AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mübarek Gün Ve Geceler Mübarek Gün Ve Gecelerimiz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-13-2018, 09:50   #11
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Sultan Mehmed Han’ın istanbul nutku

bu devlet, ecdadımızın nice cihâd, ve emekleri ile kazanılmış bir mirastır. Yaşlılar bu cihâd ve savaşa şâhiddir bizzat katılmışlardır. Gençler gazâları babalarından dinledi. pek çok yiğit ebedî âleme intikâl etti. atalarımız müthiş tehlikelere göğüs gererek büyük işler gördüler.*Ey yaşlı fedakârlar yiğit gençler fetihler kolay olmadı emeksiz devlet elde edilmedi. nice kanlar döküldü, dul ve yetimlerin gözyaşları aktı. engin dereler, yalçın kayalar, sarp dağlar boğazlar aşıldı. geceler uykusuz, geçti. ecdadımız fevkalâde zorluklara katlandı. Düşman karşısında muvaffak olunamadı. hiç bir zaman istikbâlden ümid kesilmedi zafere kadar cihâda bağlı kalındı ceddimiz Felâkete kederlenmez zafere sevinç duymazlardı. şanlı bir devlet kurdular; cihâna hamiyyet ve adaletin örneğini verdiler. Bize mükemmel bir devlet bıraktılar.

*bize düşen vazife, devleti yüceltmek ve atalarımıza halef olmak ruhlarını şâd etmektir. İstanbul, memleketimizin ortasında müstesna bir beldedir. savaşlarla nüfus boşalmıştır. Rumların zararlarını dolaplarını bilirsiniz. Dedem Bâyezîd’e karşı dış devletleri kışkırtıp, devletimizi yıkmak, bizi Rumeli’den ve Anadolu’dan çıkarmak istediler dedem onları Allah’ın yardımı ile Tuna’nın dalgalarına dökerek devletimizi kurtardı.
*Rumlar babama yaptığı gibi hilelerine bugün de devam etmektedir İstanbul fethedilmedikçe, Bizans’ın fesadı devam edecektir. memleketimizi parçalayan istanbul rumlarda kaldıkça devlet emniyette olamayacaktır. rumlar daima tehlikelidir gemi ve askerlerimizle düşmandan üstünüz. şehri kuşatıp hücumla alacağız teslime mecbur edeceğiz. tahrik ve fesada fırsat vermeyelim ecdadımıza lâyık olduğumuzu cihâna gösterelim.
*Bizi hiç bir engel yolumuzdan döndüremeyecek hiç bir kuvvet satvetimize dayanamayacaktır. Ben ordunun başında, sizinle beraber, birinci safta bulunacak ve hizmetlerinizi mükâfatlandıracağım.”

*Ubeydullah-ı Ahrâr hazretleri, bir Perşembe öğleden sonra, atının hazırlanmasını istedi. Semerkand’a gitti Semerkandda talebelerine; “Siz durun” buyurdu. atını Abbas sahraya sürdü. Mevlâna Şeyh hocasını tâkib etti.ve gözden kayboldu. Ubeydullah-ı Ahrâr evine döndüğünde, talebeleri nereye gittiğini sordu “Türk sultânı Muhammed Han (Fâtih) kâfirlerle harb ediyordu. yardım istendi Allahü teâlânın izniyle galip gelinip zafer kazanıldı” buyurdu.*Fâtih Han, Ubeydullah-ı Ahrâr hazretlerini şöyle anlatır: “İstanbul için savaştığımda, harbin en şiddetli ânıydı Allahü teâlâya yalvardım, zamanın kutbunun imdada yetişmesini istedim. beyaz at üzerinde bir zât yanıma geldi. “Korkma buyurdu. endişelendim küffâr çok” deyince, elbisesinin yeninden Baktım büyük bir ordu gördüm. “İşte bu ordu ile sana yardıma geldim.hücum emri verince hücuma geçti. düşman hezimete uğradı fetih gerçekleşti.” Sultan Mehmed İstanbul’u fethettiğin tüm evliyâ ve rûhâniyetin yardımını görmüştü
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)