AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-13-2008, 22:00   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Zeynep
Standart CEMEVİ için sinyal!
CEMEVİ için sinyal!
13 Ocak 2008 Pazar 16:19
Mahkeme ibadethane olarak kabul etmedi ama Erdoğan'dan cemevleri için sinyal geldi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Alevilerin Cem Evleri’nin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin şu ana kadar kendisine ulaşan bir talep olmadığını belirterek, “Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Girişimi 1. Forumu’na katılmak üzere İspanya’ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin “Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anayasa ve yasalara aykırı" şeklindeki kararının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız" dedi.

Şu ana kadar bu konuda kendisine ulaşan bir talep olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Zaman zaman bunların dedikodusu yapılıyor. Şu anda bu konuyla ilgili iletilen, net herhangi bir şey Başbakanlığımıza olmadı. Daha önce böyle bir şey bazı milletvekili arkadaşlarımıza, bakan arkadaşlarımıza iletilmiş ve bunlarla ilgili de kendilerine Meclis’te bir cevap verilmiştir. Ve bildiğim kadarıyla bu idare mahkemesine de yansımış. Herhalde bugünkü bazı gazetelerde de idare mahkemesinin verdiği cevap var. Ama şahsıma ulaşmış böyle bir taleple ilgili herhangi birşey yok. Ulaştığında da biz bunlara tabi ki uzak kalmayız, değerlendiririz. Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız."

internethaber

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi