AK Gençliğin Buluşma Noktası
Türkiye ve Dünyadan Spor Türk ve dünya spor'u ile alakalı haber ve bilgiler bu başlıkta.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-10-2007, 17:05   #1
Kullanıcı Adı
ibrahim44
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
Milli takımımızın sponsoru Nike, A millilerin Avrupa Şampiyonası'nda giymesi için yeni bir forma tasarladı. Türk kültürünün simge rengi olan turkuazın kullanıldığı formalar, incelikli bir teknolojiye sahip.

Nike'in formayla ilgili basın açıklaması şöyle: "Türk Milli Futbol Takımı’nın sponsoru Nike, dış sahada giyilmek üzere millilerimiz için yepyeni bir forma tasarladı. Bundan böyle Türk Milli Futbol Takımı, deplasman maçlarına Türkiye’nin geleneksel mimarisinin en önemli unsurlarından çinilerin rengi olarak bilinen ve tüm dünyada adı Türk halkı ile birlikte anılan turkuaz renkli formalarla çıkacak.

Türk kültürünün simge rengi turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı yeni forma, futbolcunun sahada en rahat şekilde mücadele etmesine olanak tanıyan incelikli bir teknolojinin ürünü olarak ortaya çıktı.

Formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda modern bir yaka ile omuzlardan ve her iki koldan aşağıya inen turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında “Türkiye” yazısı, iç kısmında ise ülkenin çeşitli tarihi eserlerindeki çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği yer alıyor. Tamamen turkuaz renkte tasarlanan dış saha şortlarının yanı sıra üst kısmında ince beyaz şeritlerin bulunduğu turkuaz renkli çoraplar da yeni formanın en önemli parçaları. Formaların üzerinde yer alan numaralar ve harfler Türkçe karakterlerle yazılmış olup yine Türkiye’nin tipik mimari ve tekstil tasarımlarının derin izlerini taşıyor. Yeni forma, gerek tasarımı gerekse üretiminde kullanılan malzemenin niteliğiyle sahada mücadele veren millilerimizin mücadele performanslarını artıracak özelliklere sahip. Bu özelliklerden biri, formanın vücuda oturan ve vücut üzerinde daha sıkı bir görüntü verecek şekilde tasarlanmış olması. Futbolcumuzun oyun içerisinde rakip tarafından tutulup, çekilmesini zorlaştıran yeni formanın arka kısmında da vücuda hava aldıran ve serin tutan ergonomik bir ağ bulunuyor.

Deplasman maçlarına beyaz-turkuaz renk kombinasyonu ile çıkacak olan Türk Milli Takımı’nın kendi evindeki maçlarda giymesi için tasarlanan klasik kırmızı renkli forma da pek yakında lanse edilecek. Türk halkının tutkuyla bağlı olduğu kırmızı renk, millilerimizi ve taraftarlarımızı iç saha maçlarında ateşlemeye devam edecek.

Türk futbolunun parlayan yıldızı ve Milli Takımın başarılı oyuncusu Arda Turan, turkuazın Türkiye ile özdeşleşen bir renk olduğunu, yeni formayı çok beğendiğini ve Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıracak bir özellik olduğunu söylüyor.

Turan, şöyle devam ediyor: “Herkesin bizi formalarımızdan hatırlayacağı yepyeni bir tasarımla karşı karşıyayız. Bu formamızla güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı’nı bu formayla izlemek halkımızın da çok hoşuna gidecektir. Formanın bana kendimi nasıl hissettirdiği gerçekten performans açısından çok önemlidir. Çünkü futbolcular maça psikolojik olarak da hazırlanmak zorundalar. Forma ile kendimi iyi hissetmem gerçekten performansımı da etkileyen, çok önemli bir unsur. Ben, milli takım formamı ne zaman giysem çok heyecanlanıyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Bana çok güzel bir his veriyor. Kendimi daha iyi hissediyorum ve maça daha iyi konsantre oluyorum.”
Arda Turan yeni formanın vücuda oturan, daha dar kesimli olmasının da bir avantaj olduğunu düşünüyor: “Milli takımın yeni formalarının dar olması çok büyük bir avantaj. Futbolda saniyelerin hatta saliselerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Formanın darlığı rakibin seni çekmesini engelliyor. Bunlar skorları değiştirebilecek hareketler. Nike’ın tasarladığı yeni forma bize büyük bir avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum.”

ligtv

 

ibrahim44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-10-2007, 18:00   #2
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
ben beğenmedim yaa alışamadım hala turkuaz renge kırmızı beyaz daha güzel...

Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2007, 18:16   #3
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
BU RENK DE NERDEN ÇIKTI NE ALAKA :-\
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 00:15   #4
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
Formayı çok beğendim.
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 00:31   #5
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
sacmalik

en iyi forma ureticisi puma bence
kalitesi konusunda tabiki nike ustundur ama gorunus acisindan puma yi tek gecerim
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 00:48   #6
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
EEEE KIRMIZI BEYAZ NERDE MİLLİ TAKIM BU YAA NE O ÖYLE FARKLI RENKLER.. > > > > >
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 01:03   #7
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
iste ya nike in sacmasi
ne kirmizi var ne beyaz
bir de turkuaz renge bak yavv
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 10:53   #8
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
arkadaşlar önyargılı olmayın...
kendi evimizdeki maçlara kırmızı-beyaz formayla çıkacakmışız....
dış maçlara ise bunlarla...çünkü çinilerin rengi olan turkuaz türkiye ile bağdaşmış bir renkmiş....
değişikliklere açık olalım demi ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 14:37   #9
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
Turkuaz Türk Mavisidir.Ben bir saçmalık görmüyorum.
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 17:01   #10
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Standart İşte Millilerin yeni forması !.. (FOTO)
SON ZAMANLARDAKİ TURKUAZ AŞKI NEDİR ANLAYAMADIM.YOK TARİHSEL BİR BAĞIMIZMI VAR BU RENKLE YOKSA İSİMİNDEN ÖTÜRÜMÜ?BU FORMA İLE ÇIKANA KADAR HİÇ ÇIKMASINLAR SAHAYA DAHA BÜYÜK İŞ OLUR.
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi