınırlı olacak. Dışarıdan soru alınmayacak.

DENGİR FIRAT: Şu anda halkımızın büyük bir kesimi bu tartışmaya kilitlenmiş vaziyette. Tabii birileri belki şunu bekleyebilir: Çok sert tartışma diye beklenebilir. Biz düello yapmıyoruz. Bizler siyasetçiyiz. Ben bu tartışmanın hayırlı olmasını diliyorum.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Bu bir düello toplantısı değildir. Siyasete ahlakı egemen kılma toplantısı olacaktır. Bu toplantıda siyasette yalanın çok uzun ömürlü olmayacağını göreceğiz.

UĞUR DÜNDAR: Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir iddiası var. Sizin daha önce ortağı olduğunuz Menas şirketinin hayal ihracat yaptığı söyleniyordu. Önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun ididalarını dinleyelim.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARI

KILIÇDAROĞLU: Yaşamım boyunca kimseye iftara atmadım. Ben belgeli konuşurum. Şaban Dişli olayını gündeme getirdiğimde, bana yine 'iftira atıyor' dediler. Olayı sizin takdirinize bırakıyorum. Deniz Feneri olayını biliyorsunuz. Daha da büyüyecek gibi gözüküyor. Almanya'nın en büyük dolandırıcılık davasında Mehmet GÜrhan ile Zekeriya Karaman arasındaki ilişkiyi ortaya koyduk. Dolayısıyla, söylediğim herşey doğrudur. Herşeyin belgesi vardır. İftira atmadım, iftira atma alışkanlığım yok.

Şimdi bir belge göstereyim size. Bu dilekçenin üçüncü maddesini okuyorum. Sayın Fırat sıradan bir politikacı değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ikinci adamıdır. Bu dilekçeyi yazarken çok düşünmüştür. Bu dilekçede, Ukrayna hükümeti, TC GÜmrük idaresine yazı yazıyor. Menas Dış Ticaret'in gönderdiği faturaların sahte olabileceğini söylüyor ve araştırılmasını istiyor. Olay Gümrük'e intikal ettiriliyor. Bu olaydan sonra Sayın Fırat, Gümrük Müdürlüğü'nü Başbakanlık Teftiş Kurulu'na şikayet ediyor. Başbakan da bunu inceleyin diyor. Olay inceleniyor. Kendisi, kardeşleri, bütün yakınları, yani bu kontrolör kişinin yedi sülalesi inceleniyor. Sonunda müfettişlerin vardığı sonuç: Soruşturmaya gerek görülmemiştir deniliyor. Başbakan da, haklısınız diyor.

Yani Sayın Fırat'ın hakkında inceleme başlatılmasını istediği kontrolör, suçsuz bulunuyor bizzat Başbakanlık müffettişlerince. Kim müfteridir, kim değildir. Yani Sayın Mir Mehmet Fırat'ın ortaya koymuş olduğu, bana yönelik muhbir suçlamasının doğru olmadığını, benim ortaya koyduğum belgelerle ortaya çıkmıştır.

RAPORU HAZIRLAYAN KİŞİ CHP'NİN ADAYI ÇIKTI

DENGİR MİR MEHMET FIRAT: Şunu düzeltmem lazım. Ben hiçbir zaman Sayın Kılıçdaroğlu'nu muhbir demedim, müfteri dedim. İkincisi, Sayın Kılıçdaroğlu, daha önce bir iddiada bulundu. Ortağı olduğum bir şirketin eroin kaçakçılığı ve hayali ihracat yaptığını söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği şeye gelince, ben siyasetçi olmamın yanısıra, bir vatandaşım. TC Anayasa'nın vatandaşına verdiği hakkı kullanıyorum. Bu tahakkuku yürüten kişi, 2002 seçimlerinde kendi partisinde Diyarbakır adayı mıydı? 2007'de bu kişi Diyarbakır adayı değil miydi? Eğer aday ise, demek ki organik bağı vardır. Ben haksız olduğunu düşündüğüm birşey hakkında, şikayet hakkımı kulandım. Sadece belli bir belgeyi okuyor. Aslında tamamını okumak lazım.

Başbakanlık Teftiş Kurulu: "Mal beyanı yönünde bir suç yok. Ancak mahkemeye sevki gerekiyor" deniliyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunu söylemiyor. Adı geçen şahıs, bu kez kendisi, eşi ve kardeşleriyle beraber Ankara asliye hukuk mahkemelerine başvuruyor ve benim için, "Bizim şahsiyetimizi zedelemiştir' diyerek tazminat davası açıyorlar. Mahkeme şu kararı veriyor: Anayasal hak arama özgürlüğü sınırsız değildir. Diğer bir ifadeyle, kişi başkasını zararlandırmak için dava açamaz". Mahkeme, kişinin benim hakkımda açtığı davayı reddediyor.

Ben neyle itham ediliyorum. Benim şirketimin hayali ihracat ettiğiyle itham ediliyorum. Hangi belgeyle itham ediliyorum.

RAPORU HAZIRLAYAN KİŞİNİN CHP'Lİ OLDUĞUNU KABUL ETTİ

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Evet aday adayı olmuştur Sayın Fırat'ın söylediği kişi. İddiam şu: Dengir Mir Fırat'ın ortak olduğu şirket, hayali ihracat yaptı mı? diye sordum, Sayın Fırat da hayır dedi ve belge çıkarırsanız istifa dilekçemi veririm dedi. Menas şirkati Mersin'de ihracat yapıyor. İhracat yaptığı için KDV ihalesinden teşvik alıyor. Bir olay oluyor. İhracat yapılıyor. Fakat ihracattan sonra, beklenen dövizler Türkiye'ye gelmiyor. Hazine Müsteşarlığı'ndan Orhan Tur olayı soruşturuyor. Sadece Menas bağlamında değil. Araştırma yapılıyor. Dövizler gelmiyor deniliyor. Mersin idare mahkemesine dava açılıyor. Davanın sonucunda, "İhracata ödenen parasal ihracat teşviklerine dair, destekleme fiyat istikrar priminin, gerçekte ihracat işlemleri yapmadan, para transferleri suretiyle haksız olduğu sabit olduğundan, teşvikin geri alınmasında bir sorun yoktur" deniliyor. Bu ilk mahkemedir. Haklı olarak, bu karara itiraz ediliyor. Firma böyle birşey yaptığımız yok diyor. İtiraz Danıştay'a gidiyor. Danıştay, 10. Dairesi'nde, ihracata ödenen parasal teşviklerin, gerçekte ihracat yapmadığı görüldüğü diye geri isteniyor. Bu hayali ihracat kararları yapıldığında Sayın Fırat, o şirketin yönetim kurulu başkanıydı.

CUMHURİYET SAVCILIĞI'NIN VERDİĞİ KARAR VAR

DENGİR MİR MEHMET FIRAT: Biraz önce bu elemanın CHP ile bir organik olduğu ortaya çıktı. 2002 yılındaki seçimde milletvekili aday adayıydı. Ama, o müfettişin, yani organik bağı olan müfettişin raporunu okuyorum. Nedense hep noksan okuyor. Bu soruşturma raporu, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, 2007 tarihinde dosyasında bunu inceliyor. Ve soruşturmaya yer olmadığına yer veriyor. Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nin gümrük soruşturmasına yönelik kararına yer olmadığına karar veriyor. Mahkeme de bunu tasdik ediyor. Türk yargısına inanıyorlar mı inanmıyorlar mı? Eğer inanmıyorsa, o zaman söyleeceğim birşey yok. Ama eğer bu kişinin CHP'den olduğunu bilseydim, onu temel hakkım olan, şikayet hakkımdan vazgeçerdim.

Siyaset yapıyoruz. Siyaset dürüstlük sanatıdır. Delillere dayanmadan, bir kişiye ben o şirketin yönetim kurulu üyesi değilim. Ben 1999'da milletvekili olduğumdan itibaren yönetim kurulundan çekilmişimdir. Eğer ben bu olayın olduğu tarihte, yönetim kurulu üyesiysem, ben çekilirim. Bir araştırma yapmadan, acaba şu bizim yakınımız olan müfettiş bu raporu düzenlerken, sonucu ne oldu diye düşünmediler mi?

Dedim ki, ben mahkeme kararı olmadan iddiada bulunmayacağım. Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nca verilen 'soruşturmaya gerek yok' kararı burada. Bu konuda yapılan iddia asılsızdır, çirkindir ve hukuken geçersizdir. O bakımdan, bu dosyayı inceleme imkanı bulduğunuz zaman, benden bir özür dilemesini beklerim.

UĞUR DÜNDAR: Sayın Kılıçdaroğlu, Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nı takipsizlik kararı verdiğini söyledi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Yargı kararlarına sonuna kadar saygılıyım. Savcılığın kararı zaman aşımından dolayı takipsizlik kararı veriliyor. Benim sözünü ettiğim, Sayın Fırat'ın sözünü ettiği raporla ilgisi yok. Hazine Kontrolörü Orhan Tur beyin yazdığı rapordan bahsediyorum. Sayın Fırat'tan istirham ediyorum. Siz iktidardasınız, bu raporu lütfen gazeteci arkadaşlara dağıtın. Orada hayali ihracatın bütün boyutlarını göreceksiniz. Bu raporda, Gümrük Müffettişi Menas şirketinin İngiltere'ye gönderdiği malları soruyor. İngiere gümrük memurları firmaya bakıyorlar ve bu şirketin varlığına dair bir bulgu bulamıyorlar.

FIRAT, ÖZÜR BEKLEDİ

DENGİR MİR MEHMET FIRAT: Bu raporda bahsedilen mal Ukrayna'ya gidiyordu. Şimdi de İngiltere'ye döndü Kılıçdaroğlu. Özellikle istedim Danıştay belgesini Kılıçdaroğlu'ndan. 2003 yılında yapılmış bir ihracatı, Danıştay nasıl karara bağlar. İSterseniz, biz bunun fotokopisini çoğaltalım, basın mensuplarına dağıtalım. Bana yöneltilen suç ayrı, şimdi söylenen şeyler birbirinden ay. Zaman aşımı meselesi çok ayıp. Karar zaman aşımından dolayı değildir. Burada zaman aşımından bu davanın düştüğüne dair tek ibare var mı? (Kararı okudu). Lütfen insanları aldatmayalım. En azından bir özür borcunuz var, özür diler gidersiniz. Hangi konuyu daha sonra getirmek istiyorsanız, getirin. Size süre, istediğiniz konularla tartışmaya hazırım. Ama lütfen sahte belge göstermeyin ve yalan beyan göstermeyin.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Ben hiçbir yerde Ukrayna ile yapılan ihracatı konuşmadım. 24 Ekim 2000 tarihli raporda Menas şirketinin hayali ihracat yaptığına dair mahkeme kararı var. Eğer yanlışsam, bakarım ben incelerim diğer raporu.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT: Bana birşey sorabilir mi? Biraz önce, hani ilk sorusu vardı, hani Başbakan'ın imzasıyla yalanlayacaktı ya, kim doğru? Bayram Çolak diye bir arkadaştı. Eğer Bayram Çolak'ın bu dosyayı hazırladığını bilmiyorsa, yemin ederse, ben iniyorum.Biraz önce dağıtılacak rapora bir daha bakın. Üç tane rapor gelecek size. Bu raporların birbiriyle ilintisi var mı yok mu? ayrı davalar mı aynı davalar mı? Bayram Çolak'ın benim hakkımda düzenlediği raporu biliyor mu, bilmiyor mu? Herhalde Mersin Belediyesi fazla evrak bulamamış o yüzden birşey gösteremiyor.

UĞUR DÜNDAR: Şimdi diğer iddiaya geçelim. Dengir Mir Mehmet Fırat'ın daha önce büyük ortağı olduğu ve geçen yıl 9. ay itibariyle ortaklığından ayrıldığını söylediği MENAS şirketinin bir eroin kaçakçılığına adının karıştığını söylediniz Sayın Kılıçdaroğlu. Sizi dinliyoruz...

MENAS ŞİRKETİNDE 89 KİLO EROİN OLAYI

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Mehmet Mir Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS şirketine ait TIR'da 89 kilo eroin yakalandı mı yakalanmadı mı? 27 Şubat 200'de. Bu olay, Vatan gazetesinde yayınlandı. Eroin TIR'ının sırrı diye. Ben bu haberi okudum. Sayın Fırat'ın açıklamaları vardı ve ayrıldığını söylüyordu. Fakat bir süre sonra elime bir belge geçti. Belgede, Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne yazılmış bir belge. Ben iktidarın genel başkan yardımcısı isem, benim ismimi kim Gümrük Müdürlüğü yazısına koyabilir. Sayın Fırat, siyasi nüfuzunu açıkça kullanmıştır. Sayın Fırat diyor ki, 1 Eylül 2007'de ayrıldım diyor. Sayın Fırat, böyle bir TIR yakalandı ne diyorsunuz ne diyorsunuz deniliyor. Sayın Fırat da ben ayrıldım diyor. O zaman ayrıldığınızı neden o zaman noterle tasdik etmediniz? Sayın Fırat diyor ki, o firmadan ayrıldım diyor. Eğer ayrıldıysanız, niye 8 ay bekliyorsunuz da, uyuşturucu olayı çıktıktan sonra ayrıldığınızı söylüyorsunuz. Siz şimdiye kadar uyuşturucu baronlarının yakalandığını duydunuz mu? Benim söylediklerimin tamamı belgeye dayanıyor. Asla bir belgesiz yok. 89 kilo eroin yakalandı mı yakalanmadı mı, bizi kırmızı hattan çıkarın dedi mi demedi mi?

BEN BARON DEĞİLİM, MİR'İM, MİR BEY DEMEKTİR

DENGİR MİR MEHMET FIRAT: Menas'ın yüzde 30 ortağıydım, en büyük ortağı değildim. Birşey sormak istiyorum: Ben şu tarihte hissemi 300 bin ABD Dolarına sattım diyorum. Bunu yönetim kurulu kararına işliyorlar. Karar daha önce noter destekli. Acaba doğru mu değil mi? Ben orada banka havale mektuplarını gösterdim. Bazıları hisse senedi alıp satıyor. Ama ben o tarihte, sattığımla ilişkin bankadaki hesaplarıma geldiğini görebilirsiniz. İnceleme hakkına sahiptir. Dolayısıyla ben 1 Eylul 2007'de ayrıldım. Velev ki, ben ayrılmadım. Bu, Menas şirketinin bu işlerle uğraştığı anlamına gelmez. Menas, saedce narenciye ihracatı yapar. Ben ortak değilim ama hadi ortak olayım diye farzedelim. Birşey söylerken, ayağınızın yere basması lazım. Sizin TIR'dan eroin yakalandı mı yakalanmadı mı? Senede 1500 araçlı nakliye aracımız var. Ben baron değilim, ben Mir'im. Mir, bey demek. Beş kuruş haram para ağzıma sokmadım. Benim dedemden, babamdan herşeyim var. O bakımdan ben rahatım. Eroin ele geçirilen TIR'ın şoförü, daha önceden takip ediliyor kaçakçılık bölümünden. Yani şüpheli birisi. Burada ifade veriyor ve diyor ki, "Ben Irak7a yük götürmüştüm.Geri dönerken Urfa civarında birileri bana bu yükü yüklediler. Hollanda'ya götürünce, bana para vereceklerdi. Bunu kimseye söylersen seni öldürürüz" dedi. MENAS şirketinden herhangi bir ifade vermek üzere bile çağrılmamıştır.

Bu yakalanan eroinler üzerindeki parmak izleri de alınıyor. Mesela, Finlandiya'dan kağıt getiriyorsunuz ama gümrükte kokain çıktı. Peki, bunun sorumlusu gazete patronları mı? Siyaset yapıyoruz diye, birilerine iftira atmanın yeri yok. Vatan gazetesinin ön sayfasını okumuşsunuz. Yapılan araştırmada bunun şoför tarafından yapıldığı kararlaştırıldı. Bir haberi söylüyorsunuz, hiç değilse onu niye söylemekten çekinmiyorsunuz. Şüphe uyandırmaşsanız doğru. Ama şüphe uyandırmamışsanız, bunun bir iftira yönelik mekanizma olduğunu tekrar edeceğim.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Şoför düzgün bir adam değilse, neden çalıştırılmıyor?

DENGİR MİR MEHMET FIRAT: Önce belgeli konuşun. Sizinle ilgili bir sürü belge var elimde ama açıklamadım. Çünkü delil yok.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: (CHP'nin Kanaltürk yolsuzluğunu cevaplıyor) Bu şekil bir suçlama ahlaki değil.

habervaktim

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)