![]() |
#1 |
![]() Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, geçmiş yıllarda oy kaybetmelerinin nedenleri arasında, halka yönelik bazı konuların ihmal edilmesi olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı Tarık Şengül, partisinin Ankara milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Şengül, bir gazetecinin 'Ankara, yıllardır solun kalesi olarak bilinirdi. Ancak artık sağ kesim hakim' sorusu üzerine, 'bu konuda özeleştiri yapılabilir' açıklamasında bulundu. Bölüşüm, yoksulluk ve işsizlik gibi temel alanlarda önceki dönemlerde başarı gösteremediklerini söyleyen Şengül, "Daha önce Ankara'da bu konulardaki yatırım eksikliği CHP'nin oy kaybetmesine neden oldu. İhmalimiz var." ifadelerini kullandı. Şengül, CHP'nin Ankara'da son yerel seçimlerde aldığı oy oranının 5 puan üzerinde bir oy almak istediklerini ifade etti. Göksu Restoran'daki milletvekili aday tanıtımı sohbet toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve sosyolog Sencer Ayata da ilginç bir yaklaşımda bulundu. Ayata, eğitim düzeyi arttıkça CHP'ye oy verenlerin sayısının arttığını söyledi. Ankara'da CHP'ye oy verenlerin sosyolojik açıklamasını yapan Ayata, "Kentte kalma süreci arttıkça CHP'ye oy verenler de artıyor. Bir diğer etken de eğitim düzeyi arttıkça CHP oylarını artırıyor." dedi. Sinan Aygün de milletvekilliğini 'tünel'den kaçma olarak görmediğini belirterek, "Milletvekili seçildiğim takdirde dokunulmazlığımın kaldırılması için taahhüt veriyorum." dedi. CİHAN
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ne zaman Halki hatirladilarki unutsunlar....
Secim edebiyati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|