|
![]() |
#1 |
![]() Erdoğan, Esad ile görüşmelerinde, İsrail'in yardım gemilerine saldırması olayı üzerinde durduklarını söyledi.
Erdoğan'ın sözleri şöyle: 32 milletten sivillerin içinde olduğu gemiye saldırılılmasını bir kez daha lanetledik. Bu olayın uluslararası sularda medyana gelmesi olayın vahametini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Mavi Marmara ve Riochael Corrie gemisi mazlum Gazze halkına yardım götürmek için yola çıkmıştır. İsrail'in iftira ettiği gibi birisi nefret diğeri yardım gemisi değildir. Eğer Akdeniz'de bir terörden bahsedilecekçe o da İsrail'in uyguladığı devlet terörüdür. Sivillere karşı kuvvet uygulanması hiç bir şartta kabul edilemez. 19 yaşındaki Furkan'ı hunharca katleden İsrail sorumlu aramasın İsrail'in bu yaptığı savaş zamanında dahi suçtur. İsrail bölgede orantısız güç kullanma şımarıklığına sahiptir. Herhalde kendisini arkadan destekleyen birileri var. Suriye'den de bağımsız bir uluslararası komisyonun kurulması için destek istedik. Uluslararası camianın İsrail'e hukuk dışı uygulamalarına karşı uygulamaya geçmesini istiyorum. Dost ve kardeş ülke Suriye'nin bu konuda bize tam destek vermesine de teşekkür ediyorum Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması zamanı artık gelmiştir. Yapılacak yardımın sınırılandırılması da düşünülemez. Gazze bir açık hava hapishanesidir ve artık litaratürden bu söylemin çıkarılması gerekmektedir. turkdunyasi.biz
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|