Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali? | |||
Zorla Olmali |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10.17% |
Zorla olmamali |
15 | 25.42% |
Herkes istedigi gibi giyinebilir |
37 | 62.71% |
Kararsizim |
1 | 1.69% |
Katılımcı sayısı: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#31 |
![]() allah buyuruyor aklıbasında ergen olmuş bir çocuktan ebeveyinleri ve bakmakla hükümlü olanları sorumludur.
yani allahın her hangi bir emrini çiğnediği taktirde etmeli tektir ,tektirle uslanmayanın hakkı kötektir.çünkü eğer bir hata görüldü ise kuran metodu ile önce elle düzeltilmeli, ona gücü yetmez ise dille oda olmaz ise en kötü şekilde kalple buğz edilmeli. Eğer güç mutlak otarite islamın olursa kapanmak allaın emri ise biz imanın en güçlü hali ile elle düzeltiriz... fakat suan en düşüğündeyi ancak allahın emrine uymayanları kalbimizde buğzla yetiniyoru. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
![]() tabiki orla olmamalı....dinini bildigi gibi yaşamalı
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() kımsenın dını yasayısı gıyımı kımseyı ılgılendırmez...kısı hesabını tek basına Allah'a verır...kıme ne oluyor ne tartısılıyor anlamıs degılım...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Peygamber efendimiz (S.A.S) camiye namaza giderken yolda duran bir adama rast geliyor. Namaza gitmeyeceğini anlıyor. Doğruca yanına gidiyor ve niçin namaza gitmiyorsun diyor adamcağıza... Oradan hemen Cebrail meleği geliyor ve Peygamberimize şu öğüdü veriyor. Kimsenin ibadeti seni ilgilendirmez, sen kendi ibadetine bak demiş bunun gibi bişey demiş. Peki size noluyor ki insanların ibadet anlayışını sorgulayıp kendi düşüncelerinize hareket etmesini beliyorsunuz ki arkadaşlar, lütfen insanları rahat bırakın ve kendi ibadetinize ve inanışınıza bakın.
Saygılarımla... Ramazan |
|
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Bunun kaynağını alabilirmiyiz lütfen. Peygamberimiz zamanında meyvelerini satmak için manavlar " Resulüllah elmayı çok seviyordu " diye, mevzu hadisler türemişti. Örnek verirken kaynak bildirelim. Manavlar gibi olmayalım lütfen.
VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Genelde kafa karışıklığına neden olan bir tek solcu görüşlüler diye düşünüyorum, artık solcuyuda, sağcıyı artık bir kenara atıp eşitlikten yana olmalıyız, herkes kendi inançlarına göre yaşamlı kimse kimseye giyim tarzına karışılmamalıdır...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#38 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#39 | ||
![]() Alıntı:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() Kaynak olarak kesin belgeler de göstersem siz yine bildiğinizi okursunuz.
Lisede din öğretmenim anlatmıştı bunu. Kitapları karıştırdım, doğru mu diye? bir kitapta bulmuştum ama şuan net hatırlamıyorum. Evdeki kitaplığımda olacak... İstanbuldayım bir ara eve gidince size söylerim. Bunu internette bulamazsınız, gerçek bilgiler internette zaten pek dolaşmaz. Bilgi çöplüğü haline gelen internedi değil, kitaplara yoğunlaşın. Değişik kitaplar okuyun, korkmayın, mantığınız ve aklınız sizi yalnız bırakmaz ve neye inanıp ne inanmamanız yine size kalmış. Ama ben biliyorum ki inanışım bana ait, tanrı içimde ve sizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor, ibadetim de inanışlarımda tanrıya olan sevgimde... Şimdi bırakın başka insanların ibadetine inanışına, istediği gibi, inandığı gibi ibadet etsin ve inandığı gibi giyinsin... Tanrı ile kul arasına girilmez diyoruz ama hiç böyle davranmıyoruz, baksana kulun giyimine karışma cüretkarlığını gösterebiliyoruz. Saygılarımla... Ramazan |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|