AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-21-2009, 01:51   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Yazıcıoğlu davasının adını koydu
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu BBP'nin ise devletten hiçbir yardım almadan çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yazıcıoğlu, ''Biz mukaddes bir dava adına, vatan bölünmesin millet parçalanmasın, özgür olsun, dünyada hakettiği yerde dursun diye bu davaya başkoyduk'' dedi.
Partisinin Ataşehir ilçe başkanlığınca düzenlenen seçim çalışmalarına katılan Muhsin Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlerde masraflarını diğer partilerin Hazine'den aldıklarını, BBP'nin ise devletten hiçbir yardım almadan çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 156 milyon, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 76 milyon, Genç Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin de 38'er milyon lira para kullandıklarını belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
''Bizim cebimizden alarak Hazine'ye, siyasi partilerin yardım fonuna para aktardılar. O yardım fonundan da o partilere para dağıttılar. Bunu biz almıyoruz ama. Biz kendi masrafımızı kendimiz karşılıyoruz. Adaylar kendi masraflarını karşılıyorlar. Peki onlarınkini kim karşılıyor? Biz, bizim cebimizden çıkıyor bu paralar. Böyle adalet olur mu, bu adaletsizliktir.''
Son 16 gün içinde 30'un üzerinde miting yaptıklarını anlatan Yazıcıoğlu, ''Biz mukaddes bir dava adına, vatan bölünmesin millet parçalanmasın, özgür olsun, dünyada hakettiği yerde dursun diye bu davaya başkoyduk'' dedi.
Yazıcıoğlu, ulusun hakkını yine ulusa vermek istediklerini ifade ederek, ''Geçen gün gazetede bir manşet atmışlar. 'Başbakan 8, Muhalefet 0' diye. Yani Başbakan 8 miting yapmış, muhalefet 0 miting yapmış. Peki Türkiye'de başka parti yok mu? Biz varız. Bizim gezdiğimiz bütün ilçe merkezlerinde, seçim irtibat bürosu açılışları mitinge dönüştü. Ama biz kendi imkanlarımızla varız, onlar devletin kaynaklarını kullanarak bu seviyedeler'' diye konuştu.
Hiçbir partiyle ya da adayla sorunları olmadığını dile getiren Yazıcıoğlu, son günlerde televizyonlarda Ergenekon Davası, Davos ve dosyaların üzerinde durulduğunu, yapılanın 'ben senin dosyanı açıkladım, sen bana iftira attın' biçiminde çamur atma politikasından ibaret bir siyaset olduğunu savundu.
Yazıcıoğlu, ''çamur atma politikasının partileri ya da adayları halkın gözünde küçük düşürerek, seçimi kazanma yarışı'' olduğunu bildirdi.
Siyasette şeffaf süreç yönetimi başlatmak istediklerini belirten Yazıcıoğlu, ''Büyük Aile Projesi'' ile ulusun bilgisi ve ilgisi dahilinde kararlar alınabileceğini, bozuk sistemin düzelerek, zorunlu dürüstlüğün geleceğini savundu.

AA

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-21-2009, 01:53   #2
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Şu muhalifet içinde tek adam gibi adamdır. Muhsin başkan... Allah yolundan gidenlere Allah c.c. zeval vermeye (Amin)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)