|
![]() |
#1 |
![]() Habervaktim.com büyük bir habercilik başarısına imza atarak, teröristbaşı Öcalan’ın Cengiz Çandar gibi isimlerle olan ilişkisinin resmi belgesine ulaştı. PKK'yı ve destekçilerini çok iyi bilen bir isim olan Şemdin Sakık'ın mektubunu yayınlayan Akit'i, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Ahmet Altan, Yasemin Çongar gibi gazetecileri hedef göstermekle suçlayan candaşlar korosu bakalım bu belge karşısında ne diyecek… ÇANDAR CEVAP VEREBİLECEK Mİ? Yazılarında sürekli teröristbaşı Öcalan özgürlüğüne kavuşmadan Kürt sorununun çözülmeyeceğini savunup, PKK'lı teröristlere genel af isteyen ve bu söylemine karşı “ne yaptığının farkında mısın” diyen Akit'i, Habervaktim'i linç etmeye kalkışan Cengiz Çandar, bu belgeye ne cevap verecek? İŞTE O BELGE İmralı canisi Öcalan'ın 14.10.2009 tarihinde “avukatları” ile yaptığı görüşmenin resmi tutanaklarına ulaştık. (Bu “avukat” Cengiz Çiçek. Çiçek 2011'de “terör örgütüne kuryelik” suçundan tutuklandı.) Resmi tutanağa göre, Cengiz Çiçek, beraberinde ilk defa görüşmeye gelen 3 avukat daha getirmiş. Bu isimler şöyle: Bedri Kuran, Süleyman Kaya, Serhat Ölmez. Görüşme Öcalan ile bu 4 avukat arasında geçiyor. HEMEN KENDİNİZİ TANITIN İlk defa görüşmeye gelen avukatlar önce Öcalan'a kendilerini tanıtıyor, doğum yerlerini söylüyor. Tanıtma Öcalan'ın "Hemen tanıtın kendinizi" emri ile başlıyor. İlk sözü Serhat Ölmez alıyor ve "Diyarbakırlıyım, Mersin'deyim Mersin İl Başkanıyım" diyor. Görüşmeyi ilginç kılan, avukatların bebek katiline, bazı isimlerden “çok özel selamlar” getiriyor oluşu. AYNEN TUTANAKLARDAN AKTARIYORUZ: Cengiz ÇİÇEK: Biz Cengiz Çandar ile görüştük ÖCALAN: He. Cengiz ÇİÇEK: Cengiz Çandar'ın size çok özel selamları vardı. ÖCALAN: Evet. Cengiz ÇİÇEK: Kendisi (Cengiz Çandar'ı kastediyor) yani Kürt sorununun çözümünün artık bir yola girdiğini hiçbir gücün yani… ÖCALAN: He. Önleyemeyeceğini Cengiz ÇİÇEK: Bu hani bu gidişatı önleyemeyeceğini söyledi. ÖCALAN: Tamam. Cengiz ÇİÇEK: Onun dışında yani gerek sizin yani PKK'ya çağrı yapmanız durumunda gerek PKK'nın kendi iradesiyle sınır dışına çekilmesi durumunda bile bu sorunun gerçek anlamda çözülemeyeceğini. Çünkü PKK'nın karakteri gereği artık bir bölge örgütü olduğunu. İşte bu Suriyelileri, İranlıları ne yapacaklar? ÖCALAN: Tabi tabi Cengiz ÇİÇEK: Bu konuda hani bölgesel bir mutabakat gerektiğini söyledi. Yani soruna da bu temelde yaklaştığını söyledi. ÖCALAN: FKÖ gibidir. FKÖ'yü de geçti PKK tabi yani o anladım. Bu hususu anladım başka ne dedi? Cengiz ÇİÇEK: Onun dışında Hasan Cemal'la hani bölge gezisini değerlendirdi. ÖCALAN: Bölge genelini Cengiz ÇİÇEK: Bölgeyi gezmişlerdi ÖCALAN: He. Cengiz ÇİÇEK: Oradaki izlenimlerini şu dedi yani biz Milliyet'te görüşmüştük kendisi ile yani buradaki plazalarda yaşayanlar ve bu ülkenin siyasetini belirleyenler maalesef bölgenin nabzını iyi göremiyor. ÖCALAN: Bilmiyor evet. Cengiz ÇİÇEK: Aslında bu da aslında sorunun temel şeylerinden biri. ÖCALAN: Yani Cengiz ÇİÇEK: Algılama sorunu var yani. ÖCALAN: Elit siyasi elit sorunun farkında değil. … ![]() Habervaktim.com ÖZEL
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|