AK Gençliğin Buluşma Noktası
Türkiye ve Dünyadan Spor Türk ve dünya spor'u ile alakalı haber ve bilgiler bu başlıkta.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-25-2016, 18:20   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Çağla Büyükakçay, Bir WTA Turnuvası Kazanan İlk Türk Kadın Tenisçi Oldu
Çağla adını tarihe altın harflerle yazdırdı!



TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasının tekler finalinde millî sporcu Çağla Büyükakçay, Karadağlı rakibi Danka Kovinic'i 2-1 yenerek şampiyon oldu.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup finalinde Karadağlı Danka Kovinic'i 3-6, 6-2 ve 6-3'lik setlerle 2-1 yenen Çağla Büyükakçay şampiyon oldu.

Garanti Koza Arena'da düzenlenen turnuvada WTA turnuvalarında ilk kez final oynayan Türk tenisçi olan Çağla, bir ilke daha imza attı ve şampiyonluğa uzandı.

Maça 5 numaralı seribaşı olan rakibi karşısında kötü başlayan ve çok fazla basit hata yapan Çağla, ilk sette 2 kez servis oyununu kırdırdı. Dünya sıralamasında 60. sırada yer alan Kovinic ise servis kırma avantajını iyi kullandı. Servis attığı 5 oyunun 4'ünü kazanan Karadağlı raket, ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti. Finale gelene kadar oynadığı maçlarda rakiplerine hiç set vermeyen Çağla, turnuvada ilk kez set kaybetti.

WTA sıralamasında 118 numara olan Çağla, ikinci sete iyi servis kullanarak başladı. İlk dört servis oyununda hata yapmayan millî tenisçi, 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı. Millî raket iyi servis attığı ilk 7 oyun sonunda 5-2'lik üstünlük yakaladı. Çağla, 8. oyunda yine rakibinin servisini kırdı ve çok iyi oynadığı seti 6-2 kazanarak maçta durumu 1-1'e getirdi.



Şampiyonun belirleneceği son sete Çağla, seyircinin de desteğini alarak yine çok iyi başladı. Etkili servis kullanan Çağla, 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı ve 3-1'lik üstünlük yakaladı. Setin 5. oyunu oldukça uzun sürdü. İki tenisçi de 10 dakikadan uzun süren oyunu kazanmak için bütün enerjilerini sahaya verdi. Çağla bu oyunu da kazanarak sette durumu 4-1'ye getirdi ve önemli bir avantaj elde etti. Sonraki iki oyunda tenisçiler kullandıkları servislerde hata yapmadı ve Çağla, 7. oyun sonunda 5-2 üstünlük sağladı. Millî raket, rakibinin servis oyununu kıramasa da kendi servisini aldı ve seti 6-3, 2 saat 23 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Tarihî bir başarı elde eden Türk tenisçi son oyunda 4 kez maç sayısı şansını kullanamadı. Eline geçen 5. şansı değerlendiren Çağla, şampiyonluk sayısından sonra kortta büyük bir mutluluk yaşadı. Çağla, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Daha önce Kovinic'le sadece bir kez karşılaşan ve 6-1 / 6-3'lük setlerle yenilen Çağla, rakibi karşısında rövanşı da almış oldu.



Kaynak

NTV 24.04.2016

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-25-2016, 18:49   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Ve şampiyonluk kupası Çağla Büyükakçay'ın ellerinde!..



TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyon olan Çağla Büyükakçay kupa seramonisinde duygusal anlar yaşadı. Hayalinin gerçek olduğunu dile getiren Büyükakçay, "Hayatımın en güzel günü" dedi.

Şampiyonluk töreninde, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet Murat Binark ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da hazır bulundu.

Kupayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ellerinden alan Çağla Büyükakçay duygularını anlatmakta güçlük çekerken, "Öncelikle ilk İstanbul Cup'ı oynadığımda 15 yaşımdaydım. Dünya'nın en iyi tenisçilerini bu turnuvada gördüm. Onlardan çok şey öğrendim. En büyük hayellerimden birisi bu kupayı kazanmak oldu. Hayatımın en güzel günü. Tabii ki her oyuncu gibi, insan ilk WTA şampiyonluğunu evinde kazanmak ister. Ben gerçekten çok şanslıyım." dedi.

Teşekkür edecek çok kişi olduğunu kaydeden ve 43 bin dolar para ödülü alan Çağla Büyükakçay, "Hayatımda bulunan, bugün burada iyi performans sergilememi sağlayan, buralarda beni hayal eden ailem ve başta annem" dedikten sonra annesine dönerek, "Başardık" ifadelerini kullandı.


Çağla Büyükakçay'ın bu sözleri uzun süre alkışlandı.

Şampiyon tenisçi daha sonra başarısında katkısı olanlara teşekkür etti.

Turnuvanın ikincisi Kovinic'e ise kupasını ve 21 bin 400 dolar para ödülünü TEB Genel Müdürü Leblebici ve Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Binark takdim etti.


Kupa töreninden sonra şarkıcı Ajda Pekkan konser verdi.

Kaynak

NTV Spor 24.04.2016
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2016, 18:54   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
İlk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi!



TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay, dünya sıralamasının 82. basamağına çıktı ve "teklerde ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi" unvanını aldı.

Karadağlı Danka Kovinic'i 2-1 yenerek TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyonluğa uzanan Çağla Büyükakçay, Kadın Tenisçiler Birliği'nin (WTA) açıkladığı dünya sıralamasında 36 basamak birden tırmanarak 82'nciliğe yerleşti.

"WTA turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Türk kadın tenisçi" olan 26 yaşındaki Çağla böylece "dünya sıralamasında teklerde ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi" unvanını da ele geçirdi.

Sıralamada ilk 5 değişmedi. Zirvede yer alan Serena Williams'ı, Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Victoria Azarenka takip etti.

Kaynak

NTV Spor 25.04.2016

Konu Cihannur tarafından (04-26-2016 Saat 15:57 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2016, 16:00   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
İstanbul Cup'ta şampiyon olarak bir WTA turnuvasını kazanan ilk Türk kadın tenisçi olan ve kazandığı bu şampiyonlukla dünya sıralamasında 82. sıraya yükselerek dünya kadın tenisçileri sıralamasında teklerde ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi olan Çağla Büyükakçay'ı kutlarım.

Tebrikler Çağla Büyükakçay.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
çağla büyükakçay, ilk 100'e giren, ilk türk kadın, ilk türk kadın tenisçi, istanbul cup, teb bnp paribas, türk kadın tenisçi, wta, wta turnuvası, wta turnuvası kazanan, şampiyon, şampiyon oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım