AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-21-2010, 12:53   #1
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart Kışanak : Özerk Kürdistan İstiyoruz !
Batman'da düzenlenen referandumu boykot mitinginde BDP'li vekil Kışanak'ın hedefinde Erdoğan vardı.. BDP eşbaşkanı Gület Kışanak özerklik projesini de gündeme getirdi.

Yılmaz Ekinci'nin haberi

Barış ve Demokrasi Partisi tarafından Batman’da düzenlenen referandumu Boykot mitinginde konuşan Eş başkan Gülten Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yalan konuşmakla suçladı. Kışanak “Demokratik Özerklik projesi sonrası Demokratik Kürdistan projesine” başlanacağını söyledi.
Batman’da iftar sonrası saat 20:00 da sanat sokağında BDP 12 Eylül de yapılacak referandumu boykot mitingi düzenledi. Düzenlenen mitinge BDP eş Başkanı Gülten Kışanak, Batman Milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ve parti yöneticileri katıldı. Batman Milletvekillerinin yaptıkları kısa konuşmaların ardından söz alan Eş başkan Gülten Kışanak zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

TEK TARAFLI ATEŞKES ÇÖZÜM GETİRMEZ

Eş başkan Gülten Kışanak barışa ses verilsin diye çağrıda bulunuyoruz Sivil toplum Örgütlerinin ve barışseverlerin isteği üzerine PKK ateşkes bir haftadan beri ateşkes ilan etti. Ateş kes tek taraflı olmaz diyen Kışanak askerinde elini tetikten çekmesi lazım. Sadece silahı güvenliğini korumakla yanında taşıyan PKK gerillalarını korumakta bundan böyle bizim görevimidir.

BAŞBAKAN HER GÜN MEYDANLARDA YALAN KONUŞUYOR

Kışanak toplanan kalabalık kitleye seslenerek “ siyasi partiler halkımızın iradesini karşı bir savaş başlatmışlar. Ellerindeki malzeme de yalan. Yalana sığınarak üç beş tane daha fazla oy almak için her gün meydanlarda yalan söylüyorlar. Tayyip Erdoğan bir başbakan sıfatıyla utanmadan her gün meydanlarda ve televizyonlarda yalan söylüyor. Diyor ki BDP ve MHP aynılar. Bunlar hayır cephesindeler. Bu apaçık bir yalan. Doğrudan bir yalan. Bir başbakan üç beş tane fazla oy alabilmek için birkaç kişini kafasını karıştıra bilmek için böylesine bir yalman hazırlıyor. Biz başından beri söylüyoruz. Hayırcılar statükocuların yanındadır, hayırcılar Kenan evrenin yanındadır, hayırcılar faşist anayasanın yanındadır, hayırcılar bizi inkar eden anayasayı korumakla görevlidir, biz onlara karşıda mücadele ediyoruz. Biz asla ve asla hayırcıların yanında değiliz. Ama hayırcıların yanında olmamak tayip Erdoğan7ın yanında olmanı anlamına gelmiyor. Biz onlara karşı verdiğimiz mücadele aynısında AK partisine karşı vereceğiz. Çünkü AKP ‘de bizi yok sayıyor. AK partide bizim irademizi kırmak istiyor. AK Parti Örgütlü gücümüzü dağıtmak istiyor. Bir tavsiye politikasının miradır AKP. Biz ona karşıda sonun kadar mücadele edeceğiz. Onun için o sandıklara bir tane “Evet” oyu da Bir tane “Hayır” oyu da girmeyecek. Halkımız o sandığa gitmeyecek. oyunu kullanmayacak demokratik iradesini açığa çıkartacak diyen Kışanak konuşmasına söyle devam etti.

HALKIMIZ YENİ BİR ANAYASA HAZIRLAYACAK

Eş başkan Kışanak “ halkımız yeni bir anayasa hazırlayacak. Biz yeni anayasayı halkımızla birilikte meydanlarda hazırlıyoruz. Başta kürt halkı olmak üzere, bütün kimliklere eşit mesafede yaklaşan, eşitlikçi bir anayasa istiyor musunuz?, kimliğinizin kabil edilmesin istiyor musunuz?, Anadilde eğitim istiyor musunuz?, düşünce özgürlüğünü istiyormususunuz?,Bütün inançları özgürce kendisini ifade etmesin istiyor musunuz şeklinde seslenen kışanak bunların hiç biri Tayıp’in yama anayasasında yok. Biz bunları yeni anayasa ya yazacağız. İnanıyorum ki 12 Eylül günü sandıklardan boykot tavrı evet ‘ten de hayırdan fazla çıkacak. Ya 13 Eylül günü tüm demokrasi güçleriyle birlikte yeni anayasa yı yazmaya başlayacağız. Yeni anayasa şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

DEMOKRATİK ÖZERK KÜRDİSTAN GELECEK

Eş başkan kışanak, “ Başbakan Taraf olmayan bertaraf olur. Tarafınızı seçin ya benden yana yada MHP, CHP’den yana diyor. Biz ona diyoruz ki biz tarafımızı seçmişiz. Biz halkın tarafıyız, Biz özgürlük tarafıyız, biz barışın , kardeşliğin tarafıyız. Erdoğan renginizi belli edin diyor. Rengimiz bellidir. Bizim rengimiz Yeşil Sarı kırmızı “Kesk, Sor, Zer” dır. Türkiye ye demokrasi gelecek Kürt halkına özgürlük gelecek Demokratik özerk Kürdistan gelecek. Bunların anayasasında hiçbir rengin yeri yok. Ama bizim anayasamızı bizim rengimizi taşıyacak. Tüm kimliklerin kültürlerin rengini taşıyacak, özgürlükçü eşitlikçi bir anayasa olacak. Bizim referandum sürecindeki mücadelemiz, aynı zamanda demokratik özerklik projesin halkımıza anlatmak halkımızla paylaşmak tüm Türkiye’ye anlatma sürecidir. Biz
Biz sizlerle birilkte meydanlarda sokaklarda adım adım demokratik özerkliği inşa ediyoruz. Biz demokratik özerkliği sadece devletten beklemiyoruz. Biz halkımızı tüm toplumsal kesimleriyle tüm farklılıklarıyla özgütlü bir güce dönüştürüp demokratik özerkliği inşa sürecini en güçlü şekilde yönetmek zorundayız. Gençlerimiz geleceğimizdir. Bizim geleceğimzed demokratik özgür kürdistan projesindedir. Hepinizi bu mücadeleye en güçlü şekilde katılmaya , emek vermeye hizmet vermeye davet ediyoruz.
HABER 7


http://www.haber7.com/haber/20100821...-istiyoruz.php

 

HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi