![]() |
#1 |
![]() > Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından.
> "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithaflayazılmış. > Haberin Var mı > Biliyor musun anne? > Sen aramızdan ayrıldıktan sonra Ne çok değişiklik oldu, tatlı yuvamızda. > Beşiğimi salladığın, > "Ben ölürsem sana ne olacak?" diye ağladığın > Bahçesinde kaç defa düşüp de bacağımı incittiğim > Çiçeklerini suladığım,kuşlara yem verdiğim O çardaklı evimizi sattık > Ve ardından > Pamuk Dedemin içinde yaşadığı > İlk güldüğüm ve ilk ağladığım yer > Her sokağında bir hatıram olan > Deresinde yüzdüğüm,balıklarıyla oynaştığım > Gecelerinde masal dinlediğim > Bahçelerinden meyvelerini yediğim Köyümüzü terk ettik. > Babam yasını fazla tutmadı,anne > Yeşil gözlü,genç bir kadın geldi evimize > Yeni annemmiş güya,babamın dediğine döre. > İnsanın bir annesi olur,değil mi,anne? > Yalnızlık.... > Sadece mezarda olmazmış,anne > Bir görsen ben şimdi neler yapıyorum. > Banyomu bile kendim yapıyorum > Gözüme sabun kaçıyor bazen ama, > Kızıyorlar diye ağlayamıyorum > Elbiselerimi kendim giyiyor, > Düğmelerimi dikiyorum,bazen > Senin öğrettiğin duaları çoktan unuttum,anne > Artık dualarımı gözyaşlarımla yapıyorum. >En çok ne istiyorum Allah'tan biliyor musun,anne? > Büyümek! > Yaşamadan çocukluğumu. > Şöyle güçlü kollarım olsun istiyorum > Bir de minnacık bir evim. > Parmaklarımın üzerine basmadan yürüyebileceğim, > Titremeden konuşacağım, > Korkusuz gülebileceğim > Bir evim. > Mezarından kalkıp gelsen babamı tanıyamazdın,anne > İş dönüşü akşamları öpmez oldu gözlerimden. > Söz verdiği o bisikleti bile almadı,sen ölünce. > Sünnet düğünü de yapmadı babam, > Ersin'in düğününde oluverdim sessizce > Kol saatim; işte o günden hediye > Şimdi ne mi yapıyorum,anne? > Yatılı sınavını kazandım, parasız okuyorum. > Umutla bakıyorum artık yarınlara > Ve büyük bir adam olduğumda,anne > İlk maaşımla bisiklet alacağım bir öksüze.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|