AK Gençliğin Buluşma Noktası
Basketbol Ak Parti Forum, Ak Genç Basketbol.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-14-2012, 15:25   #11
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
nihani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçekçi olmak lazım,bu sezonluk şampiyon Beşiktaş Milangaz

Sponsor desteği devam eder ve takımımız iyi oyuncularla takviye edilirse, Beşiktaş Milangaz önümüzdeki yıllarda da şampiyonluklar kazanabilir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2012, 15:38   #12
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Şampiyonluk Öyküsü... Hırsın Adresi, Azmin Zaferi...
Şampiyonluk öyküsü... Hırsın adresi, azmin zaferi...



Beşiktaş Milangaz basketbol takımı, sezonu üç kupayla taçlandırarak erişilmesi zor bir rekora imza attı. Avrupa'nın en zorlu ligleri arasında yer alan Beko Basketbol Ligi'nde Kartal'ın bu başarısı yıllar sonra da konuşulacak gibi görünüyor.

Beşiktaş; dar kadroya, sakatlıklara, takımdan ayrılmalara ve sezon içinde yaşanan birçok badireye rağmen yılmadan çalışmanın karşılığını almasını bildi.

Sezon başında eski Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın'la başantrenör Ergin Ataman'ın kafa kafaya vererek kurduğu ekip, Milangaz gibi bir markayı da yanına aldı. Beşiktaş, sezon başında NBA'de yaşanan lokavttan yararlandı, Deron Williams'ı transfer ederek güçlü bir takım havası oluşturdu. Bu gelişme 'şov' olarak değerlendirilse de yıldız basketbolcunun performansı Türkiye'ye tatile gelmediğini göstermeye yetti. NBA'de işlerin yola girmesiyle birlikte Deron ve Semih Erden'in ABD'ye dönmesi, birçok soruyu da peşi sıra getirdi. "Deron Williams ve Semih Erden'i kaybeden Beşiktaş, ne yapacaktı?"

Beşiktaş'ın ilk hamlesi ilginçti. Sakatlığından dolayı 6 ay oynamayan ve hiçbir kulübün yüzüne bakmadığı Pops Bonsu-Mensah kadroya dahil edildi. Böylece Semih'in yokluğu giderilmişti. Peki Deron'un yeri nasıl dolacaktı? Kartal, çözümü 33 yaşındaki Porto Rikolu oyun kurucu Carlos Arroyo'da buldu. Ancak Arroyo'nun Türkiye'yi emeklilik için seçtiği iddiaları dolaşmaya başladı. Ama Arroyo gençlerden iki kat daha fazla çalıştı. Takımın liderliğini üstlendi.

Mensah da sanki sakatlık geçirmemiş gibi formunun zirvesinde bir oyun ortaya koydu. Bu gelişmelerin ışığında sezon finaline yaklaşıldı. İlk sınav Türkiye Kupası'ydı. Konya'nın yolunu tutan Siyah-Beyazlılar yarı finalde Galatasaray Medical Park'ı, finalde Banvit'i yere sererek ilk kupayı müzesine taşıdı. Fakat Can Akın'dan gelen sakatlık haberi, dar olan Türk rotasyonunu olumsuz etkiledi. Bu deprem sırasında Beşiktaş'ta yönetim değişmiş, yeni başkan ve hedefler belirlenmişti. Ama Şeref Yalçın yine takımıyla birlikte ve yola devam ediyordu.

Rota şimdi Koraç'a, yeni adıyla EuroChallenge Cup'ı kazanmaya çevrilmişti. Turnuvada final-four'a kalan Beşiktaş, ilk maçta ev sahibi Szolnoki, finalde Fransız Elan Chalon'u geçerek kupa koleksiyonunu ikilemiş oldu. Gözler artık lig şampiyonluğundaydı. Ligi dördüncü bitiren Beşiktaş, çeyrek finalde Fenerbahçe Ülker'le eşleşti. Sarı-Lacivertlileri 2-0 deviren Kartal, yarı finalde Galatasaray Medical Park ile rakip oldu. Cim Bom'u Türkiye Kupası'nda yenen Beşiktaş, Sarı-Kırmızılıları play-off yarı finalinde de 3-1'le saf dışı bıraktı.

Finalde Banvit'i eleyen Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes vardı. Mutlu sona da az kalmıştı. İlk iki karşılaşma Efes'in sahasında oynanacaktı. Beşiktaş, rakip salondaki ilk 2 maçı kazanarak 2-0'lık avantaj elde etti. Kartal kazanmaya devam ederken FIBA'dan da sevindirici haber geldi. Beşiktaş artık devlerin bulunduğu THY Avrupa Basketbol Ligi'nde direkt boy gösterecekti.

Seride üçüncü mücadeleyi kaybeden Beşiktaş, bir sonraki müsabakada durumu 3-1'e taşıdı. Parkeye 7 oyuncuyla çıkmak zorunda kalan Beşiktaş, 5. maçta yine takıldı: 3-2. Artık gözler 6. karşılaşmadaydı. Beşiktaş kazanırsa şampiyon olacak, kaybederse psikolojik üstünlüğü Efes'e devredecekti. Kırılma noktası pozisyonundaki randevuda Kartal, Efes'i 80-76 devirerek sezonu 3 kupayla bitirdi. Tarih artık Beşiktaş'ı yazıyordu...

Kaynak

Zaman 13.06.2012
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2012, 17:28   #13
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Tarihe Geçmek Büyük Onur
Tarihe geçmek büyük onur



Beko Basketbol Ligi'nde 37 yıl sonra zirveye çıkan Beşiktaş Milangaz'da büyük coşku hâkim. Kartal'ın Porto Rikolu oyun kurucusu Carlos Arroyo, Türkiye Kupası ve Avrupa şampiyonluğunun ardından ligde de mutlu sona ulaştıkları için gururlu olduğunu söyledi. Deron Williams'ın yokluğunu aratmayan Arroyo, taraftarlara verdiği sözü tuttuğunu kaydetti.


Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes'e 4-2'lik üstünlük kurarak 37 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Milangaz'da büyük mutluluk yaşanıyor. Siyah-Beyazlılarda Deron Williams'ın yerine getirilen Porto Rikolu oyun kurucu Carlos Arroyo, Türkiye'de Beşiktaş gibi bir kulüpte tarihe geçmenin onur olduğunu söyledi. Sezonu üç kupayla bitirmenin keyif ve gurur verdiğini dile getiren başarılı isim, "Bu takımın parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bu başarıyı yakalamak mükemmel bir şey. Adım adım bu noktaya geldik ve şampiyonluğa ulaştık." dedi. Önce Türkiye Kupası'nı kaldırdıklarını hatırlatan Arroyo, "Ardından daha çok çalışarak Avrupa'da zirveye oturduk. Devamını da lig şampiyonu olarak süsledik." ifadelerini kullandı.

Zaferi getiren unsurların başında takım içindeki birlikteliğin ön plânda olduğunu kaydeden yetenekli basketbolcu, "Başarının gelmesi için çok çalışmalısınız. Bunun yanında başka etkenler de olması gerekir. Bizim takımda büyük bir bütünlük vardı. Antrenörümüz Ergin Ataman ve yöneticimiz Şeref Yalçın, doğru parçaları bir araya getirdi. Kimyamız çok iyiydi. Birbirimizle çok iyi geçindik. Antrenmanlarda elimizden geleni yaptık." açıklamasını yaptı. Maçlarda ekip ruhuyla nerede ne yapacaklarını bildiklerine dikkati çeken Carlos Arroyo, "Ergin Ataman çok önemli bir lider. Oyun için büyük bir tutkusu var. Ona çok güvendik. Kazanmayı seviyor, kaybetmekten nefret ediyor. Birbirimizden çok şey öğrendik." diye konuştu. Deron Williams'tan sonra gelmesinin kendisi için büyük bir şans faktörü olduğuna değinen Arroyo şöyle devam etti: "Deron Williams'ın ardından gelmek benim için baskı değildi. Yapacaklarımı göstermek için iyi bir fırsattı. Ben, Utah Jazz'da John Stockton'ın yerine geldim. Onun gibi bir efsanenin yerini kim doldurabilirdi? Benim için büyük bir onurdu. Bu fırsat için minnettarım." Carlos Arroyo, Siyah-Beyazlı taraftarların kendilerine büyük katkı sağladığına işaret etti: "Taraftar tek kelimeyle mükemmeldi. Bazen öyle güzel koreografiler yapıyorlardı ki maçı bırakıp onları saatlerce izlemek istiyordum. Onlara verdiğim sözü tuttuğum için çok mutluyum."

Beşiktaş Milangaz'a imza attığında her zaman kazanmak istediğini söylediğini dile getiren Carlos Arroyo sözlerini şöyle tamamladı: "Sözümü tuttum. Kazanmak istedim. Çok yorulduğum anlar oldu. O baskıda topu getirmek, ikili oyunda sıkıştırmalar arasında kalmak yıpratıcıydı. Ama takımım benden daha iyi işler bekliyordu. Geri adım atamazdım. Bununla uğraşmalıydım. Sinirlenmeden, sakin kalarak görevimi yapmalıydım. Tam bu zamanda taraftarlarımız devreye giriyor ve beni motive ediyordu. Kupaların keyfini çıkartmak onların da hakkı. Hepsine armağan olsun."

Kaynak

Zaman 13.06.2012
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
basketbol ligi, beşiktaş, beşiktaş basketbol takımı, cumhurbaşkanlığı kupası, lig şampiyonu, türkiye ligi şampiyonu, türkiye şampiyonu, şampiyon beşiktaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım