![]() |
#1 |
![]() Enerji Bakanı Taner Yıldız günr ışığından daha fazla yararlanmak ve verimliliği artırmak için mesaiyi saat 6-7 civarında başlatmak ve cumartesiyi de çalışma günlerine dahil etmek için hazırlık yaptıkların ısöyledi. Taner Yıldız'a göre zaten esnaf bunu yapıyor ücretliler de yapabilir.
Posta Gazetesi'nden Hakan Çelik ile sohbet eden ve enerji verimliliği konusunda bir dizi girişime öncelük etmek istediklerini anlatan Bakan Taner Yıldız, "Amerika ve Avrupa'daki bazı ülkelerde mesai sabah saat 06:00-07:00 civarında başlıyor. Türkiye'de de bunu uygulamak istiyoruz" dedi. ERKENDEN YATILACAK Bakan Yıldız "Mesai erken başlayınca erken bitecek. Böylece gün ışığından daha fazla yararlanacağız. Esnafımız zaten bunu yıllardır yapıyor. Bu aslında kültürümüzde de var. Devlet bunu niye yapmasın ki? Yılda 3 milyar kilovatsaat elektrik tasarruf edebiliriz" dedi. Bakan Taner Yıldız, 'Çalışanlar uykusundan fedakarlık yapacak" sorusuna "Uyku süresinde azalma olmaz. Vatandaş akşam daha erken uyur"yanıtını verdi. Milliyet
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Henüz konu daha yeni bakan tarafından dillendirmeye başlandı...
Hem 1970 yılın da Türkiye de yapılan bir uygulama... En azından özel sektör de çalışan insanları bir nebze olsun anlamış olurlar... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Sabah 6'da mesai uygulaması ve mesainin akşam erken bitmesi çok güzel olur. Ama İstanbul gibi ulaşımın çok zaman aldığı yerlerde sıkıntı oluşabilir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tam tarihini hatırlamıyorum ama 80 öncesi sistem hep böyleydi. Okullarda da Cumartesi yarım gün eğitim veriliyordu.Ama devlet memuru için zor olur. 30 senedir tembelliğe alışıldı. Bir de Cuma günü öğle saatinde İspanya'daki eski siesta uygulaması gibi 2 saatlik bir öğle arası olsa çok iyi olurdu.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yahu Türkiye büyüdü, gelişti diyorsunuz tamam anladım evet bazı iyi şeyler yapıdı tabiiki ama yani bu vergi konularını, oranlarını ve "dillendirilen" yeni çalışma saatlerini kalkıp gerçekten gelişmiş ülkeler ile bir kıyaslasanıza.
70 öncesi 80 öncesi demek ilerlemek değil, o zamanın şartlarıdır. Haaa bana dersinizki bize gösterildiği gibi bir büyüme yok ve büyümek için daha fazla çalışmalıyız dersiniz bunu anlarım ama hem büyüdük diyip hemde vatandaşını sömürmek büyümek değildir. Şurada bir kişi kalkıp gelişmiş, büyümüş ülkelerdeki vergi oranlarını, çalışma şartlarını bizim ile kıyaslayan bir veri koyabilirmi ? yapabilirmisiniz bunu ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Gelişmiş dediğin ülkelerde yılda kaç gün tatil yapılıyor? Türkiye'de yılda kaç gün (ay) tatil yapılıyor? Çalışmaktan zarar gelmez. Zarar, tembellikten gelir. Biz yeterince dinlendik. "Atam izindeyiz" diyerek bol bol izin de yaptık. Artık çalışma vakti. En alt kademeden en üst kademeye herkes çalışmalıdır. Zamanında Tevfik Fikret "az çalışıyorum, bu maaşı hak etmiyorum." diyerek maaşını almamış ve devlet memurluğundan istifa etmişti. Zihniyetimiz işte böyle olmalı ve daha çok çalışmalıyız. Unutmayalım ki özelde 650 TL maaş için haftanın 6 günü canla başla çalışan insanlarımız varken; binlerce liralık maaşa karşılık daha az çalışmayı istemek, maaşımızı ödeyen devlete belki de ihanettir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ne yaparlarsa yapsınlar şu tembelliğe bir çözüm bulsunlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Normalde kaçta başlıyor ki ?
Okula,hastaneye,bankaya,bilmemneye göre saatler değişiyor sanırım ? Erken git erken çık,herkesin işine gelir bu,vatandaşta işini erken bitiri işte ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() yapılsın...
şuraya bak 8 saat çalışırlar laf ederler... hafta sonu yok... ohh kral gibiler... öğretmenlerede el atmaları lazım... bu adam 3 ay çalışmıyor ama takır takır parasını alıyor... bunada bir sınırlama getirilmeli... evde yatacaklarına devlet dairesinde hizmet yapsınlar... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() 6 da iş başı yapacak adamın 5 te uyanması lazım...
sağlıklı bir gün için 8 saat uyku desek 9 da yatması lazım bu adamın... bakan memurlara 4-5 ay yatsı namazı kılmamayı teklif ediyor... adamın çocuğu öğlenci olsa okulda eve gelişi istanbul trafiğinde akşam 7 olur... bakan memurun çocuğuna 2 saat ayırmasını teklif ediyor... olaylara biraz insan odaklı yaklaşalım... herkesin arabasımı var memlekette herkes mahallesindemi çalışıyor... saat 5 te yola çıkan adam neyle gidicek işine arabası yoksa ? devlette özel sektör gibi kölelik zihniyetindemi olacak ? millet ne diye devlet diye kpss kurslarına milyar veriyor girer özle sktörde köle gibi çalışır... cumartesi çalıştırmak resmen kölelik... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|