Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali? | |||
Zorla Olmali |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10.17% |
Zorla olmamali |
15 | 25.42% |
Herkes istedigi gibi giyinebilir |
37 | 62.71% |
Kararsizim |
1 | 1.69% |
Katılımcı sayısı: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#12 | ||
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Siz şahıs olarak zaten ceza veremezsiniz muhterem, Bakın İslamda " Kısas " vardır. Bir kişi cinayet işlemiş ise, buna karşılık o kişinin canının alınması caizdir. Ama bunu şahıslar yerine getiremez. Bu devlet eli ile olmalıdır. Bu meselede de aynı şekilde. Biz şahıslar olarak hiçkimseye birşeyler dayatma hakkına sahip değiliz.
Zorlama dediğimiz tabirler Ebu Hanife ve imam Şafi zamanında kullanılmıştır. Hanefi mezhebine göre, Namaz kılmayanlar için falaka cezaları vardır, Şafi mezhebine göre dahada ağırdır. Şimdi düz mantıkla baktığımız zaman, bize yanlış gibi gözüküyor ama, bu insanların ibadetlerini yerine getirmeyip, ahirette görecekleri azap bundan azmıdır? Bu zorlamada iki nedenledir. Bir tanesi kişinin ahiretini kurtarmak, diğeri, çevresine kötü örnek teşkil etmesini engellemek ... Şimdi diyebilirsiniz ki, kişi zorla ibadetini yapıyorsa bunun bir anlamı varmıdır? Cevaben evet diyoruz. Çünkü Farzların riyasi olmaz. Allah c.c. Kur'an'da " Ey iman edenler!Sabırla ve namazla yardım dileyin! Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir.(Bakara.153) buyurmuştur. Ama eğerki insan, ben Allah'ın kurallarını tanımıyorum diyorsa, bu paşa gönlümün bileceği iştir. Müslüman değilim der, olay biter. O zamanda kimse kimseye zorlama yapmaz.Hem Müslümanım diyeceksin, hem kural tanımam ... İki yüzlü münafıklığın bir manası varmıdır yani? VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zorla olmamali fakat surekli bikmadan usanmadan anlatilmali.
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Bu arada şunuda belirteyim, Zorlama en son yapılacak iştir. Önce tebliğ yapılmalıdır, AKMURAT'ın dediği gibi.
VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() O zaman yapılacak şey " Sizin dininiz size, benim dinim banadır " hadisini uygulamaktır.
VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Alıntı:
![]() Bu arada senin sohbetin cok guzel ya :D |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |