AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-21-2011, 03:25   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Standart Ahmet Türk: Kürtlere İslam dayatılıyor.
Bin yıldır İslam inancı etrafında omuz omuza yaşayan Türk ve Kürtler, on yıllardır marksist guruplar eliyle birbirine düşman edilmek, ve ayrıştırılmak için uğraşılıyor. Müslüman Kürt halkının savunucuları olarak ortaya çıkan azınlık marksis gruplar, şimdilerde niyetlerini gizlemeden açıkça ortaya yere koyuyorlar. İnançlı Kürtler ise bunlara fırsat vermiyor.



Diyarbakır'da düzenlenen Mezopotamya 2. İnanç Çalıştayı'na başkanlık eden DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, bölgede çalışma yürüten cemaatlerin Kürtlere İslamiyet'i dayatmasının büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

1925'lerde çıkarılan Takviri Sukün yasasına benzer çalışmaların yapıldığını öne süren Türk, "Bu misyonerler nüfusun yüzde 99'u Müslüman olan Kürtlere resmi bir ideolojik anlayış ile dini dayatıyor" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) İnanç Komisyonu 2. Mezopotamya İnanç Çalıştayı Diyarbakır'da başladı. DTK Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk'un başkanlık ettiği Class Otel'deki çalıştaya Alevi, Sunni, Yezidi, Süryani, Asuri, Ermeni, Rum, Arap, Mıhellemi gibi farklı inanç ve kültür temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, bütün inançların özgürleşmesi gerektiğini söyledi.

MİSYONERLİK ADINA

İnançların farklı bir grup, farklı bir inanca ve farklı bir anlayışa dayatılmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan Türk, bölgede faaliyet gösteren cemaatlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 1925'lerde çıkarılan Takviri Sukün yasasına benzer çalışmaların yapıldığını öne süren Türk, "O gün, Kürtler sürgün edilerek susturulmuş ve arkasında tekkeler, zaviyeler, cemaatler resmileştirilmeye çalışılmıştır. Bu gün de buna benzer tehlikeli şeylerin geliştiğini görüyoruz. Yüzde 99'u Müslüman olan Kürtler, İslam dinini çok iyi biliyor, vicdan ve yüreğinde yaşıyor. Ama birilerinin yeniden Kürtlere İslamiyet'i öğretmeye çalıştığını görüyoruz. Kürdistan'daki medreselerde seydalar (İmamlar) önemli çalışmalar yapmış ve İslamiyet'i yüreğinde yaşıyor. Ama misyonerlik adına Kürtlere İslamiyet'i öğretmeye çalışmak gerçekten bizleri düşündürecek bir durumdur. Bu misyonerler, İslamiyet'i bize öğretme konusunda bu çalışmaları yaparken, bu halkın dilini, kültürünü savunamıyorlar. Burada yine resmi bir ideoloji anlayışı ve Kürtlere dayatma vardır. Bunu tehlikeli olduğunu görüyoruz. Demokratik Özerklik projesi kapsamın da inançların özgürleşmesi için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

İki gün sürecek olan Mezopotamya 2. İnanç Çalıştayında 'Anayasa tartışmaları ve laiklik ekseninde talepler', 'Demokratik özerklik ve inançların kamusal varlığı' ile 'İnanç gruplarının toplumsal barışın sağlanmasındaki rolü' adı altında üç başlık halinde tartışılacak.


http://www.8sutun.com/T%C3%BCrk--K%C3%BCrtlere-%C4%B0slam-dayat%C4%B1l%C4%B1yor_102448.html

 

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi