![]() |
#6 |
![]() Kaynak islam ansiklopedisi android programı
DİNİ HİKAYELER RESULULLAH'TAN HİKAYELER NAMAZIN FAZİLETİ saçları dağınık, sesi gür biri Resulüllah aleyhisselama İslam nedir? diye sordu Resulüllah Bir gün bir gecede beş vakit namazdır,*nafile kılmak arzu edersen başka, farz beştir, buyurdu. Adam:*yemin ederim ne fazla ne de noksan yaparım, diyerek gitti.*Allah'ın Resulü Doğru söylüyorsa, felaha erişti, buyurdu.* ÜMMETİ MUHAMMED'İN AFFI Peygamber aleyhisselam Mekke'den yola çıktı yolda ellerini kaldırıp Allah'a dua etti yere kapanıp secde etti.uzun bir süre durdu, ve buyurdu:* Muhakkak Rabbime yalvarıp ümmetim için şefaat ettim üçte birini affetti; şükür için secdeye kapandım. ümmetim için Rabbime yalvardım üçte biri bağışlandı; Rabbime yalvardım ümmetimin günahları bağışlandı Rabbime secde etmek için yere kapandım.* NAMAZDAN SONRA ZİKRİN FAZİLETİ Muhacirlerin fakirleri Resulüllah aleyhisselama dediler ki:*Servet sahibi Müslümanlar derece ve nimetler bakımından bizi geçti Resulüllah ne hususta» diye buyurunca; muhacir fakirler:*Biz namaz kılıyoruz, onlar da kılıyorlar; oruç tutuyoruz, onlar da onlar sadaka verdiler biz veremiyoruz; köle azad ediyorlar, biz edemiyoruz.» dediler.* Peygamber aleyhisselam:*Size, sizden ilerde bulunanlara yetişebileceğiniz, sizden başka kimsenin faziletli olamıyacağı bir şey öğreteyim mi?» buyurdu.*Muhacirlerin fakirleri: _*Evet, ey Allah'ın Resulü» dediler.*Peygamber aleyhisselam «Her namazın sonunda otuz üç Sübhanellah otuz üç Elhamdülillah otuz Üç defa Allahü Ekber Allah'ı her türlü noksanlıktan tenzih ederim.Hamd Allah'a mahsustur, Allah en büyüktür deyiniz» buyurdu.*Muhacir fakirler, Resulüllah aleyhisselama dediler ki:*Mal ve servet sahibi kardeşlerimiz bizim yaptığımızı işitip bizden öce yaptılar.»*Allah'ın Resulü buyurdu:*Bu Allah'ın fazlıdır, dilediğine verir.»* DUALARIN KABUL ZAMANI Peygamber aleyhisselam buyurmuşlardır:* Güneşin doğduğu günlerin en hayırlısı Cuma günüdür. Adem aleyhisselam o gün yaratıldı, Cennete konuldu, Cennetten yer yüzüne indirildi. O günde bir saat vardır ki; Allah'tan isteyerek, kıldığı namazı o saate isabet ettiren her müslim kuluna Allah istediğini verir.»*Abdullah bin Selam:* O saati biliyorum, dedi. Bunun üzerine kendisine:* haber ver, dedim. O da:*ikindiden sonra güneş batıncaya kadar olan zamandır, diye söyledi.* ** KADINLARA NASİHAT Peygamber aleyhisselam Bayram namazında ezan ve kamet okunmadan, hutbeden önce namaza başladı. Bilal radıyallahu anh'e dayanarak hutbe okumak için kalktı. takvayı emrederek Allah'a taat ve ibadete teşvik etti ve insanlara nasihatte bulunduktan sonra, Mescidin gerisinde bulunan kadınlara geldi ve nasihat ederek:*Sadaka veriniz, çünkü çoğunuz cehennem odunusunuz!, deyince, kadınların hayırlılarından biri kalktı Ey Allah'ın Resulü; neden çoğumuz cehennem odunları oluyoruz, dedi.*Peygamber aleyhisselam buyurdu:* siz çok şikayet eder ve kocanızın nimetlerini örter, görmezsiniz.*Bunun üzerine kadınlar ziynetlerinden küpelerini ve yüzüklerini Bilal'in elbisesine koyarak sadaka vermeye başladılar.* |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|