AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-12-2013, 04:40   #1
Kullanıcı Adı
Fihi Ma-Fih
Exclamation Ahmet Atakan ve Polis iddiaları




Hatay merkezde önceki gece ODTÜ eylemlerine destek amacı ile yasa dışı yapılan gösteriler esnasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümü ile ilgili sır perdesi önemli oranda aralandı.

İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye geneline yayıldığı dönemde Hatay’da destek amacı ile marjinal gruplar tarafından şiddet eylemleri başlatılmıştı. Eylemlerde Hataylı Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’de, Abdullah Cömert’in de Hatay merkezde hayatını kaybetmesi, tansiyonu sürekli yüksek tuttu. Bütün Türkiye’de eylemler sona ermesine rağmen Hatay’da neredeyse hiç durmadı.

Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in ölümünü, son olarak da ODTÜ’deki eylemi gerekçe gösteren gruplar, Hatay’da sokakları yeniden alevlendirdi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, pazartesi akşamı 20.15 sularında Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanarak yürüyüşe geçti. İzinsiz yapılan gösteri sonrasında grup yürümek istedi. Eylemciler, Elektrik Mahallesi Yıldız Sokak’a yöneldi. Burada, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert için anma etkinliği düzenlendi. Polis, eylemin izinsiz olduğunu ifade ederek açıklamaya müsaade ettiklerini, ancak yürüyüşe izin veremeyecekleri uyarısında bulundu. Buna rağmen yürüyüşe geçen gruba polis uzun süre müdahale etmedi. 300 kişiye kadar ulaşan grup, 21.30 sularında Armutlu Mahallesi’ndeki benzin istasyonu önünde yolu trafiğe kapattı. Güvenlik birimleri saat 22.15 sularında grubu ikinci kez uyardı. Devam eden gruba, TOMA ve biber gazı ile müdahale edildi.* *

Cadde üzerinde barikat kuran ve ateş yakan eylemciler polise taş, bilye, ses bombası ve havai fişek ile karşılık verdi. Sokak aralarında dolaşan panzer ve TOMA’lara binaların üzerinden taş, tuğla, kızgın yağ ve boya dolu şişeler atıldı. Gece 01.10 sularında ise olaylar Gündüz Caddesi üzerinde yoğunlaştı. Burada bulunan bir apartmanın çatı katından polise ait akrep aracının üzerine taş, briket ve metal cisimler atıldığı fark edildi. Bu sırada, bir gencin çatıdan yere düştüğü görüldü. Ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Ahmet Atakan gece 02.10’da hayatını kaybetti. Eylemciler, Atakan’ın polisin attığı biber gazı kapsülünden dolayı hayatını kaybettiğini iddia etti. Valilik ise çatıdan çanak anteni söküp polise atmak isterken düştüğünü açıkladı. Daha sonra çıkan iki farklı görüntüde Atakan’ın yukarıdan kafa üstü düştüğü net şekilde görülüyor. Polis kayıtlarına göre Atakan, Akrep aracının üstüne taş, briket ve metal cisimler atmaya çalışıyordu. Atakan’ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’nda incelendi. Ön otopsi raporunda vücutta ateşli silah, kesici veya delici aletten kaynaklanan bir ize rastlanmadığı ifade edildi. Genel beden travmasına bağlı, kafatası kemiği kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralamasından gelişen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da otopsi ön raporu ve olay yeri görüntülerinin düşme olayını teyit ettiğini bildirdi. Buna rağmen belli gruplar, Atakan’ın polisin attığı biber gazı kapsülünden öldüğü söylentisini sürekli canlı tutuyor. Aileyi de bu konuda psikolojik baskı altına aldıkları ileri sürülüyor. Aile ise olayın bir an evvel aydınlanmasını istiyor. Atakan’ın cenazesi, evinden Kugr’an-ı Kerim okunarak uğurlanmış, mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından defnedilmişti.

ahmet atakan in bir eylemden görüntüleri
http://m.youtube.com/watch?v=mSA89IC...%3DmSA89ICgBP8

nihal bengisu karaca twitter dan bu resmi paylaşmış

 

Fihi Ma-Fih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-13-2013, 02:12   #2
Kullanıcı Adı
ern1402
Standart
Ha dağdaki terör ha sivil terör .. Ben şu resimde bir fark göremiyorum.
ern1402 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi