AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-26-2018, 15:53   #1
Kullanıcı Adı
akpartilidmr
Standart Dört Kişilik Ailenin Açlık Sınırı 1714, Yoksulluğun 5584 Lira Oldu!
Türk-İş tarafından açıklanan Haziran ayı rakamlarına göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için açlık sınırı 1714, yoksulluk sınırı 5584 lira oldu.



Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Buna göre Ocak ayında 1.615 lira olan açlık sınırı 1.714 liraya, 5.262 lira olan yoksulluk sınırı ise 5.584 liraya yükseldi.

Çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımasını belirlemek amacıyla, her ay yapılan araştırma sonuçlarına göre enflasyon ve yüksek maliyetin etkisiyle, açlık ve yoksulluk sınırında kayda değer bir artış olduğu gözlendi.

Türk-İş verilerine göre; Mayıs ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1686 lira iken, Haziran’da 1714’e yükseldi.



Yine geçtiğimiz ay dört kişilik bir ailenin 5492 lira olan yoksulluk sınırında da artış oldu ve 5584 liraya çıktı. Başkent Ankara’da dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya kıyasla %1,67 oranında artış gösterdi.

2018 yılının ilk yarısındaki fiyat artışı %6,61 oranında oldu. Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış oranı %13,66 olurken, yıllık ortalama %10,65 seviyesinde gerçekleşti.

Kuru soğan ve patates fiyatlarında, ayın ikinci haftasından itibaren rekor artışlar görüldü.



Gıda fiyatları olarak baktığımızda Haziran ayının en önemli konusu hiç kuşkusuz soğan ve patates fiyatlarındaki artış oldu. Ekim alanlarının azalması ile patates fiyatlarının tavan yapması üzerine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kısıtlı ölçüde ithalat yapılacağını duyurdu. Bu iki üründeki artış dikkat çekici olurken; süt, yoğurt ve peynir grubunda önemli bir değişiklik görülmedi. 200 gram ekmek 1 liradan satılırken, bulgurda gerileme, irmikte ise artış gözlendi.

Geçen ay 4,52 lira olan ortalama sebze – meyve fiyatları bu ay 5,02 liraya yükseldi.



Yaş meyve ve sebze fiyatlarında mevsim koşullarına bağlı olarak fiyat artışı oldu. Kuşbaşı et, tavuk eti, kıyma ve sakatat fiyatları bir önceki aya göre değişkenlik göstermedi. Haziran ayında fiyat artışı ile aile bütçesine olumsuz etkileyen diğer ürünlerden bazıları; siyah zeytin, yeşil zeytin ve şeker oldu. Tuz, reçel, bal, pekmez, çay ve ıhlamurun fiyatı aynı kalırken, tereyağın fiyatında bazı marketlerdeki promosyon indirimlerine bağlı olarak hafif gerileme görüldü.


Kaynak: https://paratic.com

 

akpartilidmr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım