![]() |
#1 |
![]() Hep hicretini bekler durur, çünkü buruk bir hicranın sürgünüdür insan.
Sürgün hükmü giymiş yüreğin iç çekişleri bir gün bilgilerin dilinde söz olur. O söz titreyen bir sese döner. İşte o ses yüreğimin sesidir ! {Alıntı} İlk mesajıma bu anlamlı söz ile başlamak istedim ![]() Bu konu benim düşüncelerimi, tespitlerimi ve titrek kalemimden bir kaç satırı paylaştığım konu olsun. Kadim Sevgiler...
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bir başkaydı İstanbul, bambaşkaydı cilvesi,
Türkçesi bozuldu, değişti kökten şivesi ! "Yapacağım" > "Yapıcam" oldu, "Gideceğim" > "gidicem" oldu... Sen bu kadar düşmemeliydin İstanbul ! {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Üslup öyle bir şeydir ki;
Doğrulara kötü üslup karışınca, o doğrular talan olur biter ! Yanlışa güzel üslup karışınca, o yanlışlar merhametle sıyrılır gider ! {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Hiç bir şey değişmemiş demeyin, bilakis dağlar taşlar bile değişir.
Gözlüklerinizi değişmediğiniz sürece çevreye hep aynı gözlüklerle bakarsınız ! {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bir insanın %100 suçlu olduğundan emin olsanız bile, o insanı dinlemeden yargılamak, idam etmek adaletsizliğin sonucudur.
El Adl Celle Celalühü. {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() İnsanların çoğu 'dost' kavramını yanlış bilir.
Haksız da olsa kendisini savunan kişilere 'dost' diye bakanların yanılacakları gün gelecektir. Dost, seni hatalarınla, yanlışlarınla kucaklar ama kesinlikle hata ve yanlışlarına destek çıkmaz. Ve dost, çok iyi bir eleştirmendir. {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Cehaletle ilim tartıştığında üstün gelen ilimdir ama üstün görünen cehalettir !
{Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bizim gözümüz gerçekleri arar durur,
Kalbimizde herkes hak ettiği yeri bulur ! Sevgiyi yitirip, öfkeyle boğuşma arzusu içerisinde olan nefis, karizma uğruna beyaza kara derken, yok olacağını hiç düşünmez mi? {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() İnsan, bir nevi bulut gibidir. Bir çift bakış, bulutları farklı biçimde şekillendirirken, diğer çirf bakış onları farklı şekillerde biçimlendirebilir.
Bir insanı yorumlamak, bir insanın mealini kati bir şekilde alalen duyurmak, o insanı bir çift bakış ile şekillendirmekten ibaret olduğunu öğreneli çok olmadı ! {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Kimileri koşarken birden ayağı kırılır ve emeklemeye başlar ve bir zaman sonra sürünmeye, ve sonra kalır kuytu bir köşede.
Ama kimileri yeniden doğar... Yeniden sürünür ve yeniden emekler. Yeniden yürür ve yeniden koşmaya başlar. Yorulmadan koşanların içerisinde 'Aşk' vardır, 'İstikrar' vardır. Biz Aşk'ı ve İstikrar'ı 'O'ndan öğrendik. ![]() {Kadim} |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|