AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-31-2012, 05:39   #8
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
türklerde ne kadar ulusalcılık varsa, kürtlerdede bunun olabilitesi mevcut...
bu itibarla yaşadığı ülkenin etnik kökenininden doğan bir isme dahi tahammül edemeyebilir bu insanlar... ve buda doğal...
çünkü dışlanmaya dair maruz kaldıkları birkaç hamle hemen gurur mekanızmasını çalıştırabilir...
bizki avrupa ülkelerinin herhangi birinde bir türk öldüğü zaman bunu günlerce haber yapan insanlarız, nasıl olur bu dışlanma diyerek...
bu elbette kendi ülkemizdeki kürt kökenli kardeşlerimize olan tutumla bir tutma olarak algılanmasın,
gururun şiddetini vurgulamak adına bu örneği verdim.
malesefki kürt vatandaşta bu bir malzeme olarak kullanılsada, samimiyetle bunlardan rahatsızlık duyarak kendi kökeninin ismini taşıyan bir ülkede yaşamak isteyenler var... saygı duymak gerekir..

Bunun adına diyelebileceğim tek kelam kontrolsüz hoşgörüdür. Ben hoşgörü kelamını sevmiyorum onun yerine hayranı olduğum empatiyi kullanıyorum. Empati kurduktan sonra yine hoşgörmüyor sadece saygı duyuyorum.

Empati kurduğumda kendimi Kürtlerin yerine koyduğumda düşünüyorum. Acaba bende ulusal bir devlet kurma ihtiyacı benliğimde hissedermiydim. Yankılan ses Hayır diyor. Yine ve yine her türlü olumsuzluklara rağmen, islamiyetin bayraktarlığını yapmış bu necip millet ile aynı çatı altında beraber yaşamayı aynı atmosferi solumayı kendime şeref adlederdim. Çünkü Kürtler Osmanlı devleti dönemin bu millet ile beraber yaşamayı ahd etmiş. Çınar kurumuş yeniden filizlenmiş, bu yeni filizlenen fidanda ayrılık niye ? Bu heves neyin nesi...

Ulusal devleti değil de, Anadolu Haklar Topluluğu v.s. v.s gibi tüm etnik kökenlere tek bir kelam ipinde birliştiren bir devlet olsaydı, yine bu melun heves Kürtlerde var olur muydu ?

Ulusalcılık, kavmiyetçilik fikri sadece Türkler'e özgü kavram mı ? Kürtler bu pis kokudan payına düşen kısmı almıyorlar mı ? Bu duygu düşünceler ile ulusal devlet kurma fikri benliklerinden var olmuyor mu ? Bu soruları bu fikri taşıyan insanlara sorduğumda kem küm lerle, lam cimlerle sönüp gidiyor dakikalar..

Eyalet sistemi derseniz o konuda da tek şartım olurdu ? Benim vermiş olduğum vergiden bir lira bile onların hissesine düşmeyecek ? Bu şartla özerklik kabul edilirse amenna... Ama yine Batı'da alınan vergiler, doğuda beyhude yanan lambalar da sönüp gidecekse, gelinlerin üzerinde taşıyamadığı takıların var olduğu bir yöreye gidecekse, bunu hoşgörmek, hoşgörüsüzlüğün en tepe noktasıdır. Buna saygı duymak, bir takım hoş kelamlar üzerinde birliştirmek, batıda kıt kanaat geçinen halka büyük merhametsizlik ve saygısızlıktır. ( Bunlar tabi en cici kelamlar )

Desteklemiyorum, saygı duymuyorum, bu konuda taviz üstüne taviz veren hükümeti kınıyorum.

Hepimiz biliyoruz ki Değil açılım dibine kadar saçılım yapılsa, ana dil-baba dil serbestisi getirilse, seçim barajı düşürülse, yerel yönetimler yasası çıkartılıp mevcut yönetim şekli usulen değiştirilse, öcala denen insanlık düşmanı ev değil otel hapsine alınsa nafile gardaşım nafile...
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)