AK Gençliğin Buluşma Noktası

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-06-2015, 00:25   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart MHP, TBMM'de Oturma Sırasında HDP'nin Gerisine Son Sıraya Düştü
Bahçeli Meclis'teki koltuğunu kaybetti



Seçim sonuçları Meclis Genel Kurulu'ndaki oturma düzenini de değiştiriyor. AK Partili vekillerin oturduğu alan genişleyecek. CHP yerini korurken, milletvekili sıralamasında son sıraya düşen MHP, HDP ile yer değiştirecek. Seçimlerde memleketi Osmaniye'yi kaybeden Devlet Bahçeli, Meclis'teki koltuğunu da kaybetti.

AK Parti tek başına iktidar oldu, 4 parti barajı aştı. AK Parti % 49,4 ile oyların yarısına varan çoğunluğun sahibi olurken, CHP 7 Haziran 2015'de aldığı oylarını korudu. En büyük düşüş ise MHP ve HDP'de yaşandı. Sonuçların kesin olarak belli olduğu saate kadar barajı aşıp aşmadığı netleşmeyen HDP'nin oy oranı % 10,75, Meclis'teki koltuk sayısı ise 59. Oy oranı sıralamasında üçüncü parti olan MHP ise 80 ilde yaşadığı düşüşle Meclis'te 40 koltuk kaybetti. MHP'nin oy oranı % 11,9, vekil sayısı ise 40.

MHP, Meclis'te son sırada

Bu sonuçlarla Meclis'te oturma düzeni de değişti. Eski düzende sırasıyla; AK Parti, CHP, MHP ve HDP vekilleri oturuyordu. Yeni düzende AK Partili vekillerin oturduğu alan genişleyecek, sonraki sıralarda CHP'liler oturacak. Üçüncü sırada ise MHP yerine HDP milletvekilleri oturacak. MHP de HDP'nin eski yerine yani son sırada kendisine yer bulacak.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde % 16,3 oyun sahibi olan MHP, sadece Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de birinci parti gelmişti. 1 Kasım 2015 Genel Seçiminde MHP'nin oyları 80 ilde düşüş yaşadı, Osmaniye'de ise % 47 oy ile AK Parti birinci geldi.

Kaynak

Vatan 03.11.2015

 


Konu Cihannur tarafından (11-06-2015 Saat 00:29 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
1 kasım 2015 genel seçimi, hdp'nin gerisinde kaldı, hdp'nin gerisine düştü, mhp, milliyetçihareketpartisi, son sıraya düştü, tbmm oturma sırası, tbmm oturma sırasında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım