AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-03-2010, 21:55   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Suat Kılıç'tan Oktay Ekşi'ye ağır sözler
TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, ‘Erkan Tan ile Başkent’ten’ programına konuk olan "AK Parti" Grup Başkanvekili Suat Kılıç çarpıcı açıklamalarda bulundu.




Bize kapatma davası, Muhalefete yol haritası!

Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, CHP'ye gönderilen tüzük uyarısının "kurultay toplanmasını gerektirmediği" yönündeki açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"Keşke bize de bu kadar rehberlik eden bir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olsa. Kendisinin görevi siyasi partilere yol göstermek değil. Varsa hukuki bir ikazı, yazılı görüş olarak ortaya koyar.CHPkarpuz gibi bölündü. Yarısı, kurultay yapılmalı diyor. Yarısı, kurultay yapılmamalı diyor. Üçüncü bir yarısı ise kurultay yapılırsa bu kurultay, parti organlarının da yeni baştan seçileceği, seçimli bir kurultay olmalı diyor."

Başsavcıya teşekkür ediyoruz

"Türkiye’de bir tane Ana Muhalefet partisi var. Başsavcı, kurultay yapmasına gerek olmadığını söyleyerek partiyi rahatlatıyor. Yol haritası gösteriyor. CHP’yi büyük bir sıkıntıdan kurtardığı için teşekkür ediyoruz."

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kanunu yarın TBMM’de

Suat Kılıç “Yarın, Perşembe günü TBMM’de yenilenebilir enerji kaynakları kanun tasarısı görüşmelerine başlıyoruz. İçinde 3 tane başlık var. Hidroelektrik Santraller. Yani su kaynaklarının değerlendirilmesi. RES. Yani rüzgar enerjisi santralleri rüzgar gülünden oluşan. GES. Yani güneşe dayalı elektrik üretim santralleri. Kanun yarın TBMM’ye geliyor. Suyu da, rüzgarı da, güneşi de kullanacağız. Nükleer santralimizin de kuruluş kanununu TBMM’de çıkardık. Nükleerin de kuruluşunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Kalem erbabı saygısızlıkta niye ısrar ediyor?

Fatih Çekirge’nin Cumhurbaşkanı’nın eşi için kullandığı ifade hakkında konuşan Kılıç şunları kaydetti:

"O sözcüğün ne kadar çirkin ve Anadolu’daki çağrışımlarının ne olduğunu Sayın Çekirge bilir. Affedilir bir ibare olarak görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ve eşi hanımefendi, Sayın Başbakan ve eşi hanımefendi saygıyı hak ediyorlar. Türkiye, 8 yıldır dünyada adam gibi, onurlu temsil ediliyor. ABD’de, İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da, AB’de, Ortadoğu’da gördükleri saygıyı maalesef Türkiye’deki bir kısım lobiler ve kısır siyaset çevreleri esirgiyor. Siyasete bir ölçüde anlayış göstermek mümkün olabilir ama kalem erbabı saygısızlıkta, hakaretlerde niye ısrar ediyor anlamakta zorluk çekiyorum."

Kandildekilerle İmralı görüşmesini Hükümet yapmış gibi göstermek ayıp!

Muhalefetin gerçekleri çarpıttığını söyleyen Kılıç, "İmralı ile Kandil arasında mektup teatisi olmuş. Hükümet ileterörörgütü veya İmralı arasında mektup, mesaj alışverişi, kurye, kargo trafiği var mı? Yok. Buna rağmen dünkü manşetlerde bu nasıl sorulabiliyor? Bu, Milletin aklıyla dalga geçmektir, saf yerine koymaktır. Öcalan ile Kandil Dağı arasında temas olduğu malum. Her mahkumun avukatı ile görüşme imkanı var. Burada Hükümeti suçlu konumuna düşüren bir şey söz konusu değil. Görüşme olanağını ortadan kaldırsanız, bu sefer AİHM’den, af örgütüne kadar herkes Türkiye’nin başına üşüşür. Kendi aralarındaki mesaj teatisini Hükümet yapmış gibi yansıtmak ayıp." şeklinde konuştu.

Cindoruk’un 28 Şubat’ta kimlerin emrine itaat ettiğini herkes biliyor

Ufuk Söylemez,AK PartiGenel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in, ‘Askerin resepsiyona katılmaması emre itaatsizlik anlamına gelir’ sözlerine “Biz de katılmadık. Emre itaatsizlik mi ettik?” şeklinde yaklaşmıştı. Kılıç’tan Söylemez’e yanıt gecikmedi:

"Ufuk Söylemez de Cindoruk’un emrine itaat etti. Cindoruk’un 28 Şubat’ta kimlerin emrine itaat ettiği de herkesin malumudur. Cumhurbaşkanlığı, Türk milletinin birliğini temsil eden makamdır; Cumhurbaşkanı ise Başkomutandır."

Köşke badem yemeğe, soda limon içmeye çıkmıyoruz ki!

"Resepsiyon önemli mi? Altı üstü portakal suyu, soda limon, badem…bunları yeme içmeye gitmedik ki.Ramazanbayramında çikolata yemeğe, kurban bayramında et yemeğe gitmiyoruz ki. İşin manevi boyutu önemli. O nedenle Çankaya Köşkü’ne gitmek bir şey kaybettirmez, gitmemek bir şey kazandırmazdı."

Katılmamaları Cumhuriyet’in ömrünü ne kısalttı, ne ömrüne ömür kattı

"Resepsiyonda başörtülüler de vardı, dekoltelilerde. Toplumda da bunlar var. Papyonlu da kravatlı da vardı. Normal. Toplumda da var. Cumhurbaşkanlığı Köşkü, cumhura açık, her rengin temsil edildiği yerdir. Katılmamaları, ne Cumhuriyet’in ömrünü kısalttı, ne ömrüne ömür kattı.Atatürk“Benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedikten sonra, Kılıçdaroğlu gelse ne olacaktır, gelmese ne olacaktır?"

Oktay Ekşi, art niyetle yola çıktı, enerji kaynaklarının hatırlanmasını sağladı

“Muhalefet, beğenmeyecek, eleştirecek ama küfretmeyecek; çamur sıçratmayacak, iftira atmayacak” diyen Kılıç, Oktay Ekşi’nin sözleri hakkında şunları kaydetti:

“Maalesef bu çirkinliği sahibine iade ediyoruz. Davalarımızı açtık. Bunlar yenilmez, yutulmaz, hazmedilemez sözler. Bu laf Samsun’da, Diyarbakır’da, Yozgat’ta… da küfürdür. Bu hakaretten de öte bir şeydir. Hatasını idrak etti. İstifa etmek zorunda kaldı. Oktay Ekşi mahkemelik oldu ama önemli değil. Türkiye’deki bu alternatif enerji kaynaklarının hatırlanmasına vesile oldu. Art niyetli olarak yola çıkmış olsa bile, iş netice itibariyle hayra vesile oldu.”

Veysel Eroğlu can sıkacak kadar çevrecidir. Sorun yok diyorsa yoktur

Yaptığı ağaçlandırma projeleri ve diğer çalışmaları hakkında Çevre ve Orman Bakanı için ‘can sıkacak kadar çevreci’ tanımı yapan Kılıç,
“Evet bir Çevre Bakanı bu kadar hassas ve duyarlı olmalıdır. İnce eleyip, sık dokumalıdır. Bu kadar çevreci bir bakanın gözleri önünde Türkiye’de su kaynaklarının istismar edilmesi, doğanın tahrip edilmesi, ağaçların kurutulması mümkün değil. Onun için ben Bakan’ın ne dediğine bakarım. Şu an Bakan bir sorun yok diyor” diye konuştu.

 

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi