AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-03-2009, 21:22   #1
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart Erbakan'a niçin bühtan ediyorsun?
Erbakan'a niçin bühtan ediyorsun?

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Nuh Gönültaş'ın Erbakan hakkında ki yazısını 'Erbakan'a niçin bühtan ediyorsun?' diyerek eleştirdi

İki gün önce Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan hakkında, ‘1996'da İsrail ile askeri anlaşmayı o imzaladı' diyen ancak Erbakan Hoca'nın tekzibiyle karşılaştıktan sonra, ‘Saadet Partililer arasında adeta kıyamet koptu' diyen Nuh Gönültaş'ın, geçtiğimiz yıl İsrail lehine yazılar yazdığı ortaya çıktı.

Olayı ortaya çıkaran kişi ise Yeni Şafak yazarı Salih Tuna. Tuna, Erbakan'a niçin bühtan ediyorsun?' başlıklı yazısında isim vermeden Gönültaş'ı ağır şekilde eleştirdi. Gönültaş'ın Erbakan'ın tekzibine rağmen, ‘Saadet Partililer arasında adeta kıyamet koptu' diyerek hepten tadını kaçırdığını yazan Tuna, yazarın 14 Şubat'ta İsrail lehine yazdığı yazılardan da örnek sundu.

Erbakan'a niçin bühtan ediyorsun?

Bak güzel kardeşim, istediğini eleştir; lakin hakkaniyetten sapma! Memlekette bunca rezil varken bi de seninle uğraşmayalım.
Tamam, belki de en az bizim kadar ciğerin yanıyor Gazze katliamına!
Belki de bizim gibi elinden bir şey gelmemesinin verdiği yakıcı çaresizlikle, sağa sola sataşıyorsun.
Destursuz şavullamak olmaz ama!
Hele hele Erbakan'a çakmakla hiç olmaz!
İsrail savaş uçaklarının Konya'da eğitim uçuşuna izin veren anlaşmayı Erbakan'ın imzaladığını söylemek, tek kelimeyle ayıp!
Hayır yani, “Gazze'yi bombalayan İsrail uçakları Konya'da eğitiliyor!” diyerekten güzel güzel yazını akıtmışsın…
Dinci-faşist İsrail rejiminin yaptığı katliama hakkıyla ses çıkarmayan “İslam dünyasının” ervahına “yuh” çekmişsin…
Savaş suçlusu İsrail rejiminin işbirlikçisi 28 Şubat darbesine de laf sokmayı ihmal etmemişsin…
Eline, yüreğine, kalemine sağlık, da…
E, dur orada işte; niye haddini aşıp, Erbakan Hoca'ya bühtan ediyorsun?!
Hadi, diyelim ki; celadetlisin; sözün şehvetine kaptırıp gitmiş; 28 Şubatçıların yanında, 28 Şubat döneminin en büyük mağduruna da kıymışsın…
İyi de, Sayın Erbakan, İsrail'le yapılan “Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması”nın 23 Şubat 1996'da imzalandığını, başbakanlığını yaptığı 54'üncü hükümetin ise bu anlaşmadan 3 ay sonra kurulduğunu avukatı aracılığıyla açıklamış, niçin duymazlıktan geliyorsun?!
Duymazlıktan gelsen hadi neyse!
“Saadet Partililer arasında adeta kıyamet koptu…” diyerek, hepten tadını kaçırıyorsun!
Bir de, “Herkese saadetli yeni yıl dilerim!..” şeklindeki “ironi denemelerine” tenezzül ediyorsun.
Halbuki…
Kelime oyunlarının çocuksu “saadetiyle” avunmak yerine, kime “bühtan” ettiğin konusunda düşünseydin daha hayırlı olurdu.
Bak güzel kardeşim…
“Bühtan” ettiğin adam, sırf İsrailli bir yetkiliyle gizli görüşme yaptı diye Dışişleri Bakanı Hayrettin Erkmen'i, 5 Eylül 1980'de, gensoruyla düşürmüş adamdır.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk ve tektir bu! Hem de 24 milletvekiliyle…
O “bühtan” ettiğin adam, bu topraklara “Siyonizm” belasının ne olduğunu gece gündüz demeden, yıllar yılı anlatan adamdır
Bunları söylüyorum diye, Allahüâlem, sen şimdi fakire kızmışsındır.
Şayet halin buysa, kulak vermek istemeyebilirsin.
O halde, bühtan ettiğin adam hakkında çaresiz başka birine başvuracağız.
Elan başına bombalar yağan Gazze halkının lideri Halid Meşal'e ne dersin?
Dinleyelim:
“Türkiye halkı tarihten günümüze her daim yanı başımızda oldu. Türkiye'deki tüm İslami hareketler bizim için çok kıymetlidir. Özellikle üstad Erbakan bizim için çok önemlidir. O, Siyonizmi ümmete anlatan çağımızın Abdulhamit'idir. Filistin davasına en çok o sahip çıktı. Dünya Müslümanları, Siyonizmi ondan öğrendi. Türkiye halkı da gösterdiği tavırla, gönderdiği yardımlarla ve büyük gösterilerle her zaman bizim yanımızda oldu. Allah sizden razı olsun. Siz, Osmanlı'nın torunlarısınız ve ona yakışanı yapıyorsunuz…”
Sakın yanlış anlama güzel kardeşim. Maksadım seni mahcup etmek değil asla.
Öyle olsaydı, 14 Şubat 2008'de kaleme aldığın, “İsrail ve Yahudiler ezberlerimizi bozmalıyız!” başlıklı yazını söz konusu ederdim.
Ve, “İsrail Türkiye'ye teknoloji satışında ve transferinde diğer ülkelere göre mesela Almanlara, Amerikalılara, İngilizlere, Fransızlara göre vs. daha cömert…” ifadeni teşrih masasına yatırırdım.
Niyetim seni üzmek olsaydı…
Mezkur yazında sana yakıştıramadığım, ancak ve ancak İsrail'in silah pazarlamacılarına yakışan ifadelerine değinirdim:
“İsrail, Türkiye'ye verdiği teknolojilerle ilgili olarak diğer ülkeler gibi, özellikle Almanya ve Amerika gibi kayıt ve şartlar ileri sürmüyor. Yine bu ülkeler gibi cihazı verip teknolojisini vermemezlik gibi bir politika gütmüyor…” şeklindeki hezeyanını yüzüne vurur; hangi yüzle Sayın Erbakan'a “bühtan” ettiğini sorardım!
Bak, rencide olmayasın diye ismini de, gazeteni de vermiyorum.
Lakin Nejat abinin(Uygur) dediği gibi, “Anlayan anladı…” ; ben ne yapiim?

Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-03-2009, 21:29   #2
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
eline sağlık seleme
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 21:32   #3
Kullanıcı Adı
Beritan
nedemek arkadaşlar...hocama çamur değmeyeceğini bilmeyen kendini bilmezler çamur atmaya çalıştılar ama ellerine bulaştı..
herkes haddini bilecekkk.
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 21:34   #4
Kullanıcı Adı
Tolga14
İşte yazar dediğin böyle gerçekleri yazar.Nuh gibi atmaz. Tşk.ler Salih bey

Yıllardır bazı aydın geçinen yazarlar hep dillerine Erbakan hocayı dolayıp İsraille anlaşma yaptı diyerek halkı kandırmaktadırlar.Sanıyorum ki böyle bir dayatma Erbakan hocaya yapılsa idi hiç süphesiz canını verir buna yine imza atmazdı.Bugün gazetesinde yazar olarak geçinen Nuh GÖNÜLTAŞ' aynı konuyu Erbakan hocaya getirmiş dayamıştı.Bu ve bunun gibileri esefle kınıyorum..
Tolga14 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2009, 02:15   #5
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
bence çok kibar yazmış...

benim elimde kalem olsa...

ooo
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2009, 02:51   #6
Kullanıcı Adı
akgençlk
Erbakan kusursuz değil arkadaşlar.. Talebesi Tayyip Erdoğan kadar akıllı davranmadığı için bugün müslümanlar olarak zulüm yaşıyoruz. Biraz ihtimam göstermiş olsaydı, müslümanlar olarak daha çok yol katetmiş olacaktık. Ama olsun, Hakk şerleri hayreyler, neylerse güzel eyler...
akgençlk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2009, 16:19   #7
Kullanıcı Adı
redyellow
Nuh Gönültaş hata yaptığını en sonunda kabul etmek zorunda kaldı...

Utanmaz.... insan bi bakar, araştırır sonra yazar.

Erbakan hocaya dil uzatmadan önce o dilini yüz kere yıkaman gerekir.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2009, 16:40   #8
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Nuh gönültaş bitti hem manen hem madden...
şeyh şamil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)