![]() |
#1 |
![]() Ziyaret sonrası bırakırım düzeltmesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hindistan gezisi sonrası havalimanında basım toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Erdoğan, Hindistan'daki temasları hakkında bilgi verdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte Erdoğan yaptığı açıklamadan satır başları: - Serbest ticaret anlaşması yönünde karar aldık. - Ceyhan-Kızıldeniz gibi somut projeler bağlamında bu projenin hayata geçirilmesi yönündeki adımlarımızı en kısa sürede atacağız. - Terörle mücadele konusunda işbirliğini geliştirme kararlılığımızı karşılıklı olarak vurguladık. - Görüşmelerimiz neticesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkarılması yönünde bir siyasi irade oluştu. SORULAR IMF ile ilgili rakamların yanlış telaffuz edildiği ifade edildiği söylendi. Son gelişmeler nedir? Seçimlerde AKP birinci parti olmazsa siyaseti bırakırım dediğiniz söylendi. "Şimdi ekonomi ile ilgili bakan arkadaşlarımızla oturup değerlendirme yapacağız. Netice nedir ne durumdadır arkadaşlarımızla görüştükten sonra açıklama yapacağız. Siyaseti bırakırım demedim, genel başkanlığı bırakırım dedim. Orada mesaj var birilerine gönderilen mesaj... Siyaseti yapmak genel başkan yapmakla sınırlı değil. Gelip oraya mıhlanıp kalmanın anlamı yok. Biz tüzüğümüzle de bunları kayıt altına aldık. 22 Temmuz seçimleri öncesi de değişti. Şimdi de diyorum. Temennin Türkiye’de siyasette bir şeyler olsun." CHP Genel Merkez binasına ilişkin basında bazı haberler yer aldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz? “Ben CHP’nin genel merkezindeki projenin mimarlarından değilim. Biz ziyaret ettiğimizde bazı şeyleri görme imkanı bulduk. Gördüğümüz kadarıyla başarılı bir proje. Ama demek ki zaman geçtikçe bazı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Biz sadece kendi genel merkezimiz ile ilgili ne gerekiyorsa onu yaptık.”
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|