AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bütün Peygamberler Bütün peygamberlerimiz ile ilgili konularımızı bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-28-2018, 08:28   #23
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S)

Hz fatmanın evliliği

1 Hicretin ikinci senesinde* efendimizin kızı hz Fatıma, evlenme çağına gelmişti.Fatıma-tüz-Zehra validemizi pek çok kimse istedi. aleyhisselam, bunlara, "Onun işi, Hak teâlânın emrine bağlıdır" buyurdu.*Hz.Ebu Bekir, Ömer ve Mu'az mesciddeydi "Hz Fatıma'yı, hz Ali'den gayri herkes istedi. Kimseye iltifat olunmadı" diye konuştular.*Hazret-i Sıddik; "Zannederim ki, Ali'ye nasip olur. Buyurdular *Hz ömer* Eba Bekir! Sen, hep hayır yaparsın. Kalk, sana arkadaş olalım" diyerek hz Ali'nin evine gittiler. Hz. Ali* Onları görünce, karşılayıp hal ve hatırlarını sordu.Hz. Ebu Bekir, "Ya Ali! Her hayırda öndersin ve Resul-i ekrem katında kimseye nasib olmamış mertebedesin. Fatıma kimseye iltifat olunmadı. Sana nasib olacağını zannediyoruz.niçin istemezsin dediler*Hazret-i Ali nin mübarek gözleri yaşla doldu Ya Eba Bekir! Beni ziyadesiyle yaktın. fatmaya* başka rağbet eden yoktur. Lakin elimin darlığı manidir" Hz. Ebu Bekir, "Böyle söyleme. Allahü teâlâ ve Resulünün yanında, dünya bir şey değildir. Buna fakirlik mani olamaz. Var, talep eyle" dedi.2 *Hz Ali buyuruyor ki: "Resulullah'ın huzuruna utanarak girdi* Resulullah'ın bütün heybeti üzerinde idi. Ali* konuşamadı* efendimiz; "Niçin geldin, Fatıma'yı istemeye geldin" mihr olarak verecek neyin var?"Hutami zırhlı gömleğini sat ve parasını getir. kafidir" buyurdular."**efendimiz, hazret-i Ali'ye; "Atın sana lazım olur, zırhını sat Ya Ali, git kendine bir ev kirala" buyurdu.*Hazret-i Ali, evleninceye kadar efendimizle beraberdi Efendimizin emirleriyle Mescid-i Nebevide hz Aişe'nin odasının karşısında Harisenin evini kiraladı. Zırhını hz Osman efendimize 480 dirheme sattı. Hz Osman, zırhı* hediye verdi.*efendimiz, hz osmana dua ettiler ve;Osman, Cennet'te refikimdir" buyurdular.
*Hazreti Ali, zırh ve dirhemlerle Peygamberimizin yanına geldi* efendimiz, Bilal-i Habeşi'yi çağırdı Bu parayla gül suyu, bal al Mescid'in kenarında temiz bir kab içinde su ile eziniz. Bal şerbeti yapınız ki, nikah kıyıldıktan sonra içelim.buyurdu*Ensar ve Muhacirlerden Eshabımı mescide davet et ve Fatıma ile Ali'nin nikahlarının kıyılacağını halka ilan et" diye emretti.*

3*Bilal-i Habeşi, Efendimizin emriyle* hzi Ali ile hz Fatıma'nın nikahlarının kıyılacağını halka ilan etti. Eshab-ı kiram, Mescid-i*Nebevi'ye gelerek, içini dışını doldurdular.**efendimiz şu hutbeyi okudular hamd ve şükür, alemlerin Rabbine mahsustur. O, nimetlerle öğülen, kudret ve kuvvetinden ibadet edilen, azabından* korkulan, hüküm ve fermanı yeryüzünde ve göklerde hakim olandır. *Mahlukatı kudretiyle yaratan, adaletli hükümleriyle bunları ayıran, insanları İslâm ve peygamberi Muhammed (aleyhisselam) ile şereflendiren O'dur...*Allahü teâlâ kızım Fatıma'yı Ali bin Ebi Talib'e nikahlamamı emretti. sizi şahid tutuyorum* Allahü teâlânın emriyle 400 miskal gümüş mihr ile*
Fatıma'yı, Ali ye nikahladım. Rabbim bir araya getirsin mübarek kılsın. Nesillerini temiz ve rahmete anahtar, , ümmet-i Muhammed'e emin kılsın. Rabbimden kendim ve size mağfiret dilerim."*Hazret-i Ali şu hutbeyi okudu: "... Huzurunda bulunduğumuz aleyhisselama salat ve selam ederim ki, mübarek kerimeleri*Fatıma'yı 400 miskal gümüş mihrle bana nikahlamıştır. din kardeşlerim! efendimizin buyurduklarını işittiniz Ben de buna şahid ve razıyım kabul ediyorum. Allahü teâlâ şahiddir, hepimize vekildir."
*Nikah akdinden sonra, efendimiz taze hurma getirttiler ve; "Haydi hurmadan ayiyiniz" buyurdular. Hz Bilal bal şerbeti dağıttı,* sahabiler; "Barekellahü fi küma ve aleyküma ve ceme'a şemleküma" diye dua ettiler.

4 Hz* Fatıma, nikahtan sonra ağlıyordu. efendimiz Ey Fatıma! Sana ne oldu ki ağlıyorsun? Allahü teâlâya yemin ederim ki, seni, isteyenlerin en alimine, hilim ve akıllılıkta en üstününe ve ilk Müslüman olanına nikahladım" buyurdu.*
*Hazret-i Fatıma; "Babacığım! Evlenen her kızın mihri altın ve gümüşle takdir ediliyor. Benim de mihrim böyle takdir edilirse, diğerlerinden ne farkım olur. *Hz fatma babasına kıyamet günü sen, mü'minlerin günahkarlarından kime şefaatte bulunursan, ben de onların hanımlarına şefaatte bulunmak istiyorum.*Muradım budur" dedi.*Allahü teâlâ, hazret-i Fatıma'nın dileğini kabul etdi* efendimiz; "Ya Fatıma, peygamber çocuğu olduğunu belli ettin" buyurdular.*Hazret-i Ali mihr konusunda uzun zaman geçmişti. hicabımdan ve utandığımdan ağzımı açamadım. efendimiz, beni gördüğünde"Senin hatunun ne iyi hanımdır. Sana müjdeler olsun ki, o, alemdeki hatunların seyyidesidir" buyururlardı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)