AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-22-2008, 17:52   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Baykal'a Sultangazi şoku!

CHP lideri Baykal'ın,çarşaflı birkaç bayana taktığı rozetle bir anda Türkiye gündemine oturan Sultangazi halkından Baykal'a mesaj var.Sultangazi belediye başkanı adayı Ercan Karabayır, CHP'nin başörtüsü açılımının merkezindeki isimlerden biri. Karabayır'ın çarşaf giyen ablası ve yengesine parti rozetini bizzat Deniz Baykal taktı.
Karabayır, katılım töreninin ardından medyanın gündemine oturdu. O günden bu yana telefonları susmuyor. Yapılan yorumlardan incindiğini söyleyen Ercan Karabayır, "Vücut kimyamı bozdular." diyor. Bu ifade, işadamı Korkmaz Yiğit'i hatırlattı. Yiğit, 1998 yılındaki Türkbank ihalesi sırasında, "Alaattin Çakıcı, Paris'ten cep telefonuyla bana bir bağırdı, vücut kimyam iflas etti." açıklamasını yapmıştı. Daha önce AK Parti'ye oy verdiğini belirten Karabayır, "Destek verdiğimiz insanlar başarılı olamadı. Sorunların çözümü için gayret sarf etmediler." görüşünü savunuyor. Ortada büyütülecek bir durumun olmadığını kaydederken, "Sokakta başörtüsü takanı da takmayanı da, Alevi'si Sünni'si de, Türk'ü de Kürt'ü de rahatça dolaşıyor. Fakat iş siyasete gelince polemik oluyor. Gönül bağım olan insanlar, beni sevenler bana destek oluyor. Bizim tek amacımız hizmet etmek ve bunun için yola çıktık." ifadelerini kullanıyor.

İlçe halkına göre seçim taktiği

Ercan Karabayır ve CHP'lilerin dillendirdiği 'muhafazakar kitleden büyük destek alıyoruz' tezine diğer partilerden itiraz var. AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım'a göre, o gün CHP'ye katılanlar Karabayır'ın akrabaları ve müşterileri. Muhafazakar seçmenin CHP'yi tercih etmeyeceğini vurgulayan Atım, Sultangazi'de yüzde 60'ın üzerinde oy alacaklarını iddia ediyor. Atım, CHP'nin Sultangazi'de kendilerine asla rakip olamayacağını dile getiriyor. MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Bingöl de muhafazakar kitlenin siyasi düşüncesinde değişiklik olmadığı görüşünde. Bingöl, yeni CHP'liler için, "AK Parti'ye kızdılar, saf değiştirdiler. 30 yıldır burada yaşıyorum. Vatandaşlarda CHP'ye doğru hiçbir eğilim görmedim." yorumunu yapıyor.

Sultangazi esnafı, ilçelerinin gündeme gelmesinden memnun. Ancak tartışmaları samimi bulmuyorlar. 50. Yıl Mahallesi'ndeki Tadım Izgara'nın sahibi Serkan Taşkın, "CHP'ye yöneliş söz konusu değil. Çarşaflı bayanlara rozet takılması tamamen seçim taktiği." şeklinde konuşuyor. Erzurumlu olan Taşkın'a göre, hemşehrilerinin CHP'ye oy vermesi çok zor. Sivas Pide Fırını çalışanlarından İrfan Kunduz, "Bunların hepsi siyasi oyunun parçaları." tespitinde bulunuyor. CHP'nin hiçbir zaman başörtüsüne sahip çıkmadığını hatırlatan Kunduz, "CHP inandırıcı değil." diyor. Cebeci Mahallesi sakinlerinden Abdurrahim Yazar ve başörtülü eşi Huri Yazar, CHP'nin henüz samimiyet testinden geçmediğinin altını çiziyor. Yazar çifti, "Madem çarşaf ve başörtüsüne saygı gösteriyordunuz, niye üniversitelerdeki genç kızlara sahip çıkmadınız?" diye soruyor. Huri Yazar, şu cümleyi ekliyor: "Gündemde kalmak için oyun oynuyorlar, bunlara inanmıyorum."

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-22-2008, 18:31   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Bunun seçim taktiği olmadığını iddia edenlere çok gülüyorum..
Baykal güya politika değiştirmiş diyorlar birde..
İyide her seçim öncesi Baykal poltikasını değiştiriyor ama faaliyete gelince sıfır..Biz her seçim öncesi Baykalın politika değişikliğine alıştık artık..Baykalın ipiyle kuyuya inenlere şimdiden geçmiş olsun..
selametle..
Alt 11-22-2008, 18:35   #3
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
bir sultan gazili olarak....

baykalı kınım kınım kınıyorum....:yehoo:
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2008, 19:57   #4
Kullanıcı Adı
adinke
Alıntı:
aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir sultan gazili olarak....

baykalı kınım kınım kınıyorum....:yehoo:
bende aynen
adinke isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2008, 20:26   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Baykal eğer gerçektende seçim için yapmıyorsa bunu,cinsiyetimi değiştirmeye hazırım

Rozet taktıranlar deşifre dildi,kimisi akrabalarını görmek için gitmiş,kimisi aday adayının krabası ;)Yani yalakalık,göz boyamak.

Seçim öncesi hazırlık,bayrak takmak gibi,afiş hazırlamak gibi bunlarda seçimden sonra geri kalacak.
Kim görmüş seçimden sonra bayrak asanları,afiş yapıştıranları ? ;)
Alt 11-23-2008, 19:04   #6
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Sultangazili olmasamda çok çok yakın komşusu olarak Baykal'a demek istiyorum ki bayKAL geldiiiii hoşgeldii leyy leyy lümülümü leyyy
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2008, 23:15   #7
Kullanıcı Adı
akp_abdullah
söylenecek söz bulamıyorum.işte bunlar böylesi insanlar,ne yaptıklarını kelimelerle ifade edemiyorsunuz...
akp_abdullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-24-2008, 00:12   #8
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
chp binasına mescit yapılması gündemdeymiş bi de.. Bunların yaptığı resmen insanları aptal yerine koymak ama kimse aptal değil bunu unutuyorlar..
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-24-2008, 01:40   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
eva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
chp binasına mescit yapılması gündemdeymiş bi de.. Bunların yaptığı resmen insanları aptal yerine koymak ama kimse aptal değil bunu unutuyorlar..

Haberi yalanladılar, gerekçeleri de onlara has: NAMAZ CAMİDE KILINIR! (mış...)
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)