![]() |
#16 |
![]() Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
Eshâb-ı Kirâm**EBÛ EYYÛB-İ ENSÂRÎ mihmandar *Hz ensari Buyurdular ki: Bir defasında Resûlullah ile Hz Ebû Bekir’e yemek götürdüm.aleyhisselâm Yâ Eyyûb! Ensârdan otuz kişiyi davet et”*buyurdu. yemek azdı otuz kişi yemek yediler ve doydular. imânları kuvvetlendi bîat ettiler. Altmış kişi davet ettim bir mucizeydi, yemek azalmadı*altmış kişi Resûlullah’ın huzûrunda davet ettim. Geldiler, yemek yediler. Hz Resûlun mucizesini tasdîk ettiler doksan kişi yemek yediler. Yemeğe hiç el sürülmemişti. Resûlullah’a yemek yapıp, gönderirdik Kalanını, geri gönderdiğinde ben ve Ümmü Eyyûb, Hazreti Resûlun elinin değdiği yerden yemek yer ve bereketlenirdik. *bir gece, yapıp gönderdiğimiz soğanlı ve sarımsaklı yemeği Resûlullah geri çevirmişti. elinin izi yoktu feryâd ile yanına gittim. “Yâ Resûlallah babam, anam sana feda olsun akşam yemeğini geri çevirdiniz. ben ve Ümmü Eyyûb, sizin yediğinizle bereketlenmekteydik.” Resûlullah buyurdular ki;*“yemeği kokudan yemedim O yemek haram değildir kokusundan Siz onu yiyiniz.”*buyurdu. “Peygamberimizin keşkek yemeğini çok sevdiğini Hazreti Eyyûb hazretleri rivâyet etmiştir. *Resûlullah Medine-i Münevvere’de bir kuşluk vakti, müslümanların gözbebekleri Hazreti Ebû Bekr-i Sıddîk ve Hazreti Ömerbile karşılaştı. Üçü hz Ensârînin evine gittiler. Bahçede çalışan Eyyûb-i Ensârî koşarak geldi. Yâ Resûlallah! Hoş geldiniz. Arkadaşlarınızla safa geldiniz” dedi hurma ağacından bir salkım getirdi. üç çeşit hurma vardı. Hazreti Resûlullah*“Yâ Eyyûbvsalkımdaki kuru hurmaları ayır”*buyurunca; “Yâ Resûlallah! Emîr sizindir. Ancak, size hayvan kesip, et ikram edeceğim.” *Resûlullah da;*“Eğer hayvan keseceksen, sütlü hayvan kesme” Eyyûb-i Ensârî ra oğlak kesip, kızarttı. Resûlullah Yâ Eyyûb bir parça da kızım Fâtıma’ya götür, Peygamberimiz*“Bütün ni’metler, ekmek, et, hurma, taze hurma ne güzel. Bu ni’metler şükür ister.”*Nefsim, yed’i kudretinde olan Allahü teâlâya yemîn ederim ki, ni’metler yüzünden, kıyâmet günündensuâl olunacaksınız”* *ni’metleri yerken “Bismillah”, doyduğunuzda Elhamdülillahillezi eşbaanâ ve en âme aleynâ fe efdâle” diyerek Cenâb-ı Hakk’a şükür ve duâ ediniz. Cenâb-ı Hakk’ın verdiği rızık, bu sebeple, size kifâyet eder.”* *Efendimiz “Yâ Eyyûb! Yarın bize gel”*buyurdu hz Resûl Eyyûb-i Ensârî radıyallahü anh hazretlerini çok severdi , o’na bir câriye ihsân etti Yâ Eyyûb Bu câriye hakkında Allahü teâlâdan hayır iste. bu câriyeden hayırdan başka birşey görmedik”*hz ensari Fahr-i âlem hazretlerinde hayır görüyorum. O hayır ancak bu câriyeyi âzad etmektir.” deyip cariyeyi âzad etti. Hz Ensârî aleyhisselâm için, hergün sofra hazırlarardı izzet ve ikramıyla çok yükseldi.*Hazreti Eyyûb-i Ensârînin Ensâr-ı kiram ve, Eshâb-ı kiramdandı Mihmandârdı aleyhisselâm ve yakın arkadaşlarına ev sahipliği yaptı Bedir, Uhud, Hudeybiyye tüm gazvelere katıldı Resûlullahın hayır duâlarına kavuşdu. sancakdardı Sancaktâr-ı Resûlullah ünvanı ile şereflendi |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|