AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-25-2018, 15:30   #1
Kullanıcı Adı
akpartilidmr
Standart Seçim Sonrası 4,54’e Gerileyen Dolar Yeniden 4,67 Lirayı Gördü!
Türk lirasının siyasi belirsizliğin bitmesine verdiği olumlu tepki uzun sürmedi. Sabah 4,54 liraya kadar gerileyen dolar kuru, günün ilk yarısını tamamlarken yeniden 4,67'ye fırladı!



Dün yapılan seçimlerin geçici sonuçlarının açıklanmasının ardından, bir süredir piyasaların üzerinde baskı oluşturan siyasi belirsizlik de sona ermiş oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yarışında salt çoğunluğu elde etmesi ile dolar kurundaki kayıplar arttı.

Dün gece seçim yarışını kazanan tarafın ilan edilmesi ile 4,60’lara gerileyen kur, bu sabah erken işlemlerde 4,54’ü gördü, ancak günün ilk yarısını tamamlanmadan yeniden yükseldi ve 4,67 oldu. Piyasaların ilk tepkisi olumlu olurken, Türk lirası dolar karşısındaki kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Seçim belirsizliğinin sona ermesiyle 4,54’e gerileyen dolar, saat 13:00 itibarıyla 4,6705 liraya çıkmış durumda.



Yerli ve yabancı analistler Türkiye’deki seçim sonuçlarını ve piyasalara olan etkisini değerlendirirken, TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte, doların 4,46’ya kadar gerileyebileceğini söyledi.

Seçimin 8 Temmuz’da yapılması planlanan ikinci tura kalmadan sonuçlanmasının piyasalarda pozitif fiyatlandığını belirten Ökte, bundan sonraki süreçte iki ana konunun üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Bunlardan ilki kabinede kimler olacağı, ikincisi ise küresel faiz ortamının yükseldiği bir dönemde maliye politikalarının nasıl gelişeceği.

Borsanın son dönemlerde ciddi oranda negatif ayrıştığını söyleyen başarılı analist, olumlu havanın bu tarafta da hissedildiğini belirtti.



Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi haftaya %3,55 artışla 99 bin puandan başladı. Endeks şu dakikalarda 95.808 puana gerilemiş durumda. Ökte, bu yıl borsanın Arjantin’le birlikte en çok değer kaybeden piyasa olduğunu, liradaki güçlenme ve tahvil faizlerinde 30-50 baz puanı aşan hareketlerin olduğunu ve bu durumun borsaya yansıdığını söyledi. Endeksin 97.800 puan civarında dengelenmesini beklediğini dile getirdi.

Seçim sonrası ekonomideki sorunların halen masada olduğunu söyleyen Perform Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçınkaya, piyasalarda bir rahatlama olduğunu belirtti.



Piyasa algısını yönlendirecek çok fazla faktör olduğunu bildiren Yalçınkaya, yeni sistemin tam olarak nasıl olduğunu bilmediklerini, ekonomiye dair halihazırdaki sorunların yeni sistemde nasıl çözüleceğini görmenin önemine değindi. Belirsizliğin tam olarak geçmediğini, bu nedenle de fiyatlarda aşırı dalgalanma olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde kurda aşağı, endekste yukarı yönlü hareketlerin izleneceğini belirten Yalçınkaya, asıl gelişmelerin yasama, yürütme ve yargıda nasıl bir yönetim şekli olacağına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.


Haberin Kaynağı: https://paratic.com

 

akpartilidmr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-25-2018, 17:30   #2
Kullanıcı Adı
ak61
Standart
Ohal kalktıktan sonra standarta bağlayacaktır. Çok ciddi düşüşler beklenmemeli kısa vadeli.
ak61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım