AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-16-2007, 12:47   #1
Kullanıcı Adı
kobbal
Standart MHP'den CHP'ye sert tepki: Oylamaya katılmayı size mi soracaktık?
Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılacaklarını açıklayan MHP, CHP'nin eleştiri oklarına hedef oldu. Önceki gün CHP'nin parti yönetimi, MHP'yi iktidarın uzlaşma arayışının önünü tıkamakla suçladı



MHP'den bu çıkışa sert tepki geldi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, siyasi bir karar verirken başka bir partiye danışmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Vural, "CHP nasıl oylamaya katılmama kararını kendi veriyorsa biz de kendi kararımızı kendimiz veririz. Biz seçimlerden önce de oylamaya katılacağımızı açıklamıştık." dedi. Vural, CHP'nin önceki yasama yılında iktidar partisini uzlaşmaya götürmeyecek bir siyaset izlediğine de dikkat çekti.

CHP ile MHP arasında 'cumhurbaşkanı oylamasına' yönelik polemik yaşanıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, önceki gün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında MHP'nin 'oylamaya girme' tavrının yanlış olduğunu savunmuştu. Özyürek, şunları kaydetmişti: "MHP baştan '367'yi bulmalarına yardımcı olacağız' demeseydi, Başbakan Erdoğan muhalefetle görüşecekti. MHP'nin bu söylemi AKP'nin işini kolaylaştırmıştır. Muhalefetle uzlaşma arayışına girmesine gerek bırakmamıştır." Bu suçlamaya cevap veren MHP'li Vural, parti olarak oylamaya katılarak sorumluluklarını yerine getireceklerini vurguladı. İzleyecekleri politikayla AK Parti-CHP kutuplaşmasına engel olacaklarını belirten Vural, şöyle devam etti: "Biz seçimden önce, Parlamento'nun yenilenmesini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öyle yapılmasını istiyorduk. Parlamento yenilendi. Meclis kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçecek. Biz kendi adayımızı destekleyeceğiz. CHP gibi TBMM başkanlığı seçiminde iktidarın adayını destekleyip, cumhurbaşkanlığı oylamasında genel kurula girmemezlik yapmıyoruz. Onların siyaseti öyle, bizim siyasetimiz de böyle. Biz ortaya koyduğumuz tavırla sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz."

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi