Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali? | |||
Zorla Olmali |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10.17% |
Zorla olmamali |
15 | 25.42% |
Herkes istedigi gibi giyinebilir |
37 | 62.71% |
Kararsizim |
1 | 1.69% |
Katılımcı sayısı: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#41 |
![]() Dinder kesinlikle ve kesinlikle zorlama yoktur.Olmamalidir.Herkesin dini,inanci kendinedir.Kimse karisamaz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Dinde elbette zorlama yoktur..ama müslüman müslümanın yanlışını gördüğü zaman uyarmak zorundadır..peygamberimizin neden namaz kılmıyorsun demesi zorlama değil bir uyarıdır bence tabi varsa böyle bir hadis bilmiyorum..dinimizde zorlama yoktur,uyarma ve doğru yolu gösterme vardır ;)
|
|
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Sevgili Akpliyim, birkaç arkadaşımız burda örtünme ve irşad metodu hakkında konuşurken (bu kötü birşey değil galiba) "Allah'la kul arasına girmekle" suçluyorsun içimizden bazılarını.Afedersin ama ikisi arasındaki bağı kuramadım. Aynı şuna benziyor birtakım insanlar, yanında "müslüman firasetlidir." desen refleks haline getirmiştir, "ne yani ben müslüman değil miyim?" der.Kel alaka yani.. Seninle/ "rahat bırakılmasını" istediğin insanlarla ilgili bir yorumu olmamış herhalde kimsenin.Sen ve burdaki bütün insanlar günahkar olmayabilirsiniz.Zaten kimse günahkarlarla ilgilenmiyor tenkid ettiklerin "günahlarla" ilgileniyor.Kimse kimsenin "giyimine karışma cüretkarlığı"nı göstermiyor.Konuşanların iddaası "inanan böyle giyinmelidir" yönünde.Yoksa "buradaki insanlar böyle giyinmediği için günahkardır" derdinde değil kimse.Günahkar olup olmadığına kendi adına sen karar ver.Rahatsız olacak birşey yok yani.Rahatlayacaksan hemen söyle sana "en günahkar benim" itifarında bulunayım. Allah'la kul arasına girilmez...Üstadla başbaşa bırakıyorum sizi : "Sen raftaki bir kitabı almak için bile araya vasıta katar, iskemleye çıkarken, sen vapurdaki yolcuyu seçmek için bile vasıtasız edemez, eline dürbün alırken, Allah'a vasıtasız ermekten, hatta tapmaktan nasıl bahsedebilirsin?Köprüden Üsküdar'a geçmek için bile vasıtasız kalsan bütün Karadeniz'i dolanmaya mecbur olan sen!.. En büyük vasıta, O, peygamber, peygamberlerin peygamberi.. Sonra sahabi.. Sonra veli.. Sonra âlim.. Sonra müslüman, sadece basit ve kuru müslüman...Herkes herkese ve her şeye vasıta.." Necip Fazıl Kısakürek Bir de ". Kimsenin ibadeti seni ilgilendirmez, sen kendi ibadetine bak demiş bunun gibi bişey demiş. " ya Cebrail(as)'ın Resul'e seslenişiyse bu, herhalde BUNUN GİBİ birşey demiştir. (demiş olsa bile) |
|
![]() |
![]() |
#44 |
![]() Herkes istedigi gibi giyinebilir
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Arkadaslar üzülerek belirtmeliyim ki son günlerde su türban konusu bu forumda cok magazinlesti..artik bana bu tür konulardan gina geldi..
Bu tür konular malesef bizi birbirimize düsürür, suizanda bulunmamiza neden olur..ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum cünkü bu konunun dini boyutunu benden önceki arkadaslar burada ifade etmisler bundan sonra cikip bence diye baslayan bir cümle kurmak dini kurallara yeni yorum getirmektir... lütfen bu gibi konularda yorum yaparken bazi kisas lari gözardi etmeyelim.. |
|
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Biz yazdığımız hiçbir kelamı kafamıza göre yazmadık, herbirinin dinde yeri vardır. Taktir edersiniz ki, Dini bir konuda tetva verebilmek için, öncelikle Kur'an'a, sonra Hadislere, sonrada alimlerin verdikleri fetvalara bakılır.Biz İslami açıdan açıklama yapıyoruz ki, öncedende belirttiğim gibi İslam'ın " bencesi, sencesi " olmaz.
Sadece şöyle bir örnek vereyim. Şuan Türkiye'nin bir anayasası var, kurallara uymayan insanlara kimse karışmıyor mu? Herkes istediği gibi at koşturabiliyor mu? O zaman Allah'ında bir yasası vardır. Kuldan korkarak kurallara uyuyorsunuz, Allah'tan korkarak uymuyor birde bana kimse karışmasın diyorsunuz ... Biraz samimiyet lazım ... Bari tebliğde bulunanlardan korkmayın ... Ayrıca tebliğ için gönderilmiş Peygamberin susturulduğunu iddia eden kişi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir. Siz bildiğinizi okursunuz gibi bir bahanesi olamaz. İnternet çöplüğe dönmüş demişsiniz, doğrudur, bunun nedenide herkesin kulaktan dolma yalan, yanlış bilgileri burada paylaşmasıdır, sizin yaptığınız gibi ... İstanbul'a varınca kitap ismini alalım, okuyupta ismini hatırlamadığınıza göre oldukça eski bir kitap olması lazım. Merakla bekliyorum. VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
![]() Alıntı:
sen söylediklerinde samimi degilsin kardes, samimi olmadigin yazilarindan belli oluyor, yazilarinda samimi olmayan birisi baskalarindan samimiyet beklemesin.. madem bir söz attin ortaya devamini getir..sen o kitabin ismini bir sekilde buraya aktar bizde senin samimiyetinden süphe duymayalim.. |
||
![]() |
![]() |
#48 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
![]() Merhabalar,
Öncelikle laf kalabalığı yapmadan, edebiyat parçalamadan yazımın özünü söylemek istiyorum. Şuan İstanbul'dayım. Evim ise Adana'da... eğer işimden vakit bulur gidersem memleketime, size kaynağı belirtebilirim. Arkadaşlar, dinde zorlama yok diyoruz, peki o halde dini bir kuralı zorla insanlara niçin aşılatmaya çalışıyoruz, anlamış değilim. İnsan istediği gibi giyinebilir mi? Toplumun yapısına bağlı olarak belli bir ölçütü var elbet! Mesela afrika'nın yerlilerinden bazı kabilelerin giyinimi ile, iskoçların erkeklerinde görülen etek giyimine bakarsak ne anlatmak istediğimi anlarsınız. Açık konuşmak istiyorum arkadaşlar, sizden saklayacağım bişeyim yok. Bazı bacılarımızın mini etek girmesini hepimiz gibi doğru bulmuyoruz. Çünkü bu türkiye halkına özgü bir giyim şekli değil. Aynı bunun gibi bacılarımızın kara çarşafa bürünmesini de doğru bulmuyoruz. Devirler değişiyor, nesiller yenileniyor, çağlar kapanıyor yenisi açılıyor, zaman akıp geçerken de insanoğlunun yenileşmesi çağına ayak uydurması gerekiyor. Bu böyle olduğuna göre bacılarımızın saçlarının saklaması günlük yaşamda utanılacak bişey bence... Anayasa konusuna gelince... Her insan özgürdür lakin her özgürlüğün bir sınırı vardır. O da diğer insanların dünyasına saldırı olması halinde yasalar devreye girer. Sınırı yasalar belirler. Peki diğer insanların giyimi sizin dünyanıza nasıl bir saldırıda bulunabilir ki!! Bulunamaz ama bizler onlarınkine bulunuyoruz, zorlayarak... Anlayamıyorum. Dini kurallar da var ve yasalardan bir farkının olduğunu sanmıyorum. Saygılarımla... Ramazan |
|
![]() |
![]() |
#50 | |
![]() Alıntı:
"Aşılatmaya kalkışmak"tan kastın burda birilerinin örtünme leyhindeki yazılarıysa bu seni alakadar etmez sanıyorum.Sen aşı tutmak istemiyorsan, rahatsız oluyorsan okumazsın.Kimseye zorla başörtüsü yanlısı yazılar okutulmuyor.Zaten seni ya da birisini muhattap alma gayesi de güdülmüyor. Dinimizin emri olan "örtünme"yi "utanılır" bulup "bence saçların saklanmasına gerek yoktur" diyerek kendini içtihad makamına oturtmaktan da hiç geri kalmıyorsun.Tamam sizin gibi değerli müçtehidlerimiz piyasa da çok ama hiçbiri daha önce "utanılır" bulmamıştı. Çok cahil ve cesur gördüm sizi. Bir şaka olsagerek. |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|