AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 01-15-2008, 20:15   #11
Kullanıcı Adı
ahmike
Standart Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Şu tablo her şeyi ortaya koyuyor aslında...

Biz iki kişi tinercilerin yanına yaklaşıp onları kazanmaya çalışsak muhtemelen bıçaklanırız; ama daha fazla kişiyle gidilse mutlaka hoşlarına gider...

Off,neyse...Biz "güzel manzaralar" izlemeye devam edelim. Kime ne tinerciden!
Yorumsuz... :-X :-X :-X :-\

Katılıyorum :-X :-X :-X :-X :-X
Alt 01-15-2008, 23:30   #12
Kullanıcı Adı
MaU_95
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Biz bireyler olarak, yapabileceğimiz fazla birşey yok. Sadece onlara daha sevecen, daha ılımlı yaklaşıp, sokakta horlandığını görürsek yardımına koşabiliriz. Yalnız, vakıf ve STK' lar ellerindeki imkanları kullanarak ya da ellerindeki imkanları onlar için kullanarak birşeyler yapabilirler...
Yapabileceğimiz çok şey var arkadaşlar, yapan çok insan da var. Başbakanlığın yürüttüğü sokaklarda çalışan çocukların sokaklardan kurtulması ve rehabilite edilmesini sağladığı, valiliğe bağlı Çocuk Evleri var. Buralarda gönüllü çalışmalar yapabilirsiniz.

İstanbul'da olup ta bu tür çalışmalara katılmak isteyen olursa bağlantıya geçsinler benimle. Sokaktan, tinerci olmaktan kurtulan ve başarıyı yakalayan pek çok çocuk tanıdım. Gönüllü çalışmaları, Ebru Sanatı, Ahşap Boyama ve takı yapımıdır. Bunun yanında kurumlarda tiyatro, müzik, bilgisayar eğitimleri verilmekte, yine gönüllüler derslerde yardımcı olmkta, onlarla bol bol sohbet etmektedir.

Mutlaka yakınınızda bu tarz birimler, dernekler vardır. İnternetten araştırırsanız bulursunuz.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2008, 23:33   #13
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
İşte buyrun, varmış yapılabilecek bir şeyler. Hocam zaten o belediyelerin hepsinde var bu tür çalışmalar.Söylediğim gibi iş vatandaşta bitiyor.Biz ilgi gösterelim ki o belediye o birime daha fazla ilgi göstersin, talepler karşılanamaz hale gelip yeni masalar kurulsun...Şu an forumda gördüğün şu tablo ( bu konuyla toplam dört kişinin ilgilenmesi ) asıl sıkıntı ve bu forumun değil tüm memleketin durumunu yansıtmaktadır.

İlgi ilgi ilgi...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2008, 23:40   #14
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Birey olarak yapabilecek pek birşey olduğunu düşünmüyorum açıkcası kendi adıma söylüyorum bir tinerci gördüğüm zaman "zarar verir" endişe ile yolumu değiştiriyorum çok acı bir durum gerçekten...Ancak alikece'nin bahsettiği kurumlara destek olabiliriz ki şu anda gittiğim kursun "sokak çocuklarını " eğitmek için ücretsiz düzenlediği kurslar var... Çoğu zaman onlara gidip yardımıcı olmaya çalışıyorum ... Tek korkuları kabul görülmemek toplumdan uzaklaştırılmak.. onları önce kabul etmek lazım ... :-\
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2008, 23:44   #15
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
O gönüllü eğitimlerde vardır hepimizin yapabileceği birşeyler.Devletimizin çeşitli faaliyetleri var ama birey olarak destek verebiliriz.Herkesin ilgi ve bilgi birikiminin olduğu çeşitli konular var Ama işte hayat kargaşasına vuruyoruz.Bir sürü bahane buluyoruz kendimizce.Zaten o kargaşada o kardeşlerimize yeterince sahip çıkmadığımız için bu durumlardalar..Ee biz yeterince koruyamayınca , dağdan inen ihtiyacını gideriyor onunla.Nasılsa o çocukların ki can değil.Nasılsa onlara birşey olunca Türkiye 'den can eksilmiyor .Tövbe tövbe > > :-X
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2008, 23:46   #16
Kullanıcı Adı
LüGaT
Bütün soru ve sorunlar için:

Kur'anın müslümanı olalım yeter...

Vesselam (bugünlerde özledik )
Alt 01-15-2008, 23:53   #17
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Kur'an'ın müslümanı olmak yeter evet; ama ya kendini öyle zannedip bir köşeye çekilenler, ya ben öyleyim diyerek ahkam kesenler...

Bu noktada kaynağını nereden alırsak alalım,buluşulacak tek nokta vardır: o çocuklar bizim çocuklarımız ve o çocuklar "bizi kurtarın" diye haykırıyorlar.

Kur'an'ın müslümanı olmak yeter, evet; ama senin de dediğin gibi üstadım: "olmak" yeter, "söylemek" yetmez ;)
Alt 01-15-2008, 23:55   #18
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı
Haftada bir günmüzü bir kaç saatimizi de mi ayırmak çok zor?

Ben her yıl umreye gidenleri duyunca çıldırıyorum. Bir çocuk orada ağlıyorsa ben nasıl umreye gederim defalarca. Ben gitmem, gidemem.

Birde sizden çok şey istemiyor oralardaki çocuklar, bir kaç saatlik ablalık, annelik, babalık, dert ortaklığı anlatmak istiyorlar. Siz gidin yanlarına, az da samimiyet kurun başlıyorlar zaten babalarının annelerinin onları nasıl dövdüğünü, niye orada olduklarını.
Benden size tavsiye, haddim olmayarak, bir defa çocuk esirgemedeki bir bebeğin yanına gidip gözlerine bakın, bakabilirseniz...
Ben geçen yıl bütün Pazar'larımı çocuk esirgemede geçirirdim. Ben hayatımda ortdaki bir çocuğu mutlu ettiğim kadar mutlu edemedim kimseyi hiçbir zaman.Çok bir şey de yapmadım, sadece gittim ve "merhaba" dedim.
Alt 01-15-2008, 23:57   #19
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Kur'an'ın müslümanı olmak yeter evet; ama ya kendini öyle zannedip bir köşeye çekilenler, ya ben öyleyim diyerek ahkam kesenler...

Bu noktada kaynağını nereden alırsak alalım,buluşulacak tek nokta vardır: o çocuklar bizim çocuklarımız ve o çocuklar "bizi kurtarın" diye haykırıyorlar.

Kur'an'ın müslümanı olmak yeter, evet; ama senin de dediğin gibi üstadım: "olmak" yeter, "söylemek" yetmez ;)
Eyvallah Tunahan Abi, dediğiniz de Kur'an insanı olmanın bir parçası ;)

"Sizler kitabı (Tevrat) okuduğunuz, (gerçekleri bildiğiniz) halde insanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz?" El-Bakara 2/44

"Ey îman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?"Saf/2
Alt 01-16-2008, 00:02   #20
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı
Ben geçen yıl bütün Pazar'larımı çocuk esirgemede geçirirdim. Ben hayatımda ortdaki bir çocuğu mutlu ettiğim kadar mutlu edemedim kimseyi hiçbir zaman.Çok bir şey de yapmadım, sadece gittim ve "merhaba" dedim.
İşte ya! kardeşi benim duygular müşterek ;)
[/quote]

Gayet normal, bir çocuk ailesinin yanında mutlu.

Toplumsal kalkınmanın en ileri yollarından biri "aile" kurumunu güçlendirip, bu kurumda maneviyatla yetişecek, erdemli, hayırlı, etrafına hoş kokular saçan çiçekler yetiştirmektir.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)