![]() |
#11 |
![]() Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac
İmam-ı Rabbani Miracı şöyle anlatır: *aleyhissalatü vesselam,Rabbini, dünyada görmedi, Ahırette gördü.aleyhisselam zaman ve mekanın dışarısına çıktı. Ezeli ve ebedi anı buldu. Başlangıcı ve sonu nokta olarak gördü. Cennet'e gideceklerin, binlerce sene sonra, Cennet'e gidişlerini o makamdaki görmek, dünyada değil Ahıret ile görmektir."*Efendimize; "Rabbini sena eyle!" buyrulduğunda, O "Ettehiyyatü lillahi vessalevatü vettayyibat" yani, bütün medhler, övgüler senalar, iyilikler ve ihsanlar Allahü teâlâ için olsun dedi.*Allahü teâlâ, Habibine gözsüz, kulaksız, vasıtasız ve, mekansız olarak; "Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve berekatüh... Ey Resulüm!*Selamım, bereketim ve rahmetim senin üzerine olsun* buyurarak, selam verdi.*efendimiz; "Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihin... Ya Rabbi! Bize ve salih kullarına selam olsun diye cevap verdiler.**melekler, hep bir ağızdan "Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resulüh... bilir ve inanırım ki,*Allahü teâlâdan başka ilah yoktur. Muhammed aleyhisselam O'nun kulu ve resulüdür" dediler. *Allahü teâlâ buyurdu ki: "Ey Habibim!* misafirimsin. İste benden ne istersen!.." Resulullah efendimiz; "Ümmetimi isterim ya Rabbi" dedi.Hak teâlâ, yedi yüz defa tekrarladı. efendimiz hepsinde; "Ümmetimi isterim" diye cevap verdi.**Allahü teâlâ; "Hep ümmetini istersin" buyurunca, efendimiz; "Ey Rabbim! Dileyen benim, veren sensin. Cümle ümmetimi bana bağışla" diye taleb etti.**Cenab-ı Hak; "ümmetinin hepsini bağışlarsam, benim rahmetim ve senin izzetin zahir olmaz. Bir kısmını sana bağışladım. İki kısmını tehir ettim. Kıyamet günü sen dile ben bağışlıyayım. ki, benim rahmetim ve senin izzetin* ve şerefin belli olsun" buyurdu.*Peygamberimiz buyurdular ki Mirac gecesi, Allahü teâlâdan ümmetimin hesabını bana ısmarlamasını istedim. Hakk buyurdu ki:*"Ya Muhammed!* muradın odur ki, hiç kimse, ümmetinin kabahatlerine muttali olmasın. Benim muradım* sen şefkatli peygambersin, yabancılara olduğu gibi, senden dahi kabahatleri ve çirkin işleri örtülü olsun.**Ya Muhammed! Sen onların yol göstericisin. Ben onların rabbiyim. Sen onları yeni gördün. Ben evvelden* nazar ederim.*Ya Muhammed ümmetin ile söyleşmeği sevmeseydim, kıyamet günü hesaba çekip günahlarını sormazdım."* *Efendimiz Miracda Cenab-ı Hakka sorduğu sualleri hadisde şöyle anlatır Dedim ki: "Ya Rabbi! Cebrail'e altı yüz bin kanat verdin. Buna karşı* ihsanın nedir?"*Hak teâlâ buyurdu ki: "Senin bir kılın Cebrail'in altı yüz bin kanadından sevgilidir. Senin bir kılına, binlerce asi günahkarı kıyamette azad ederim. Ya Habibim! Cebrail kanadını açsa, doğu ile batıyı doldurur. Sen şefaat etsen, doğu ile batı asi olsa, hepsini sana bağışlarım."**Dedim ki: "rabbim Âdem'e aleyhisselama melekleri secde ettirdin. bana ikramın nedir?"Hak teâlâ buyurdu ki: "Meleklerin, Âdeme secdesi senin nurunun, onun alnında olması sebebiyledir. Ya Habibim! Sana* üstünlük verdim. İsmini ismime yakın eyledim ve Arş-ı ala üstüne yazdım. O zaman Âdem yaratılmamış idi, namı ve yok idi. Senin ismini gökler kapısında, hicablar üzerinde, Cennetler kapısında, köşkler ve ağaçlarda, Cennet'in her yerinde yazdım. Cennet'te, üzerinde La ilahe illallah Muhammedün resulullah" yazılmayan hiçbir şey yok idi. Bu mertebe, Âdem'e verilen mertebeden üstündür."*Dedim ki: "Ya Rabbi! Nuh'a aleyhisselama gemi verdin. bana ne ihsan eyledin?"*Buyurdu ki: "Sana Burak verdim bir gecede yerden Arş'a eriştirdim. Cennet ve Cehennem'i gördün. Ümmetine* mescidler verdim kıyamette gemilere biner gibi ümmetin mescidlere binip, Sırat'ı geçip Cehennem'den halas olurlar." |
|
![]() |
![]() |