![]() |
#1 |
![]() AZ DEĞİL ÇOK TÜKETİN ![]() Az yediğimiz en faydalı 11 gıda New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı. İŞTE O BESİNLER... Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır. Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir. Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur. Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir. Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır. Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir. Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar. samanyoluhaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|